Κωπηλασία: Τρίτος στην Ελλάδα ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, κατέκτησε 13 μετάλλια

Έπεσε χθες η αυλαία του 86ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας, που διεξήχθη στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στον Μαραθώνα και διήρκεσε πέντε ημέρες. Οι κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ τα πήγαν περίφημα κατακτώντας συνολικά 13 μετάλλια.

Στις κορυφαίες θέσεις της ελληνικής κωπηλασίας διατηρήθηκε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 166,5 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή ΝΟ Ιωαννίνων που είχε 328 και τον 2ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε 303,5.
Ο βολιώτικος όμιλος ήταν 4ος στον πίνακα μεταλλίων με έξι χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα. Αναλυτικά τα πληρώματά είχαν τις παρακάτω διακρίσεις:
Απόλυτα κυρίαρχη ήταν η δίκωπος με πηδαλιούχο, καθώς οι Δημήτρης Ζωγράφος, Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Θεόδωρος Καραρρήγας έκοψαν πρώτοι τον νήμα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Γιώργος Τσίρτογλου, Μάριος Αργύρης, Απόστολος Ξιφογιάννης και Νίκος Βαλσάμης στο τετραπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών.
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με δύο ακόμη πληρώματα: Πρώτα με την τετράκωπο άνευ νεανίδων με τις Ελένη Βαρελοπούλου, Αγγελική Αραμπατζή, Σοφία Δαλίδου, Λίνα Σαμίου και έπειτα με τη δίκωπο με πηδαλιούχο εφήβων με τους Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Παπαδόπουλο και Θεόδωρο Καραρρήγα (πηδαλιούχο).
Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος γυναικών, που την αποτελούσαν οι Αναστασία Καλανδαρίδη, Αγγελική Αραμπατζή, Ελένη Βαρελοπούλου και Λίνα Σαμίου. Παρόμοια επιτυχία πανηγύρισε και η δίκωπος άνευ νεανίδων με τις Αγγελική Αραμπατζή και Έλενα Βαρελοπούλου.
Χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε η τετράκωπος ανδρών που την απάρτιζαν οι Δημήτρης Ζωγράφος, Απόστολος Ξαφογιάννης, Μάριος Αργύρης και Γιώργος Τσίρτογλου, καθώς και το τεταροπλό σκιφ γυναικών με τις Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ελένη Βαρελοπούλου, Αναστασία Καλανδαρίδη και Λίνα Σαμίου.
«Χάλκινες» ήταν οι Αναστασία Καλανδαρίδη και Αγγελική Αραμπατζή στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου νέων γυναικών, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε το ίδιο δίδυμο και στο διπλό σκιφ γυναικών.
Τέλος στο πιο θεαματικό αγώνισμα, την οκτάκωπο ανδρών, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν 5ος στους άνδρες με τους Δημήτρη Ζωγράφο, Γιώργο Παπαδόπουλο, Απόστολο Ξαφογιάννη, Γιώργο Τσίρτογλου, Μάριο Αργύρη, Σταμάτη Αγγελή, Νίκο Βαλσάμη και Αντώνη Βαλσάμη και Θεόδωρο Καραρρήγα (πηδαλιούχο), ενώ την ίδια θέση κατέλαβαν και οι έφηβοι με τους Άγγελο Καμήτα, Γιώργο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Αγγελή, Θάνο Δαλίδη, Γιάννη Βασιλούδη, Θεόδωρο Καραρρήγα, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνο Μαξούρη και Λίνα Σαμίου (πηδαλιούχο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις