Ευχάριστα νέα για την αναδιάρθρωση περιμένουν στον Ολυμπιακό Β.

Σήμερα Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά την πιθανή αναδιάρθρωση, καθώς η ΕΠΟ θα πάρει απόφαση για το τι τελικά θα ισχύσει στις επαγγελματικές κατηγορίες τη νέα χρονιά.
Ανεξάρτητα από το πόσες ομάδες θα απαρτίζεται η Σούπερ Λιγκ (ο συνεταιρισμός αποφάσισε να μην γίνει αύξηση των ομάδων) και με δεδομένο ότι η ΕΠΟ εδώ και καιρό αποφάσισε την άνοδο οκτώ ομάδων από τη Γ’ Εθνική, αναπόφευκτα θα υπάρξουν αλλαγές στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.
Σήμερα Δευτέρα στις 13.00 θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ως ένας από τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της Ένωσης. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της ΕΠΟ, όπως φυσικά και ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος. Οι ομάδες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και θα κατατεθεί πρόταση, σχετικά με την αναδιάρθρωση, η οποία θα σταλεί στην ΕΠΟ, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (θα αρχίσεις 17.00). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πρόταση για μία ενιαία Β’ Εθνική, χωρισμένη σε δύο ομίλους. Βέβαια, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, την απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία να προσανατολίζεται στη συνένωση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, με δηλώσεις του τόνισε πως «από τη στιγμή που η ΕΠΟ προβίβασε φέτος οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική, ήδη έχει μπει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Οπότε τα υπόλοιπα για μας είναι διαδικαστικά.
Η απόφαση της Σούπερ Λιγκ, να μην αυξηθούν οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που θα πάρουμε εμείς. Η απόφαση της Σούπερ Λιγκ στηρίχθηκε στο γεγονός, ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και δεν άλλαξε καμιά προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Εμείς θα καταθέσουμε μία πρόταση, την οποία θα αξιολογήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ή θα την προχωρήσει ή θα προβεί σε κάποιες διαφοροποιήσεις. Η εκτίμησή μου είναι, ότι η πρόταση της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ θα βρει θετική ανταπόκριση από την ΕΠΟ. Υπήρξε επικοινωνία με όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και έχουμε ήδη καταλήξει σε μία απόφαση. Την πρότασή μας αυτή, την οποία θα επικυρώσει το Δ.Σ., θα την καταθέσουμε στην ΕΠΟ» είχε τονίσει ο κ. Μαυρονάσιος.
Στον Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν πως το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας θα γίνει σε δύο ομίλους, ωστόσο, περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις