“Κλείδωσε” το Παγκόσμιο τεχνικής κολύμβησης στο Βόλο

Δύο ακόμη μεγάλες διοργανώσεις, σε Παγκόσμιο επίπεδο, θα φιλοξενήσει ο Βόλος. Πρόκειται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών πισίνας και μεγάλων αποστάσεων, καθώς και για την Πανεπιστημιάδα τεχνικής κολύμβησης, που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στην πόλη μας.
Η απόφαση…

…είχε παρθεί, ως γνωστόν, στις 13 Οκτωβρίου, ωστόσο, χθες υπήρξε σύσκεψη στο Βόλο του προέδρου της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του έφορου τεχνικής κολύμβησης κ. Ηλία Ξιάρχου με τον Δήμο Βόλου, τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘ κ. Γιώργο Βλιώρα και τον λιμενάρχη Βόλου κ. Εμμανουήλ Κανάλη, όπου ρυθμίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες, όσον αφορά τη διεξαγωγή των παραπάνω διοργανώσεων.
Οριστικά, πλέον, ο Βόλος θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, όπως αυτό επικυρώθηκε και τυπικά, μετά τη χθεσινή σύσκεψη. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης θα διεξαχθεί από τις 22 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου, ενώ η Πανεπιστημιάδα από τις 27 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου.
Συνολικά 35 χώρες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» το καλοκαίρι του 2016 στο Βόλο και τα οικονομικά οφέλη για την πόλη θα είναι μεγάλα, όπως μεγάλη θα είναι και η τουριστική προβολή της Μαγνησίας γενικότερα.
Θυμίζουμε, πως αρχικά οι αγώνες ήταν να διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο, τον περασμένο μήνα αποφασίστηκε η τέλεση των αγώνων να γίνει στο Βόλο.