Ντα Κάμπο: Να κάνω υπέροχα πράγματα με τον Ολυμπιακό Βόλου (photos)

Στα 26 του χρόνια άφησε την πατρίδα του, την Αργεντινή και ήρθε στην Ελλάδα να δοκιμάσει την τύχη του, παίζοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στον Βόλο, φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον και ανυπομονεί να δείξει στο γήπεδο την ποδοσφαιρική του αξία. Ο λόγος για τον Νικολάς Ντα Κάμπο, ο οποίος φέτος θα φορά την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο 26χρονος Αργεντινός επιτελικός μέσος έχει πλούσιο βιογραφικό. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Τσακαρίτα (13 συμμετοχές, λόγω της διακοπής εξαιτίας του κορωνοϊού) ομάδα της πατρίδας του, η οποία αγωνίζεται στην Primera National.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ροζάριο, την Κίλμες και στη Σαν Μαρτίν. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έρχεται στον Ολυμπιακό Βόλου για να κάνει τη διαφορά και αγωνίζεται, κυρίως, ως επιτελικός μέσος.

Ο Νικολάς Ντα Κάμπο έλαβε κανονικά μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» στο Καρπενήσι και από την πρώτη κιόλας μέρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για τις ικανότητες που διαθέτει, ως ποδοσφαιριστής. Σεμνός εκτός γηπέδου, με παιδεία και «δίψα» για διάκριση, θέλει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Ντα Κάμπο ανοίγει σήμερα την καρδιά του στη «Θ», μιλά για τη νέα του ομάδα, τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τις φιλοδοξίες του, ως ποδοσφαιριστής και στέλνει το μήνυμά του στους φιλάθλους της ομάδας, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να αφήσεις την Αργεντινή και να έρθεις να αγωνιστείς στον Ολυμπιακό Βόλου και στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Πάντα ήθελα να φύγω από την Αργεντινή για να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε κάποια άλλη χώρα. Ως παιδί, πάντα ονειρευόμουν να παίξω στην Ευρώπη και όταν ήρθε η πρόταση να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου δεν δίστασα να πω το «ναι». Άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για τον σύλλογο και διαπίστωσα πως είναι ένα μεγάλο κλαμπ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μέτρησε θετικά για μένα το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν από την πρώτη στιγμή να με εντάξουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όταν υπήρξε ένα διαδικαστικό ζήτημα με τα χαρτιά μου στην Ισπανία, η ομάδα είχε δικό της άτομο εκεί και με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα στην ελληνική πρεσβεία.
Επίσης, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, όταν ήρθα στην Ελλάδα και πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου. Ο κ. Τσιμπανάκος, ωστόσο, με τη στάση του μου έδειξε πόσο πολύ ήθελαν στον Ολυμπιακό να είμαι μέλος της ομάδας, καθώς το πρόβλημα λύθηκε. Αυτό λειτουργεί πολύ θετικά για μένα, στο να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, όταν γνωρίζω πως οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν στην αξία μου. Θέλω να τους δικαιώσω με την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο».

Πως ήταν η προετοιμασία στο Καρπενήσι;
«Το ξενοδοχείο, Casa De Neve ήταν πολύ καλό. Η διαμονή μας ήταν εξαιρετική, απ’ όλες τις πλευρές και οι προπονήσεις γίνονταν σε άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα γήπεδα ήταν πολύ καλά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δουλέψαμε εντατικά, σ’ ένα όμορφο περιβάλλον».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;
Αποτελεί προσωπική πρόκληση να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Η αλήθεια είναι, ότι με εξέπληξε η ποιότητα της ομάδας. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί, οι συμπαίκτες μου με έχουν δεχτεί μ’ έναν απίστευτο τρόπο και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα που έχουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε υπέροχα πράγματα τη νέα χρονιά».

Είσαι ο μοναδικός ξένος ποδοσφαιριστής της ομάδας. Πόσο σε δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις τη γλώσσα για να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον;
«Είναι αλήθεια, πως στην αρχή φοβόμουν τι θα συναντήσω στον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο, όταν ενσωματώθηκα με την ομάδα, συνειδητοποίησα ότι η γλώσσα δεν είναι πρόβλημα. Όλοι στο σύλλογο με βοηθούν στο να μπορώ να συνεννοηθώ και με ενημερώνουν για το τι πρέπει να κάνω στον αγωνιστικό χώρο. Τη σημερινή εποχή, μέσω της τεχνολογίας, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα. Μπορεί να μην γνωρίζω ελληνικά, όμως η γλώσσα δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Θα προσπαθήσω, ωστόσο, μέσα από την καθημερινότητα και τη συναναστροφή μου με τους συμπαίκτες μου, να μάθω βασικές λέξεις, προκειμένου γρήγορα να μπορώ να συνεννοούμαι καλύτερα».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
Σε κάθε ομάδα που αγωνίζομαι θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι απαιτητικός με τον εαυτό μου και θέλω σε κάθε παιχνίδι να είμαι νικητής. Με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η ομάδα και ποτέ δεν βάζω το εγώ πάνω από το εμείς. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του και μέσα από τη διάκριση της ομάδας να κερδίσω και εγώ, ως ποδοσφαιριστής. Πραγματικά, θα ήθελα να γίνω πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γνωρίζεις σε ποια ομάδα έχεις έρθει;
«Ήρθα σ’ ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία και με πολύ πιστούς οπαδούς. Εύχομαι να έχουμε μια πολλή καλή χρονιά και να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στη Σούπερ Λιγκ. Μπορούμε στο τέλος της χρονιάς να το καταφέρουμε».

Μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου;
«Μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνουν οι συμπαίκτες μου στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να… μιλήσω μέσα στο γήπεδο με τις εμφανίσεις μου. Ωστόσο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα, ο καθένας από την πλευρά του, να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να καταθέτουμε και την ψυχή μας, για να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας».

Έχεις προλάβει να γνωρίσεις από κοντά την πόλη του Βόλου;
«Βρίσκομαι μόλις δύο μέρες στον Βόλο. Νιώθω υπέροχα. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, έχω επισκεφτεί αρκετά μέρη και μου αρέσει πολύ. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί μαζί μου και μου κάνει μεγάλη εντύπωση, πως αρκετοί που με συναντούν στο δρόμο, γνωρίζουν ποιος είμαι, παρότι δεν με έχουν δει ακόμη να αγωνίζομαι με τον Ολυμπιακό».

 Γνωρίζεις τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις άλλες ομάδες του Βόλου;
«Με τον Σαλβαδόρ Σάντσες, που θα αγωνίζεται φέτος στον Βόλο είμασταν συμπαίκτες στην Τσακαρίτα και τον γνωρίζω προσωπικά. Με τον Φράνκο Φεράρι ζούσαμε στην ίδια πόλη, στο Ροσάριο. Ευχαριστώ τον Θεό που θα συναντήσω στον Βόλο παίκτες από την πατρίδα μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό θα με βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά μου και στην παραμονή μου στην πόλη».

Σε ποια θέση μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα μέσα στο γήπεδο;
«Μου αρέσει να παίζω πίσω από τον φορ. Όμως, αν χρειαστεί και το κρίνει ο προπονητής, μπορώ να παίξω και στις δύο πλευρές της επίθεσης. Σ’ αυτές τις θέσεις, πιστεύω, πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και να αποδώσω καλύτερα».

Ποιο μήνυμα στέλνεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
«Καταρχάς, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στην ομάδα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους φιλάθλους μας είναι, πως όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές θα φροντίζουμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας, για να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο και να χαίρεται με τις επιτυχίες μας».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις