Αχ. Μπέος: Ο Βόλος θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Σούπερ Λιγκ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στον Sport Fm 89.5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο». Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που επιχειρείται φέτος στην ομάδα, ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το εγχείρημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Βόλος θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Θεωρώ μεγάλη επιτυχία ο Βόλος να εκπροσωπείται στη Σούπερ Λιγκ από μία ομάδα και ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί μία ομάδα που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Στόχος της ομάδας είναι η εύκολη παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Εκτίμηση μου, ωστόσο, είναι πως ο Βόλος θα είναι φέτος η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα τερματίσει, αλλά γνωρίζω ότι θα παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Πιστεύω, πως οι μονάδες που έχει ο Βόλος, μπορούν να βγάλουν πολύ καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές επελέγησαν από μένα και τους συνεργάτες μου. Έγινε πολύ δουλειά στο κομμάτι του σκάουτινγκ. Οι τελικές αποφάσεις που πάρθηκαν, πιστεύω πως ήταν σωστές Γι’ αυτό και ένας άξιος ποδοσφαιριστής, όπως ήταν Σιμόν Λουντεβάλ, έλυσε το συμβόλαιο του με την ΠΑΕ, γιατί φέτος οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες».
Για το αν ο Βόλος μπορεί να παίξει φέτος καλύτερο ποδόσφαιρο: «Το φαντεζί ποδόσφαιρο έχει να κάνει και με τον ανάλογο προπονητή. Πιστεύω ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, πλέον, έχει πολλές αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει μία ομάδα να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Να κρατά τις γραμμές της, να ξέρει πότε αμύνεται και πότε επιτίθεται. Ο Βόλος φέτος έχει πολύ καλό υλικό, αλλά και παίκτες εργαλεία, που κάνουν σπουδαία δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για την αλλαγή προπονητή: «Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής Έκανα όμως ένα λάθος. Επειδή, ωστόσο, στη ζωή μου έχω μάθει τα λάθη να τα διορθώνω, το έκανα το συντομότερο δυνατόν. Ομολογώ, πως μπέρδεψα το συναίσθημα με τον επαγγελματισμό. Αποφάσισα αρχικά να έρθει στο Βόλο ο Σάκης Τσιώλης, αλλά θεωρώ πως αυτή μου η επιλογή δεν ήταν σωστή. Όχι σε ότι έχει να κάνει με το πρόσωπο και την αξία του, αλλά όσον αφορά τη νοοτροπία, που θέλω να έχει η ομάδα μου. Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας, ωστόσο, χωρίσαμε ως φίλοι».
Για τον νέο προπονητή Άνχελ Λόπες: «Ο νέος προπονητής χρειάζεται λίγο χρόνο. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, όλοι ωστόσο κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Εμείς είμαστε εδώ, ως παράγοντες, να διορθώνουμε ό,τι λάθη γίνονται. Νομίζω, ότι ο Βόλος είναι σε καλό δρόμο. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Αυτή είναι η τελευταία, πιστέψτε με, ευκαιρία των φιλάθλων της πόλης. Να δημιουργήσουμε μία πανίσχυρη ομάδα, η οποία να μην έχει κατάλοιπα του παρελθόντος και αντιπαλότητες. Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και πολύ λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν. Σήμερα, το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει άλλη δυναμική, άλλη φιλοσοφία. Χωρίς τον κόσμο και τη στήριξη, ίσως κάποια στιγμή αυτή η ομάδα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova. Όταν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση, κάποιοι παράγοντες ελέγχουν ορισμένα πράγματα και εκβιάζουν κάποιες καταστάσεις. Αν θέλουμε να δούμε ένα ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όρους, θα πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει κεντρική διαχείριση. Ο καθένας να παίρνει αυτό που του αξίζει…
Θέλω να πιστεύω, ότι το επόμενο διάστημα αυτή η ομάδα, η οποία έχει δημιουργηθεί τα τρία τελευταία χρόνια, δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, ανήκει στη Σούπερ Λιγκ, θα βρει επενδυτές για να την αναλάβουν. Για να αποχωρήσω και εγώ και να ασχοληθώ αποκλειστικά με την πόλη μου, τον Βόλο, ως δήμαρχος. Εκτός, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να υπάρξει μία επαγγελματική ομάδα στην πόλη. Τότε θα βγω μπροστά και θα εγγυηθώ, ότι αυτή η ομάδα κάθε χρόνο θα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λιγκ».
Για τον κόσμο και την παρουσία του στο γήπεδο: «Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα. Πέρυσι είχαμε 2.500 μ.ο. εισιτήρια, μαζί με τα διαρκείας. Φέτος αυτό που επιθυμούμε είναι ο κόσμος να ανέβει στις 3-4 χιλιάδες. Οι φίλαθλοι οφείλουν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται. Γιατί πραγματικά, γίνεται καλή δουλειά. Υπάρχει νοικοκυροσύνη και δεν έχουμε προβλήματα».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο: «Θεωρώ, πως θα έχουμε μία δύσκολη πρεμιέρα, Κληρωθήκαμε με μια ομάδα συμπαγή, όπως είναι ο Ατρόμητος, που έχει έναν αξιόλογο προπονητή, ο οποίος έχει τις ομάδες του πάντα φρέσκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θα δούμε, ωστόσο, την Κυριακή πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στο ματς με τον Ατρόμητο. Το σίγουρο είναι, πως θα δούμε έναν διαφορετικό Βόλο, από αυτόν που είδαμε στο πρόσφατο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό. Όποια, όμως και να είναι η απόδοση της ομάδας και το αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα δεν τελειώνει ούτε στην πρώτη, ούτε στην τρίτη αγωνιστική. Η εικόνα της ομάδας δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι.
Κάλλιστα, ο Βόλος Μπορεί τις πρώτες τρεις αγωνιστικές να έχει μηδέν βαθμούς. Όμως, ταμείο κάνεις στο τέλος. Πιστεύω, ότι ο Βόλος θα είναι στις οκτώ πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις