Τη διαφορά ο Ουάρντα

Ένα γκολ του Ουάρντα στο 82’ έκρινε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Βόλο, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ της πόλης. Ο Αιγύπτιος είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο σε σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μάνου Αλιατίδη στο 29’, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για διάστρεμμα.

Ο αντίθετος τρόπος που χρησιμοποίησαν τους βασικούς τους στις δύο μεσοεπιθετικές γραμμές δεν βοήθησε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, όμως δεν χωράει αμφισβήτηση πως οι κυανόλευκοι εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, ενώ ο Βόλος έδειξε τα καλά του στοιχεία όταν τα βασικά του όπλα παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

3-4-2-1 με «βασικούς» ξεκίνησε η Νίκη

Με την ίδια διάταξη που δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης, με τη διαφορά πως στη μεσοεπιθετική γραμμή χρησιμοποίησε παίκτες που θεωρούνται πρώτες λύσεις. Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Περιστερίδης, την τριπλέτα των αμυντικών αποτέλεσαν οι Τσιμπούκας, Αργύρης και Αλιατίδης, ενώ τις δύο πτέρυγες κάλυψαν οι Κρουθ και Πολίμος. Στον άξονα ο Μπόσιο με τον Μέτσε, με τους Γκαρσία και Ντομίνγκεθ να κινούνται μέσα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Γκονζάλες.

4-2-3-1 με «αναπληρωματικούς» και Ουάρντα  ξεκίνησε ο Βόλος

Ο Άνγκελ Λόπεθ έδωσε χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα το ντεμπούτο του έκανε ο Ουάρντα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κλέιμαν ενώ οι Ντεντάκης, Μήτογλου, Δημόπουλος και Κανελλάκης αποτέλεσαν την αμυντική γραμμή.  Κιάκος και Λογαράς στον άξονα, στις πτέρυγες οι Μπαρτόλο και Κρητικός ενώ ο Ουάρντα κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπάλλα.

Το ματς

Σ’ ένα κακό από πλευράς ποιότητας και φάσεων πρώτο ημίχρονο Νίκη και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ. Οι «μπλε» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας περισσότερη διάθεση να δημιουργήσουν και να απειλήσουν την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να γράψουν κλασική ευκαιρία. Στο 6’ οι παίκτες της Νίκης διαμαρτυρήθηκαν για χέρι παίκτη του Βόλου στην αντίπαλη περιοχή όμως ο κ. Θεοχάρης έδειξε «παίζετε». Μετά το πρώτο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου επήλθε ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην  μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Αλιατίδη στο 29’, ο οποίος φάνηκε να τραυματίζεται στον αστράγαλο με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για διάστρεμμα. Η απουσία του αρχηγού της Νίκης επηρέασε την εικόνα της αμυντικής λειτουργίας των κυανολεύκων καθώς στη συνέχεια εμφανίστηκαν πιο ευάλωτοι εντός της περιοχής.

Αγωνιστικά η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Βόλο, όταν ο Ουάρντα στο 38’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κυανέρυθροι μπήκαν με περισσότερη διάθεση και ενέργεια και περιόρισαν τη Νίκη σε παθητικό ρόλο. Ειδικά μετά την είσοδο των θεωρητικά βασικών παικτών του, ο Βόλος πίεσε και μετέτρεψαν αυτή την πίεση σε γκολ στο 82’. Ο Μπαριέντος έβγαλε κάθετα στον Ουάρντα, με τον Αιγύπτιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ από κοντά. Η ομάδα του Βόλου πριν το 1-0 είχε απειλήσει με κεφαλιές του Μήτογλου στο 68’ και στο 70’ καθώς και με τον Μπαριέντος τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Ροχάνο είχε την ευκαιρία στο 80’ να βάλει τη Νίκη μπροστά στο σκορ όμως προτίμησε να σπάσει με τακουνάκι την μπάλα αντί του σουτ από κοντινή θέση. Στο 86’ και στο 90’ οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όμως τόσο ο , όσο και ο Κρουθ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης (30’ Ροχάνο), Αργύρης, Μπόσιο, Μέτσε, Ντομίνγκεθ (58’ Θεοδωρόπουλος), Κρουθ, Πολίμος (85’ Κάρδαρης), Γκαρσία (77’ Σαλαμούρας), Γκονζάλες (71’ Τσιώλης)

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κανελλάκης (63’ Μαρτίνες), Μήτογλου, Κιάκος, Λογαράς (63’ Τσοκάνης), Κρητικός, Μπαρτόλο, Μπάλλας (63’ Μπαριέντος), Ουάρντα, Δημόπουλος (88’ Φεράρι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις