Δίκαια ο Απόλλων τη φιλική …Νίκη στη Νεάπολη

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Νίκη στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σκούπρα στο 3′, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμεοι με δύο πανομοιότυπα γκολ ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Στο 47′ ο Λίταινας με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσια και στο 76′ ο Νούσιος με τον ίδιο τρόπο έγραψε το 1-2.

Δύο σχηματισμούς δοκίμασε ο Βεργέτης

Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης, που για ακόμη μία φορά κλήθηκε να αντικαταστήσει παίκτη του, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Άλεξ Κρουθ ένιωσε ενόχληση στον προσαγωγό, στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Γκονζάλες. Την εστία υπερασπίστηκε ο Περιστερίδης, την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά αποτέλεσαν οι Πολίμος, Τσιμπούκας, Μπόσιο και Θεοδωρόπουλος. Μοναδικός ανασταλτικός μέσος ο Νέτι Μέτσε έχοντας μπροστά του, τον Γκαρσία αριστερά και τον Σαλαμούρα δεξιά. Στις δύο πτέρυγες της επίθεσης κινήθηκαν οι Τσιώλης και Γκονζάλες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αντόνιο Ροχάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο κ.Βεργέτης παρέταξε την ομάδα με σχηματισμό 3-4-3, έχοντας τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Πολίμο, Τσιμπούκα και Μπιτσάκο στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, τον Θεοδωρόπουλο σε όλη την αριστερή πτέρυγα και τον Πέτση στη δεξιά, τους Μπόσιο Μέτσε στον άξονα και τους Γκαρσία, Ροχάνο και Γκονζάλες ως επιθετική τριπλέτα.

Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια

Με γκολ από τα αποδυτήρια άρχισε το παιχνίδι καθώς μόλις στο 3′ σε μία διεκδίκηση της μπάλας έξω από την περιοχή, η κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, σε κάθετη του Μέτσε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Γλύκος έκανε την έξοδο, όμως στο διώξιμο που επιχείρησε, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Σκούπρα και κατέληξε στα καρέ του Απόλλωνα, γράφοντας το 1-0 για τη Νίκη.
Στη συνέχεια ο Απόλλων πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα με τη Νίκη να παίζει παθητικά και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Πέρα από ένα ακυρωθέν γκολ για τον Απόλλωνα στο 20′, μπροστά στις δύο εστίες δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου που η μία φάση διαδέχονταν την άλλη.

Στο 37′ ο Τζουβάρας από καλή θέση σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει σε πλάγιο από τα πόδια του Περιστερίδη. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει όμως το βολ πλανέ του Γκονζάλες σε σέντρα του Τσιώλη, απόκρουσε με δυσκολία ο Γλύκος. Στο 39′ ο Τζουβάρας έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε έξυπνα στον αμαρκάριστο Χατζή, το σουτ του οποίου από το ημικύκλιο της περιοχής, πέρασε άουτ. Στο 40′ ήταν και πάλι ο Απόλλων που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ, όμως την κεφαλιά του Γκουντρουμπή από καλή θέση, μπλόκαρε ο Περιστερίδης. Στο 44′ ο Περιστερίδης κράτησε το μηδέν, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Τζοβάρα.

“Καρμπόν” έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, σημειώθηκε γκολ από τα …αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, στο 47′ ο Λίταινας ελίχθηκε έξω από την περιοχή της Νίκης και με ωραίο σουτ, έγραψε το 1-1 για τον Απόλλωνα.

Οι πολλές αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Απόλλωνα να δείχνει πιο κινητικός επιθετικά. Στο 76′ ο Τασιούλης από καλή θέση επιχείρησε σουτ με το αριστερό, όμως ο Παπαδόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 83′, το οποίο ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο τους. Ο Νούσιος έφερε την μπάλα στο δεξί και με ωραίο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης (46’ Παπαδόπουλος), Πολίμος, Θεοδωρόπουλος, Μπόσιο (66′ Σεφερκόλι), Τσιμπούκας, Μέτσε, Σαλαμούρας (46’ Μπιτσάκος), Τσιώλης (46’ Πέτσης), Γκαρσία, Γκονζάλες, Ροχάνο.

Απόλλων Λάρισας: Γλύκος (46’ Πρίφτης), Σκούπρας (60’ Μπάμπης), Καρίκι, Γκόλιας (46’ Μπούσης), Καμπέρης, Χατζής, Μπάλλας (76’ Λουκάς), Τζοβάρας (72’ Μάρτιν), Μπαστιάνος (72’ Νούσιος), Λίταινας (69’ Νύκταρης), Γκουντρουμπής (46’ Τασιούλης, 80’ Παυλής)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις