Ατομικές προπονήσεις στον Ολυμπιακό Βόλου

Το δεύτερο lockdown στη χώρα μας είναι γεγονός, μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και σε καραντίνα μπαίνει και το ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον Δεκέμβριο και οι ομάδες είναι αναγκασμένες να σταματήσουν τις προπονήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στον Ολυμπιακό ήδη οι ομαδικές προπονήσεις έχουν σταματήσει από την περασμένη Δευτέρα, όταν η Μαγνησία είχε μπει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), με τους παίκτες να προπονούνται ατομικά, προκειμένου να παραμείνουν όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και να μην πάει χαμένη προετοιμασία δυόμιση μηνών.

Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και έγινε το πρώτο lockdown στη χώρα μας. Μετά από αγωνιστική απραξία πέντε μηνών οι παίκτες μπήκαν ξανά στο γήπεδο τον περασμένο Αύγουστο και περιμέναν πως και πως να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Κι αφού ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές υποθέσεις της Νίκης με το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τους «κυανόλευκους» να χάνουν τις προσφυγές κατά της ΕΠΟ και της λίγκας, όλοι περίμεναν να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Προέκυψε το lockdown, με αποτέλεσμα να πάει πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος. Βέβαια, το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι, πως οι ομάδες επιθυμούν να αγωνιστούν και να αρχίσει το πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξεταστεί οι φάκελοι των ΠΑΕ από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες και όχι να έχει μπει ο Νοέμβριος και πολλά σοβαρά θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ομάδων να βρίσκονται στον «αέρα». Η προχειρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη της το μεγαλείο.

Πάντως, πριν την ανακοίνωση του lockdown, δεν είχε γίνει καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς αναφορά γίνεται μόνο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις, με το καθολικό κλείσιμο, στο οποίο μπαίνει η χώρα μας από το Σάββατο, να δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα και στην καθημερινότητα της ομάδας.

Το μόνο ευχάριστο είναι, πως δίνεται η δυνατότητα στον Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος υπέστη θλάση στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει στην ομάδα, με την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις