Τι υποστηρίζει η Σούπερ Λιγκ 2 για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Διευκρινήσεις για την κωλυσιεργία που υπάρχει με την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 έδωσε η διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει ήδη προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές ό,τι της έχει ζητηθεί και έχει εναρμονίσει το υγειονομικό της πρωτόκολλο με αυτό της Σούπερ Λιγκ.

Όμως, σε πρώτη φάση οι λοιμωξιολόγοι αρνήθηκαν να αρχίσει. Παράλληλα, ζητά την άδεια οι ομάδες της να κάνουν ομαδικές προπονήσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 2 αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η Σούπερ Λιγκ 2 απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της Σούπερ Λιγκ, όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.
Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις