Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός»

Την άποψή του ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Στο OPEN TV μίλησε την Κυριακή (13/12) ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στα εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, που όπως χαρακτηριστικά είπε «βρίσκονται προ των πυλών», ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δύο εμβόλια αναμένεται να πάρουν έγκριση, αλλά και ότι ακόμα δύο είναι σε κυλιόμενη αξιολόγηση.

«Τα δυο είναι κοντά στην αδειοδότηση. Στην Ελλάδα θα τα έχουμε αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πλάνο. Θα έχουμε πάνω από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα και πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες ο σχεδιασμός. Θα υπάρξουν διαφορετικά εμβόλια και θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σχολίασε πως: «δεν είναι ακόμη σαφές, αναμένεται να προστατεύουν οπωσδήποτε κάποιους μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τη μεταδοτικότητα», ενώ υπογράμμισε ότι την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει περατωθεί ο εμβολιασμός σε δόσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις