Μονοπάτι πρόκρισης ψάχνει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Με στόχο την όγδοη εκτός έδρας νίκη του φέτος και δωδέκατη συνολικά, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (20:00 Novasports2) την Ζαλγκίρις Κάουνας στην «Zalgirio Arena», για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Απέναντι στην ισόβαθμή τους (ρεκόρ 11-9) ομάδα της Λιθουανίας, οι «ερυθρόλευκοι», γνωρίζουν καλά πως σε περίπτωση επικράτησης τους, θα μπουν για τα καλά στο… κόλπο της οκτάδας. Αν η νίκη έρθει μάλιστα και με δύο πόντους διαφορά (σ.σ. είχαν ηττηθεί 68-67 στην πρεμιέρα στο ΣΕΦ), το κέρδος θα είναι διπλό. Και αυτό διότι ουσιαστικά θα έχουν απόσταση δυο νικών από την ομάδα του Μάρτιν Σίλερ, λόγω του ότι θα υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος. Μετά τις χθεσινές ήττες των Βαλένθια, Μπάγερν Μονάχου και Εφές μάλιστα, η ευκαιρία για τις δύο αποψινές αντιπάλους είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η Ζαλγκίρις έχει πέντε νίκες και ισάριθμες ήττες στην έδρα της, ενώ προέρχεται από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ αντίστοιχα. Διαθέτει μία καλή επίθεση με 84,5 πόντους μέσο όρο εντός έδρας, είναι η δεύτερη σε ευστοχία στα τρίποντα στην διοργάνωση με ποσοστό 42,3% και δημιουργεί με συνέπεια, έχοντας 18,5 ασίστ μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα για να της κόψει την δημιουργία, να είναι γρήγορος αλλά όχι βιαστικός στις αποφάσεις του, εύστοχος και αποτελεσματικός μέσα στο καλάθι, αλλά και να αποφύγει τα λάθη που θα δώσουν στην γηπεδούχο εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Αγωνιστικά, δεν υπολογίζει ως γνωστό τους τραυματίες Παπανικολάου και Λαρεντζάκη, ενώ για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Γκαρίνο και Βαστούρια, αλλά και ο θετικός στον κορωνοϊό, Μάρεκ Μπλάζεβιτς. Ίωση είχε τις τελευταίες ημέρες και ο πρώτος σκόρερ τους, Μάριους Γκριγκόνις (14,9 πόντους μέσο όρο) ο οποίος δεν προπονήθηκε, αλλά όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά.

Διαιτητές του αγώνα, είναι ο Ισπανός, Ντάντι Ιερεθουέλο, ο Σέρβος, Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Ιταλός, Καρμέλο Πατέρνικο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις