«Παρά τις υποσχέσεις δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ»

 

Δέκα μήνες. Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα, το οποίο χρειάστηκε μέχρις ότου να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2, που για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και οι συνεχιζόμενες αναβολές μέχρι οι λοιμωξιολόγοι να ανάψουν το «πράσινο φως» είχε σαν συνέπεια να πάει πολύ πίσω η σέντρα, με την κατάσταση για τις ομάδες να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, οι οποίες βρίσκονταν στο περίμενε… Το SDNA επικοινώνησε με τους Παναγιώτη Μαντζανά (πρόεδρος Απόλλωνα Λάρισας), Ηλία Αϊβάζογλου (πρόεδρος Τρικάλων), Θανάση Χηνόπουλο (πρόεδρος ΟΦ Ιεράπετρας) και Γιάννη Ξανθόπουλο (αντιπρόεδρος Δόξα Δράμας), οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην καθυστερημένη σέντρα, τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρξαν στο διάστημα που το πρωτάθλημα δεν ξεκινούσε. Παράλληλα χαρακτήρισαν το φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, ενώ τόνισαν πως παρά τις όποιες συμφωνίες έχουν υπάρξει οι ομάδες δεν έχουν βάλει στα ταμείο τους ούτε ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 10 μηνών το πρωτάθλημα της Super League 2 τελικά ξεκίνησε. Πως κρίνετε την εξέλιξη αυτή;

Παναγιώτης Μαντζανάς: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ έχω να πω.Το ότι ξεκίνησε είναι θετικό, γιατί επιτέλους θα μπει σε μία σειρά το πρωτάθλημα της Super League 2. Το να μην ξεκινούσε καθόλου, θα ήταν καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά για την κατηγορία ολόκληρη».

Ηλίας Αϊβάζογλου: «Οποιαδήποτε δραστηριότητα ξεκινάει είναι θετικό. Βεβαίως παίρνουμε ρίσκο, έναντι του αόρατου εχθρού που λέγεται κορωνοϊός, αλλά ευελπιστούμε ότι δεν θα συναντήσουμε εμπόδια και όλοι θα πάρουμε τα μέτρα μας, για να μην χρειαστεί να διακόψουμε σε οποιαδήποτε στιγμή της πορείας».

Θανάσης Χηνόπουλος: «Το γεγονός ότι καθυστέρησε είναι αρνητικό. Βέβαια ήταν η πανδημία, κάτι το οποίο οι αρμόδιοι το παρακολουθούν και όταν αυτοί θεώρησαν ότι έπρεπε να ξεκινήσει έτσι κι έγινε. Όμως το γεγονός ότι είχαμε αυτή την καθυστέρηση και αφού είχε ξεκινήσει η Super League 1, το βλέπω αρνητικό. Ξεκινήσαμε αυτό είναι κάτι θετικό είμαστε ευχαριστημένοι. Όλες οι ομάδες της Super League 2 ζημιώθηκαν οικονομικά αφάνταστα. Η προετοιμασία ήταν πλημελλής, δεν ήταν σωστή προετοιμασία, προπονητικά εννοώ διότι και οι παίκτες δεν προπονήθηκαν σωστά και φιλικά παιχνίδια δεν έγιναν με αποτέλεσμα, μέσα σε 2 εβδομάδες να δίνουμε 5 παιχνίδια, αυτό να είναι πάρα πολύ αρνητικό, διότι υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του γεγονότος, ότι δεν προπονήθηκαν σωστά που αυτά όλα στοιχίζουν στους παίκτες. Ένα άλλο σημαντικό είναι η ψυχολογία των παικτών, των διοικούντων και του τεχνικού προσωπικού είναι στο μηδέν. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και ψυχολογικά το υλικό που έχουμε και το τελευταίο ότι ομάδες αυτές έχουν οικονομικά καταστραφεί. Μέχρι σήμερα που μιλάμε καμία ομάδα δεν έχει πάρει ένα ευρώ».

Γιάννης Ξανθόπουλος: «Θετική ήταν. Έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε. Επιτέλους οι ομάδες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα. Θα έχει βέβαια μια ιδιαίτερη επιβάρυνση αυτό, απ΄ό,τι καταλαβαίνετε διότι δεν μας βγαίνουν οι ημερομηνίες, καθώς 19 Μαϊου πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Κυριακή-Τετάρτη θα είναι οι αγωνιστικές και καταλαβαίνετε θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στις ομάδες. Ο αρχικός σκοπός να ξεκινήσουμε επετεύχθη και αυτό είναι το κυριότερο».

Θα μπορούσε κατά την γνώμη σας το πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει νωρίτερα;

Π.Μ.: «Σίγουρα θα μπορούσε. Όπως βλέπετε τηρούμε όλοι αυστηρότατα τα μέτρα. Κάνουμε όλοι κανονικά τα τεστ, όλες οι ομάδες. Έγιναν λάθη σίγουρα και από εμάς, αλλά και από όλες τις ομάδες και από όλους μας και φυσικά και δεν ξεκίνησε. Όμως δείχνουμε ότι μπορούμε και ότι μπορούσαμε και πριν να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα, τα οποία μας επέβάλλαν. Άρα αυτό σημαίνει ότι λάθος που δεν ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι ακόμα, που έπρεπε να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα, την προηγούμενη χρονιά δηλαδή. Εκεί έγινε το λάθος. Θεωρώ ότι αν ξεκινούσαμε τότε, ακόμα και σήμερα θα παίζαμε μπάλα».

Η.Α.: «Πολύ δύσκολα».

Θ.Χ.: «Ναι θα μπορούσαμε. Εφόσον άρχισε και η Super League 1, γιατί να μην αρχίζαμε και εμείς έστω λίγο μετά. Εδώ πέρασε τόσο διάστημα για να αρχίσουμε. Δεν νομίζω ότι υπήρχε διαφορά. Με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως σας προανέφερα θα ξεκινούσαμε κι εμείς σαν Super League 2. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα κτλ. Όπως και έτσι είναι. Εμείς και όλες οι ομάδες 72 ώρες πριν από το παιχνίδι κάνουμε μοριακό τεστ. Είναι όλοι υγιείς ξεκινάμε το παιχνίδι, δεν είναι υπάρχουν οι ανάλογες προβλέψεις…».

Γ.Ξ.: «Νομίζω θα μπορούσε διότι ήμασταν το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, που δεν είχε ξεκινήσει. Με λίγα κρούσματα από τον κορωνοϊό, αλλά δυστυχώς δεν μας αφήναν οι λοιμωξιολόγοι να παίξουμε. Πράγμα που δεν συνέβαινε στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης».

Πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για εσάς στο να τρέξετε τις υποχρεώσεις της ομάδας, από την στιγμή που δεν είχε αρχίσει το πρωτάθλημα;

Π.Μ.: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις καθημερινές υποχρεώσεις. Κάθε μήνα υποχρεώσεις. Για όλους τους παράγοντες, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ότι πιο δύσκολο υπήρχε και όταν μάλιστα και όλες οι επιχειρήσεις βάλλονται γιατί το πρόβλημα είναι γενικότερο, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι παντού. Στις επιχειρήσεις των ανθρώπων, των προέδρων… Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα γενικότερα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, στο να συντηρήσουν την όλη αυτή κατάσταση και ειδικά επειδή το διάστημα ήταν πολύ μεγάλο. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δυστυχώς δεν έχει καταβληθεί καμία δόση από την ΕΡΤ. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι άμεσα θα μπουν κάποια χρήματα για να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις. Επίσης έχουμε μεγάλη αναμονή, για την εξαγγελία του υπουργού, για ποσοστό από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών».

Η.Α.: «Πολύ, πολύ. Είναι ένα σωματείο, το οποίο είχε μόνο υποχρεωσεις, όλους αυτούς τους μήνες , χωρίς να έχει έσοδα από καμία δραστηριότητα. Περιμέναμε την στήριξη της πολιτείας, την οποία δεν την είχαμε. Πήραμε υποσχέσεις περί επιδότησης, από φόρο που θα παρακρατόνταν από το στοίχημα, ακόμη δεν έχουμε δει πράσινο φως και είναι απολύτως αναγκαίο να το δούμε. Άρα θεωρώ ότι κάθε διοίκηση, που έτρεξε το σωματείο αυτο, αυτούς τους δέκα μήνες είναι ήρωες πραγματικά».

Θ.Χ.: «Μιλάμε για μία τραγωδία, την οποία την πέρασαν και οι 12 ομάδες της Super League  2. Ήταν εξαιρετικό δύσκολο. Υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις πίσω, που δεν τις έχουμε εκπληρώσει. Οι υποχρεώσεις αυτές αφορούν και τους παίκτες μας, οι οποίοι απ΄ότι έχω αντιληφθεί σε όλη την Super League 2 έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση οι παίκτες και το τεχνικό προσωπικό, επειδή οικονομικά δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να εκπληρώσουμε στο 100% τις υποχρεώσεις μας. Για αυτό και είναι στενάχωρο το γεγονός, ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ τουλάχιστον από τα τηλεοπτικά, παρόλο που γνωρίζω ότι ο πρόεδρος μας ο κύριος Λεουτσάκος τρέχει πάρα πολύ για αυτό το θέμα και θέλω να πιστεύω ότι εντός των ημερών το λήγει. Όπως έτρεξε τόσο ο ίδιο, όσο και το συμβούλιο για να ξεκινήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα εάν δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Το γεγονός είναι ότι πάλεψαν πάρα πολύ, όπως και ο ΠΣΑΠ πάλεψε και η ΕΠΟ βοήθησε. Τέλος καλό, όλα καλά… Το θέμα είναι τώρα το οικονομικό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για όλες τις ομάδες».

Γ.Ξ.: «Εμείς καταρχάς βρήκαμε μια ομάδα, η οποία δεν είχε αρκετά συμβόλαια. Ήμασταν αναγκασμένοι να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή, συν ότι είχαμε κάποια προβλήματα με την δικαιοσύνη τα οποία, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν και αυτά αίσιο τέλος. Από εδώ και πέρα κοιτάμε και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Συναντήσαμε στην ουσία αρκετά προβλήματα».

Οι συνεχόμενες παρατάσεις που δίνονταν ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν κάτι που σας είχε προβληματίσει σχετικά με την έναρξη του;

Π.Μ.: «Σίγουρα μας προβλημάτισε. Όλους τους προβλημάτισε. Τους ποδοσφαιριστές, τους φροντιστές, όλους αυτούς τους ανθρώπους, που πραγματικά καθημερινά έδιναν έναν μεγάλο αγώνα στο να τηρούμε όσο γίνεται τα μέτρα. Δυστυχώς, όμως δεν ήμασταν εμείς αρμόδιοι και υπεύθυνοι, για να κρίνουμε πότε θα ξεκινήσει. Τέλος καλό όμως, όλα καλά».

Η.Α.: «Μας προβλημάτισε το γεγονός, ότι οι λοιμωξιολόγοι και η πολιτεία, όχι κακώς δεν έδιναν το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε. Σαφέστατα προέχει η υγεία. Καταλαβαίνω απόλυτα, τους έχω την ευθύνη της απόφασης αυτής. Άρα ναι μεν μας προβλημάτιζε το γεγονός, ότι δεν μπορούσαμε να μπούμε να λειτουργήσουμε, να παίξουμε και να εισπράξουμε. Αλλά από την άλλη, σίγουρα προέχει η υγεία. Δυστυχώς θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που μας επιβάλλει αυτός ο αόρατος εχθρός».

Θ.Χ.: «Ναι μας είχε προβληματίσει και δεν σας κρύβω απ΄όλους μας πέρασε η ιδέα, ό,τι μήπως τελικά δεν άρχιζε κιόλας το πρωτάθλημα. Γιατί είχαμε μείνει και έχουμε μείνει με το μόνιμο παράπονο, ό,τι γιατί ενώ η Super League 1 είχε ξεκινήσει να μην ξεκινούσαμε με τις ίδιες προϋποθέσεις κι εμείς. Αυτό το θεώρησα λάθος. Όπως ξέρετε ελάχιστοι μπαίνουν μέσα στα γήπεδα, φίλαθλοι δεν μπαίνουν σχεδόν καθόλου, μόνο κάποιοι που έχουν σχέση με την ομάδα. Εν πας περιπτώση, αυτές οι παρατάσεις μας κούρασαν και σας λέω διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο και ψυχολογικά σε όλους μας»

Γ.Ξ.: «Ε, βέβαια. Όταν περιμένεις την Κυριακή να παίξεις και σου λένε την επόμενη, την επόμενη, την επόμενη και ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά, αυτό ήταν για εμάς ψυχοφθόρο».

Ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Τι πιστεύετε εσείς;

Π.Μ.: «Όπως ξεκίνησε βλέπουμε όλοι, ότι τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Υπάρχουν κάθε Κυριακή δύσκολα παιχνίδια, πολλά ντέρμπι. Αυτό δείχνει ότι το φετινό πρωτάθλημα, θα είνα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα, των τελευταίων ετών στην κατηγορία μας».

Η.Α.: «Απόλυτα. Ήδη οι πρώτες 4 αγωνιστικές δείχνουν αυτό ακριβώς. Καμία ομάδα δεν έχει πάρει πρόκριμα. Βαθμοί κερδίζονται και χάνονται εκεί που δεν θα το περιμέναμε με βάση τα φαβορί. Άρα όλα δείχνουν, ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε συνθήκες, που καμία ομάδα δεν έχει ξαναδείξει πριν, δηλαδή σε συνήκες πιεστικού προγράμματος».

Θ.Χ.: «Ναι το πιστεύω αυτό, το πιστεύω απόλυτα. Όλες οι ομάδες έζησαν καταρχήν το θέμα της πανδημίας, το οποίο αγωνιστικά τις έχει νιώσει πάρα πολύ. Δεν θα είναι έτοιμες οι ομάδες, αλλά παραταύτα έχουν γίνει μεταγραφές. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Πέρυσι που έζησα το πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ ήταν πιο ανταγωνιστικό, σε σχέση με το πρωτάθλημα της Super League 2. Φέτος βλέπω την Super League 2 να έχει ένα φοβερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δύσκολα παιχνίδια όλα, πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχει ούτε μία εύκολη ομάδα και το βλέπετε τώρα από τα 4 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα βλέπετε τι γίνεται. Πολλές ισοπαλίες οι νίκες σχεδόν πάντα με ένα γκολ διαφορά. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και πολύ δύσκολο πρωτάθλημα».

Γ.Ξ.: «Συμφωνώ διότι όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Είναι κάποιες ομάδες παραδοσιακά μεγάλες στο χώρο, όπως είναι η Δόξα Δράμας, η Παναχαϊκή, ο Ιωνικός, η Ξάνθη. Είναι ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα δυνατό. Μην ξεχνάτε ότι περυσι στην βαθμολογία της ουράς, οι δύο ομάδες είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίς, οπότε δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Πράγμα που δεν συμβαίνει φέτος, όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Από τις συφωνίες που έχουν υπάρξει σ΄ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όχι μόνο η ομάδα σας, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες έχετε πάρει κάποια χρήματα ή όχι ακόμα;

Π.Μ.: «Ακόμη δεν έχουμε πάρει. Περιμένουμε όμως μέσα στις επόμενες μέρες, λογικά θα τελειώσουν όλα αυτά και θα αρχίσουμε να παίρνουμε κάποια χρήματα».

Η.Α.: «Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις, δεν έχουμε δει ούτε ευρώ. Και εδώ θεωρώ ότι θα έπρεπε πάλι η πολιτεία, να στηρίξει και με τον τρόπο της, να επιταχύνει την όποια καταβολή θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη από τα τηλεοπτικά».

Θ.Χ.: «Όπως σας είπα και προηγουμένως όχι. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, ούτε ένα ευρώ… Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος μας ο κύριος Λεουτσάκος τρέχει για την υπόθεση αυτή. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά, γιατί έχουν συμφωνηθεί όλα μένουν οι υπογραφές. Είναι κάτι που το περιμένουν όλες οι ομάδες, διότι δεν έχουν οι ομάδες οικονομικές δυνατότητες μεγάλες. Τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους. Δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες και πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις και προς τους ποδοσφαιριστές και προς το τεχνικό επιτελείο».

Γ.Ξ.: «Έχει γίνει κάποια συμφωνία με την ΕΡΤ. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές. Νομίζω ότι σύντομα η ΕΡΤ, θα δώσει κάποια δόση όπως έχει υποσχεθεί».

Το γεγονός ότι πλέον οι ομάδες θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα, πόσο θετικό είναι για εσάς;

Π.Μ.: «Είναι μία μεγάλη ανάσα. Μακάρι να υλοποιηθεί άμεσα, για όλες τις ομάδες, διότι επί πολλά χρόνια το δικαιούμασταν και τώρα επιτέλους πάρθηκε αυτή η απόφαση. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ανάσα και ότι σίγουρα θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν υπάρχουν πόροι και υπάρχουν χρήματα που μπαίνουν στις ΠΑΕ, όλα αυτά τα χρήματα σίγουρα αναβαθμίζουν το προϊόν και δίνουν καινούργια κίνητρα, για να αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με το ποδόσφαιρο».

Η.Α.: «Πολύ θετικό, όταν πραγματικά το δούμε».

Θ.Χ.: «Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Είναι κάτι που το προσπαθούσαμε χρόνια. Επιτέλους θα ξεκινήσει από φέτος. Βέβαια δεν γνωρίζουμε σε τι ποσό αντιστοιχεί αυτό. Δεν ξέρουμε δεν γνωρίζουμε. Οπωσδήποτε όμως είναι θετικό».

Γ.Ξ.: «Όταν έχεις έσοδα εννοείται ότι είναι θετικό… Είναι μια ανάσα μεγάλη για τις ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι το τηλεοπτικό μας συμβόλαιο, σε σύγκριση με το συμβόλαιο της Super League 1 είναι πάρα πολύ μικρό και τα έξοδα μας, πάρα πολύ μεγάλα. Οπότε ότι επιπλέον έσοδο έρχεται όπως αυτό που ψηφίστηκε τώρα με το στοίχημα, θα είναι καλοδεχούμενο».

Η παρουσία στο πρωτάθλημα κάποιων ομάδων που έχουν περάσει από την Α΄ Εθνική είναι κάτι που προσδίδει αίγλη και παράλληλα αυξάνει τον ανταγωνισμό σε αυτό;

Π.Μ.: «Σίγουρα. Όλες οι ομάδες, οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Super League 2 είναι ομάδες, οι οποίες έχουν παίξει όλες, σχεδόν όλες Super League 1.Νομίζω ότι αναβαθμίζεται η κατηγορία, με όλες αυτές τις ομάδες… Βλέπετε ότι ειδικά η ΕΡΤ με αυτό που κάνει να δείχνει όλα τα παιχνίδια μέσω ERTFLIX, ο καθένας μπορεί να καθίσει την Κυριακή ή το Σάββατο και να βλέπει όλα τα παιχνίδια ταυτόχρονα μέσω της ERTFLIX, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο, γιατί σίγουρα θα προσδώσει αξία στην κατηγορία μας».

Η.Α.: «Βέβαια πολύ. Όλες οι ομάδες έχουν ισχυρότατο brand name, με βάση την προϊστορία τους και την παρουσία τους στην Α΄ Εθνική. Άρα από μόνο του, το πρωτάθλημα αυτό έχει ιδιαίτερη αίγλη φέτος, με τις ομάδες που συμμετέχουν».

Θ.Χ.: «Βεβαίως προσδίδει αίγλη, μεγάλη βαρύτητα. Διότι όπως βλέπετε είναι ομάδες ιστορικές όπως είναι ο Λεβαδειακός, η Παναχαϊκή, τα Χανιά, ο Ιωνικός… Προσδίδουν αίγλη σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν παίξει στην Α΄Εθνική, οι οποίες είναι πολύ δυνατές και θα παίξουν μεγάλο ρόλο και πιθανότατα θα κόψουν και βαθμούς».

Γ.Ξ.: «Ε βέβαια. Όταν υπάρχουν αυτές οι ομάδες που ανέφερα πριν καταλαβαίνεις ότι ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Η άποψη σας για την μέχρι τώρα εξέλιξη του πρωταθλήματος αλλά και για τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες;

Π.Μ.: «Είναι μία επιβάρυνση πολύ μεγάλοι για όλους τους ποδοσφαιριστές και μετά από πολύ καιρό απραξίας. Όμως θεωρώ ότι θα παλέψουμε. Υπάρχει αρκετά μεγάλο ρόστερ σε όλες τις ομαδες. Θα παλέψουμε με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, να το βγάλουμε εις πέρας. Είναι μία μεγάλη επιβάρυνση, όμως θεωρώ και πιστεύω ότι θα το αντέξουμε. Είναι και οικονομική η επιβάρυνση, γιατί τα τεστ κοστίζουν πάρα πολλά. Πιστεύω ότι όλοι θα αντέξουμε».

Η.Α.:«Δύσκολες συνθηκες, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές. Όμως είναι καλύτερα να παίζουν, παρά να μην παίζουν. Είναι και θέμα τύχης, για το πως θα ανταπεξέλθουν οι ομάδες, στα απανωτά παιχνίδια».

Θ.Χ.: «Αναφορικά με τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν με βρίσκουν και τόσο θετικό. Σε μία από τις τελευταίες τηλεδιασκέψεις που είχε γίνει είχε πει ο πρόεδρος του Λεβαδειακού ό,τι καλό είναι αυτές οι δύο εμβόλιμες αναφέρομαι πάντα στις δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου, οι δύο Τετάρτες να μην έμπαιναν και να έμπαινε μία Τετάρτη ας πούμε τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, μία άλλη τον Απρίλιο κτλ. Διότι υπήρχαν ήδη επτά Τετάρτες, ώστε σε περίπτωση κορωνοϊού, αν κάποια ομάδα δεν παίξει να μπει εμβόλιμα σε μία Τετάρτη. Θεωρώ ότι ήταν μία θετική πρόταση του προέδρου του Λεβαδειακού, την οποία την στήριξε και ο πρόεδρος των Χανίων ο κύριος Ροκάκης, ο οποίος είπε έστω την μία Τετάρτη να την πάρουμε από τον Ιανουάριο και βέβαια κι εγώ συμφώνησα με την άποψή τους. Εμείς οι τρεις είχαμε πει αυτό το θέμα. Δεν έγινε δεκτό από το συβούλιο της Super League  2, οπότε έπεσε τώρα το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Αυτό καταλαβαίνετε δεν είναι ότι καλύτερο. Βέβαια είναι αρνητικό. Στοιχίζει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν τραυματισμοί, γιατί και οι παίκτες δεν είναι σωστά προετοιμασμένοι. Την 1η Φεβρουαρίου θα δούμε πόσοι έχουν τώρα πόσοι έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις δεκατέσσερις-δεκαπέντε μέρες που έκαναν 5 ματς… Γιατί δεν έχει γίνει σωστή προετοιμασία. Ούτε φιλικά έγιναν. Εν πας περιπτώση δημοκρατία έχουμε. Η πλειοψηφία είπε να βάλουμε 5 παιχνίδια μέσα στις 14 αυτές μέρες έτσι γίνεται και μακάρι να βγει σε καλό».

Γ.Ξ.: «Είναι τα πρώτα παιχνίδια. Οι ομάδες προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Έγιναν κάποια πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Νομίζω ό,τι στον επόμενο μήνα, θα δούμε ακόμα καλύτερα. Οι ομάδες θα βρουν τον ρυθμό τους, θα μπουν σε πλήρη αγωνιστική δράση και ίσως είναι ακόμα καλύτερα τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».

Είστε θετικός στο ενδεχόμενο κατάργησης των πλέι οφ και των πλέι άουτ που σκέφτεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που υπάρξουν ακραίες καταστάσεις;

Π.Μ.: «Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε μονούς αγώνες στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ. Αυτό είναι που τηρούμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε αφήσει και πέντε ενδιάμεσες εμβόλιμες, ούτως ώστε αν σε περίπτωση που σε μία ομάδα προκύψει κάποιο πρόβλημα με κορωνοϊό ή με τέτοια πράγματα, θα έχει την δυνατότητα μέσω εμβόλιμων να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα τελειώσουμε στην καθορισμένη ημερομηνία, που έχουμε ορίσει στα τέλη Μαϊου και θα μπορούμε να παίξουμε στα πλέι οφ…»

Η.Α.: «Η άποψη μου ήταν ότι εξ αρχής, δεν έπρεπε να τα αναβάλλουμε για να μην πιεστούμε εφόσον ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα τον Ιανουάριο έπρεπε αυτομάτως να καταργήσουμε τα πλέι οφ, αλλά και να γίνει ένα κατανεμημένο πρωτάθλημα μέχρι τον Μαϊο. Εν τοιαύτη περιπτώσει είναι σωστό ότι έχουμε την δυνατότητα, μέχρι την 17η αγωνιστική, αν θυμάμαι καλά, να αποφασίσουμε αν μας παίρνει χρονικά να τα ολοκληρώσουμε ή να τελειώσουμε μέσα στην κανονική διάρκεια για να αναδείξουμε πρωταθλητή. Είναι θετικό».

Θ.Χ.: «Θα γίνουν μονά παιχνίδια, δεν θα γίνουν διπλά. Θα γίνουν τα πλεί οφ και τα πλέι άουτ και μέχρι 19 Μαϊου θα έχουν τελειώσει αυτά όλα. Και το πρωτάθλημα της Super League 2 και τα πλέι οφ -πλέι άουτ θα έχουν γίνει. Μετά από 19 μέχρι 31 Μαϊου θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης με την Super League 1. Θέλω να πω ότι με βρίσκει θετικό. Ένα παιχνίδι θα γίνει. Με βρίσκει θετικό, δεν βλέπω κάτι αρνητικό. Απλά δεν θα γίνουν δύο παιχνίδια, θα έχουμε 27 παιχνίδια, 22 το πρωτάθλημα 11και11 πρώτος και δεύτερος γύρος και 5 τα πλέι οφ. Αν πάμε σε χειρότερη κατάσταση καήκαμε…».

Γ.Ξ.: «Εγώ δεν είμαι θετικός, αλλά από την στιγμή, που είναι αναγκαίο και πρέπει να γίνει για να τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Σίγουρα πρέπει να γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, αλλά από την στιγμή που θα υπάρξουν λόγοι ανωτέρας βίας, δεν πρέπει να γίνουν. Πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι σε αυτό».

* Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στον Άκη Παπαβλασόπουλο

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις