Ασταμάτητη η Νίκη, 2-0 την Πύδνα

Η καλή Νίκη δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο στον όμιλο της Γ’ Εθνικής που συμμετέχει και το απέδειξε ακόμη μία φορά, αυτή τη φορά με αντίπαλο την φιλόδοξη Πύδνα Κίτρους. Σ’ ένα εξαιρετικό παιχνίδι οι κυανόλευκοι ήταν ανώτεροι σε όλο το 90λεπτο και δίκαια κατέκτησαν ακόμη ένα πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα και ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο. Τα νικητήρια γκολ πέτυχαν οι Κανελλόπουλος και Ελευθεριάδης στο 26′ και στο 84′ αντίστοιχα.

 

Το ματς

Στο 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Λαζαρίδης έβγαλε τη συρτή σέντρα, ο Τσιούνης στην κίνηση έπιασε το σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπουρτζή.

Η απάντηση της Νίκης ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο μέσος των γηπεδούχων με ωραία σεντερφορίσια κίνηση γύρισε, σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή και με τον ίδιο τρόπο οι κυανόλευκοι έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Ταταρίδης με γροθιές κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Στο 10′ ήταν η σειρά του Ελευθεριάδη να απειλήσει την αντίπαλη εστία όμως και πάλι ο Ταταρίδης είπε «όχι».

Με Κανελλόπουλο το 1-0 για τη Νίκη

Η πίεση της Νίκης απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό όταν ο Μέτσε εκτέλεσε όμορφα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Πύδνας, ο Ταταρίδης απέκρουσε με υπερένταση, το ριμπάουντ πήρε ο Ελευθεριάδης που με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, για να έρθει ο Κανελλόπουλος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον Παπουρτζή όμως να λέει «όχι» σε επικίνδυνο σουτ του Πετρουζέλη στο 29′. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Πύδνα απείλησε και πάλι με σουτ όμως του σουτ του Μακράκη πέρασε άουτ. Στο 41′ ο Τσιούνης βρέθηκε απέναντι στον Παπουρτζή με τον πορτιέρο της Νίκης να διώχνει σωτήρια.

Πολύ δυνατά μπήκε η Νίκη στο 2ο ημίχρονο πιέζοντας την αντίπαλη εστία ώστε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να «καθαρίσει» το ματς

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους με σκοπό να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και στον χώρο.

Αν ο Μπαλαράμπε ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια η Νίκη θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς σε δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Η πρώτη στο 73′ όταν ο Κανελλόπουλος έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μπαλαράμπε, αυτός κρατήθηκε όρθιος όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταταρίδη ενώ στη δεύτερη, τρία λεπτά αργότερα, ο Ελευθεριάδης έβγαλε τετ α τετ τον Άγγλο επιθετικό, το πλασέ του πέρασε πάνω από τον πορτιέρο της Πύδνας, όμως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο Στούμπος με τάκλιν γλύτωσε την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση

Και εφόσον η Νίκη δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της σε δύο κλασσικότατες ευκαιρίες, η ομάδα της Πιερίας απείλησε με ισοφάριση. Ο Μακράκης έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Κυπαρίσσης με προβολή σημάδεψε την εστία, όμως λογάριαζε χωρίς τον Παπουρτζή που με την απόκρουση του αγώνα κράτησε ανέπαφη την εστία του.

«Κλείδωσε» με τον Ελευθεριάδη

Ότι δεν κατάφερε ο Μπαλαράμπε σε δύο περιπτώσεις, το κατάφερε ο Ελευθεριάδης στο 84’που με σόλο ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστία του Ταταρίδη. Με το δεύτερο γκολ η Νίκη «κλείδωσε» το τρίποντο κάνοντας διαχείριση στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Κίτρινες: Μπιτσάκος – Ραπτόπουλος, Δημητρίου, Πετρουζέλης

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (82′ Κοτίτσας), Χολέβας, Ναουμίδης, Πασκούλεφ, Ιβανίδης, Μπιτσάκος (60′ Κιπτίου), Ελευθεριάδης, Μέτσε (66′ Κόλα), Μπαλαράμπε, Κανελλόπουλος
Πύδνα Κίτρους: Ταταρίδης, Λαζαρίδης, Ραπτόπουλος (74′ Κόλα), Δημητρίου, Στούμπος, Πετρουζέλης, Καραγκούνης (80′ Σεχολάρι), Όττα (63′ Κυπαρίσσης), Δήμας, Τσιούνης, Μακράκης

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις