Στον Λεουτσάκο η καυτή «πατάτα» της αναδιάρθρωσης

Σημαντικές αποφάσεις θα κληθεί να πάρει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο συνεταιρισμός της SL2 & FL και ο πρόεδρός της, κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος. Η κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και εντός τριών εβδομάδων θα αποτελεί νόμο του κράτους. Ο αριθμός των ομάδων που θα απαρτίζουν τη νέα Σούπερ Λιγκ 2 θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Ένωσης SL2 & FL, όπως αναφέρεται σε απόσπασμα από συνέντευξή του κ. Αυγενάκη στο Βήμα της Κυριακής:

«Περιορίζονται σε δύο οι κατηγορίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στη Σούπερ Λιγκ 1 και στη Σούπερ Λιγκ 2. Έχουμε ξεκάθαρη αναδιάρθρωση κατηγοριών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υφίσταται και σχέδιο για το πόσες ομάδες θα απαρτίζουν την κάθε κατηγορία. Αυτό παραμένει στους αρμόδιους φορείς, με την επισήμανση πως εδώ τα πράγματα γίνονται ελαφρώς… περίπλοκα. Ιδού το γιατί: στη Σούπερ Λιγκ 2 το μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται θα είναι 250.000 ευρώ, ενώ τώρα είναι 100.000, και στη Φούτμπολ Λιγκ μόλις 30.000 ευρώ. Και η εγγυητική στην ΕΕΑ 100.000 ευρώ».

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως το 15μελές Δ.Σ. του συνεταιρισμού, το οποίο αποτελείται από 12 μέλη της Σούπερ Λιγκ 2 και μόλις τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ θα κληθεί να αποφασίσει για τον αριθμό των ομάδων που θα αποτελείται η νέα ενοποιημένη Β’ Εθνική!

Να σημειώσουμε πως όποιες ομάδες δεν καταφέρουν βαθμολογικά να βρεθούν σ’ αυτές που θα προβιβαστούν, αυτομάτως θα βρεθούν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ίσως ήρθε η ώρα για μία Γενική Συνέλευση στον συνεταιρισμό όπου το κάθε μέλος έχει δικαίωμα ψήφου ώστε να αποφασιστεί με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το μέλλον της κατηγορίας. Άλλωστε τα 2/5 των μελών που απαιτούνται για τη σύγκληση μίας Γ.Σ., είναι απίθανο να μην υπογράψουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η αναδιάρθρωση μέσω κατάργησης της Φούτμπολ Λιγκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις