Το γκολ του Εμβιλά στο Βόλος-Ολυμπιακός πάει στην ΟΥΕΦΑ για ανάλυση

Σεμινάριο διαιτητών της Σούπερ Λιγκ έγινε την Τετάρτη 17/3. Οι διαιτητές που πήραν μέρος χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίες, αφού πρώτα κλήθηκαν να δουν βίντεο quiz που περιελάμβανε 15 φάσεις από τα δύο εγχώρια επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μεταξύ των κλιπ που κλήθηκαν να σχολιάσουν οι ρέφερι ήταν και το γκολ του Εμβιλά στο Βόλος-Ολυμπιακός 1-2.
Αποτέλεσμα που κρίθηκε με το on field review του Πορτογάλου Βερίσιμο στο 81′. Ο Εμβιλά με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο συμπατριώτης βοηθός του ρέφερι σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ του Χασάν. Ο Πορτογάλος διαιτητής τσέκαρε ο ίδιος τη φάση και έδειξε σέντρα, αφού έκρινε πως ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν επηρεάζει τη φάση.
Στο σεμινάριο, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επανέλαβε όσα είχαν «βγει» και στο video analysis εκείνης της αγωνιστικής. Ό,τι το γκολ, σύμφωνα με την ΚΕΔ, είναι κανονικό, αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν προλαβαίνει να παίξει τη μπάλα και κατά συνέπεια να σώσει την εστία του.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στους διαιτητές ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, η συγκεκριμένη φάση, που η αλήθεια είναι ότι, δίχασε τους διαιτητές και ως προς τις απαντήσεις που έδωσαν στο σεμινάριο, θα σταλεί τις επόμενες μέρες και στην ΟΥΕΦΑ για ανάλυση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις