Τσοκάνης: Ο Βόλος είναι ομάδα που σου παρέχει σιγουριά

Ήρθε στον Βόλο από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι του 2019, όταν η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ και στα δύο χρόνια παρουσίας του με την «κυνέρυθρη» φανέλα είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Βόλου. Ο λόγος για τον Τάσο Τσοκάνη, η προσφορά του οποίου εκτιμήθηκε από τη διοίκηση της ΠΑΕ και ο 30χρονος μέσος ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια τη συνεργασία του με τους «κυανέρυθρους».
Ο Τάσος Τσοκάνης μίλησε στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου», αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Βόλο, τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και τους στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Όταν ήρθα στην ομάδα υπέγραψα διετές συμβόλαιο, ύστερα από πολλή δουλειά και κούραση, ανανέωσα τη συνεργασία μου με τον Βόλο για άλλα δύο χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα, χαίρομαι για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο πρόεδρος και θα συνεχίσω να δίνω, όπως έκανα αυτά τα δύο χρόνια, τον καλύτερό μου εαυτό, σε κάθε παιχνίδι για το καλό της ομάδας.
Υπήρχαν προτάσεις και από άλλες ομάδες, όμως προτίμησα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Βόλο, μια ομάδα που σου παρέχει μεγάλη σιγουριά και όλοι έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Όπως προανέφερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα βρίσκομαι και τη νέα χρονιά στην ομάδα.
Για τις συνθήκες που βρήκε στον Βόλο:
«Η ομάδα είναι σεμνή και ταπεινή. Ό,τι βλέπετε μέσα στο γήπεδο είναι προϊόν σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις. Όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κάθε αγωνιστική παρουσιάζουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο και τη φετινή χρονιά, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αποδίδουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά, σε σχέση με πέρυσι. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί, ειδικά με τις μεγάλες ομάδες. Φέτος φαίνεται η ποιότητα των παικτών που έχουμε, η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και κάθε αντίπαλο τον κοιτάζουμε στα μάτια. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θέλουμε κάθε αγωνιστική να βγαίνουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά και να είμαστε ικανοποιημένοι ότι τα δώσαμε όλα στον αγωνιστικό χώρο.
Για το ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα:
«Θέλουμε να οδηγήσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι μας. Σίγουρα θα αποχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και θα έρθουν κάποια νέα πρόσωπα, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε πάνω στη βάση που έχουμε «χτίσει» φέτος.
Επιθυμία της ομάδας είναι να κρατήσει το μεγαλύτερο φετινό κορμό και με ορισμένες προσθήκες, που θα πλαισιώσουν αυτόν τον κορμό, θα προσπαθήσει ο Βόλος να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Ήταν και αυτός ένας λόγος για τον οποίο παρέμεινα στην ομάδα».
Για το πόσο χαρούμενος είναι στην ομάδα:
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε μια οικογένεια και χαρούμενοι που παίζουμε σ’ αυτή την ομάδα. Με τα θετικά αποτελέσματα οι παίκτες παίρνουμε και ψυχολογία. Ωστόσο, από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τώρα, έχουμε δείξει ένα σταθερό πρόσωπο.
Για το αν κρίνει πετυχημένη τη φετινή χρονιά:
«Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, ο κύριος στόχος ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα φτάσουμε, τόσο καλύτερα για όλους μας. Την 6η θέση δεν την κερδίσαμε από κάποιες συγκυρίες. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πούμε ότι η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Έχουμε άλλα έξι παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να τερματίσουμε στην 7η θέση.
Για το αν ήταν απογοήτευση για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο:
«Υπήρχε μία πικρία, γιατί θέλαμε να προκριθούμε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, όχι μόνο στη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, αλλά και στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ, στο οποίο χάσαμε με 4-2 ΟΑΚΑ. Όλοι πικραθήκαμε από τον αποκλεισμό. Η ΑΕΚ δεν ήταν σε πολύ καλό φεγγάρι και θα μπορούσαμε να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης, σημειώνοντας δεύτερο γκολ στη ρεβάνς.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, Αχιλλέα Μπέο και τη διοίκηση της ομάδας για τον σεβασμό που μου έδειξαν, καθώς και το προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις