Κορωνοϊός: Τα τρία μέτρα για το Πάσχα που παίρνει η κυβέρνηση

ο Πάσχα είναι για την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο πριν βγούμε στο ξέφωτο του καλοκαιριού. Τότε, με τον εμβολιασμό να προχωράει και το πρώτο τείχος ανοσίας να έχει χτιστεί θα δούμε σημαντική μείωση στα κρούσματα και τους θανάτους.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να εμποδιστεί η διασπορά του ιού τις επόμενες μέρες. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο από τη στιγμή μάλιστα που η κουβέντα για την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες.

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα όμως κάνουν τους λοιμωξιολόγους απόλυτους στην άποψή τους. Δεν πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε πολύ μεγάλη διασπορά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα γονατίσει.

Ποια είναι η απόφαση της κυβέρνησης λοιπόν; Τις επόμενες μέρες (Ίσως και την Παρασκευή) θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά τρία μέτρα για το Πάσχα.

Α) Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού χωρίς εξαιρέσεις. Η σκέψη που υπήρχε να επιτραπεί η μετακίνηση με self test έχει βγει πλέον απ’ το τραπέζι

Β) Αλλαγή στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με την απαγόρευση να ξεκινά στις 22:00.

Γ) Δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου ενώ η Ανάσταση θα γίνει στις 21:30

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις