European Super League: Υπουργοί σε Ισπανία και Αγγλία απέναντι στους 12

Οι κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας έχουν ταχθεί ενάντια στους 12 μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη European Super League.

Στην Αγγλία τονίζουν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τη δημιουργία της ESL, η οποία προτάθηκε από 12 ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων έξι από τη χώρα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού αθλητισμού Όλιβερ Ντόουντεν, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες θα είναι άμεσες, ακόμη και σε περίπτωση που δεν θα το κάνουν οι ποδοσφαιρικές αρχές.

Ο κυβερνητικός παράγοντας τόνισε ότι είχε επαφές με εκπροσώπους της Premier League, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (FA), αλλά και με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στους οποίους εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθεια να «μπλοκάρει» την πρόταση αυτή.

«Χωρίς αμφιβολία, αν δεν μπορούν να ενεργήσουν οι ποδοσφαιρικές αρχές, θα το κάνουμε εμείς. Θα βάλουμε τα πάντα στο τραπέζι για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί» δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Ντόουντεν και πρόσθεσε:

«Εξετάζουμε κάθε επιλογή από τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις για το δίκαιο του ανταγωνισμού και τους μηχανισμούς που επιτρέπουν το ποδόσφαιρο να πραγματοποιηθεί. Με απλά λόγια, θα επανεξετάσουμε ό,τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει αυτούς τους συλλόγους να παίξουν… Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε το εθνικό μας ποδόσφαιρο.»

Σε ανάλογο ύφος και όσα διαρρέουν από την ισπανική κυβέρνηση: «Τυχόν αλλαγές σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς μπορούν να γίνουν μόνο κατόπιν συμφωνίας. Η ισπανική κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ESL, η οποία προωθείται από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών», αναφέρεται μετά από συνομιλίες του υπουργού αθλητισμού Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεζ Ουρίμπες με την UEFA κι άλλες ενώσεις, αλλά και τους συλλόγους που «επαναστάτησαν».

Ο Ουρίμπες είπε ότι τυχόν αλλαγές πρέπει να ωφελήσουν και το ισπανικό πρωτάθλημα, την Εθνική ομάδα και τους ισπανικούς συλλόγους συμπεριλαμβανομένων των μικρών προς μία σωστή κατεύθυνση.

Η ισπανική εταιρία «Mediapro», παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα παραβίαζε τα τηλεοπτικά συμβόλαια συνεργασίας με την UEFA που «τρέχουν» έως το 2024.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις