ΑΕΚ: Ο Μενίγκ της Τβέντε και ο Καρόλ της Στρασμπούρ, στόχοι της Ένωσης

Η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά και πίσω από αυτό, στην θέση του βασικού αριστερού μπακ. Όπως αποκαλύπτει στο φύλλο της Μεγάλης Παρασκευής, η εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Αετός», η Ένωση έχει επικεντρώσει σε δύο στόχους για τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν κι άλλες που δουλεύονται.

Ωστόσο φαίνεται πως για τον 25χρονο Ολλανδό αριστερό ακραίο επιθετικό, Κουίνσι Μένιγκ, που αγωνίζεται στην Τβέντε, υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές και είναι πολύ πιθανό να αποτέλεσε κι ένα βασικό κομμάτι της ατζέντας του Παναγιώτη Κονέ στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ολλανδία. Ο Μένιγκ, που είναι Ολλανδός κι έχει ύψος 1,74, έχει στο φετινό πρωτάθλημα 28 συμμετοχές και 8 γκολ με τη φανέλα της Τβέντε. Καθυστέρησε να κάνει το ξεπέταγμα, αφού φέτος είναι η κορυφαία του σεζόν ως τώρα, δεύτερη με τη φανέλα της Τβέντε, στην οποία πήγε πέρσι από την Ναντ, στην οποία δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Άγιαξ, με τον οποίο είχε 3 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, την σεζόν 2014-2015 πριν παραχωρηθεί στην Τσβόλε και κάνει κι ένα μικρό πέρασμα ως δανεικός, από την αγγλική Όλνταμ.

Πιο έμπειρη είναι μια από τις βασικές επιλογές της ΑΕΚ για την θέση του αριστερού μπακ, ο 30χρονος Λιονέλ Καρόλ της Στρασμπούρ. O ύψους 1,82 αριστερός μπακ χαφ, που έχει αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός κατά συνθήκη, παίζει στην γαλλική ομάδα την τελευταία τριετία, με 18 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα και 25 ως τώρα φέτος. Την πρώτη του σεζόν είχε 23 συμμετοχές. Πήγε στην Στρασμπούρ από την Σεβίλλη, στην οποία δεν βρήκε θέση βασικού την σεζόν 2017-2018, ενώ την προηγούμενη διετία είχε παίξει στην Γαλατασαράι, με αντίστοιχα δύο «γεμάτες» σεζόν. Ναντ, Μπενφίκα, Σεντάν και Τρουά, ήταν οι προηγούμενοι σταθμοί της καριέρας του Γάλλου αμυντικού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις