“Αυτοκτόνησε” η Νίκη με τη Ρόδο

Η Νίκη ήταν καλύτερη από τη Ρόδο, προηγήθηκε στο σκορ στο 49’ με τον Μέτσε, ισοφαρίστηκε από λάθος του Περιστερίδη στο 62’ με γκολ του Τσίπρα, έχασε πέναλτι με τον Ροχάνο στο 89’ και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 94’ δέχθηκε την ψυχρολουσία με το τέρμα που πέτυχε ο Μαρτσάκης, για να γνωρίσει την τρίτη ήττα στο Βόλο, με 1-2.

Οι «κυανόλευκοι» στην κυριολεξία… αυτοκτόνησαν, κάνοντας δώρο τα δύο γκολ στη Ρόδο και στο τέλος έφυγαν περίλυποι από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Νεάπολης.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Περιστερίδης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καλουτσικίδης και το αριστερό ο Πολίμος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τσιμπούκας και Αλιατίδης. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Μπόσιο (αμυντικό χαφ), Γκαρσία δεξιά και Μέτσε αριστερά. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Κρουθ και Τζοβάρας (δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες), με τον Ροχάνο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Βελιτζέλος, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Πίτκας, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Ρεβυθόπουλος, Καραγεώργης, Καψάλης και Πεχλιβανόπουλος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μπαξεβάνος και Σουλάι. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Αρναρέλλης αριστερά και Σερέντιουκ δεξιά, με τον Τσίπρα να παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον προωθημένο Μακρή.

Λιγοστές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με λιγοστές καλές επιθετικές προσπάθειες. Η Νίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων (58%-42% κατοχή), κυκλοφορούσε την μπάλα από τα άκρα, έβγαλε πολλές σέντρες, κέρδισε αρκετά κόρνερ, όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Στο πρώτο 10λεπτο η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να πιέσει την άμυνα της Ρόδου, με τους «κυανέλευκους» να κερδίζουν δύο διαδοχικά κόρνερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 7’ οι «κυανόλευκοι» έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ροχάνο από το χώρο της μεσαίας γραμμή έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Πίτκα.

Μετά το 10’ η Ρόδος ισορρόπησε το παιχνίδι, με τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου να είναι το χαρακτηριστικό του αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους για να γίνουν απειλητικές στην επίθεση, με τη Ρόδο στο 21’ να προσπαθεί να φτάσει σε θέση βολής, με τον Τσίπρα να βγάζει κάθετη πάσα για τον Μακρή, όμως ο Περιστερίδης βγήκε έγκαιρα από την εστία το και μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά το 30’ η Νίκη ανέκτησε και πάλι στον έλεγχο του παιχνιδιού και με τον δραστήριο Τζοβάρα από τα αριστερά προσπαθούσε να απειλήσει το τέρμα του Πίτκα. Στο 31’ ο Κρουθ με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ρόδου, για να χαθεί καλή ευκαιρία για τη Νίκη.

Ένα αδύναμο σου του Ρεβυθόπουλου έξω από την περιοχή ήταν εύκολη υπόθεση για τον Περιστερίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πολίμος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ροχάνο πήδηξε ψηλότερα από τον Καψάλη, πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ψυχρολουσία για τη Νίκη στο φινάλε
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, με συγκινήσεις, γκολ, ευκαιρίες, δοκάρια, χαμένο πέναλτι για τη Νίκη και γκολ για τη Ρόδο, που της έδωσε τους τρεις βαθμούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Νίκη ξεκίνησε με μία ευκαιρία, όταν στο 47’ ο Τζοβάρας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα.

Τελικά, το γκολ για τη Νίκη ήρθε στο 49’. Ο Ροχάνο «έκλεψε» την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζοβάρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μέτσε με πλασέ από κοντά έγραψε το 1-0.

Η Ρόδος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 51’, όταν ο Μακρής έκανε το σουτ,

ο Περιστερίδης απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι.

Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Κρουθ βρέθηκε τετ α τετ με τον Πίτκα, με τον τερματοφύλακα της Ρόδου να νικά τον επιθετικό τη Νίκης.

Στη συνέχεια η Ρόδος και με τις αλλαγές που έκανε ο Κώστας Βελιτζέλος ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση στο 62’. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σέντρα από τα δεξιά ο Περιστερίδης έκανε το λάθος, απέτυχε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Τσίπρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1.

Η Νίκη στο 65’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1. Ο Γκαρσία εκτέλεσε γρήγορα φάουλ για τον Γκονζάλες, αυτός έκανε το σουτ, με τον Πίτκα να αποκρούσει σωτήρια στο αριστερό “παραθυράκι”.

Μετά το 75’ η Νίκη ήταν καλύτερη και πίεσε την άμυνα της Ρόδου, με τον Στάικο Βεργέτη να «φρεσκάρει» την ομάδα του και με τον Σαλαμούρα να έχει ένα καλό σουτ στο 85’, με την μπάλα να περνά άουτ.

Οι «κυανόλευκοι» στο 88’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ρεβυθόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ροχάνο. Στο επόμενο λεπτό ο Ροχάνο το εκτέλεσε, με τον Πίτκα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η μπάλα την τιμώρησε, καθώς στο 94’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της Νίκης ολιγώρησε, ο Καλουτσικίδης απέτυχε να διώξει την μπάλα και από κοντά ο Μαρτσάκης την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Βοηθοί: Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)
4ος διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Κίτρινες: Μέτσε, Σαλαμούρας-Μπαξεβάνος, Σουλάι, Πεχλιβανόπουλος, Ρεβυθόπουλος

ΝΙΚΗ: Περιστερίδης, Πολίμος (78’ Σαλαμούρας), Καλουτσικίδης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπόσιο (64’ Γκονζάλες), Μέτσε, Γκαρσία, Τζοβάρας (56’ Μπιτσάκος), Κρουθ, Ροχάνο

ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Σουλάι (56’ Νικολόπουλος), Μπαξεβάνος, Καραγεώργης, Τσίπρας (78’ Μαρτσάκης), Αρναρέλλης, Σερέντιουκ (74’ Βουργουτζής), Μακρής (56’ Δελαπόρτας, 78’ λ.τρ. Ριτσάτσο).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις