F1: Άπιαστος στο Αζερμπαϊτζάν ο Λεκλέρκ

Μετά το Μονακό η Ferrari κατέκτησε την pole position και στο Γκραν Πρι του Μπακού

Την ένατη pole position στην καριέρα του και τη δεύτερη συνεχόμενη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari στην πίστα του Μπακού. Ο Μονεγάσκος πιλότος ήταν, όπως και στο Μονακό προ δύο εβδομάδων, ο ταχύτερος όλων καθώς εκμεταλλεύτηκε και το τρακάρισμα του Τσουνόντα στον τελευταίο γύρο των κατατακτήριων, προτού ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους τους οι υπόλοιποι οδηγοί κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes και ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, να αρκεστούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντιστοίχως.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο των τελευταίων εβδομάδων πάντως είναι η εξέλιξη της Ferrari που δείχνει γρήγορη και αξιόπιστη, μολονότι οι οδηγοί της κάνουν… ό,τι μπορούν για να καταστρέφουν τα μονοθέσια. Στο Μονακό ήταν ο Λεκλέρκ που μολονότι πήρε την pole position διέλυσε τη Ferrari του στον τελευταίο γύρο κι ως εκ τούτου δεν μπόρεσε καν να εκκινήσει στον αγώνα, τούτη τη φορά ήταν ο Σάινθ που κατέστρεψε το δικό του μονοθέσιο στον τελευταίο γύρο (στην ίδια στροφή με τον Τσουνόντα) και μολονότι τερμάτισε πέμπτος, παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρει να βρίσκεται στην εκκίνηση της Κυριακής (6/6). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκασλί ΣάινθΝόριςΠέρεςΤσουνόνταΑλόνσο και Μπότας.

Γενικότερα καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών (ελεύθερων και κατατακτήριων) υπήρξαν πολλές διακοπές λόγω συγκρούσεων. Πέραν του Σάινθ και του Τσουνόντα που διέλυσαν τα μονοθέσιά τους στη στροφή 3, είχαν τρακαρίσματα, ο Ρικιάρντο, ο Φερστάπεν, ο Μαζέπιν, όπως επίσης και οι Στρολ και Τζιοβινάτσι που διέκοψαν πρόωρα τις δοκιμές καταλήγοντας στη μπαριέρα της εξόδου της στροφής 15.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις