Μαυρονάσιος: Ο Ολυμπιακός Β. θα καταθέσει πλήρη φάκελο για να παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2

Μετά τις εξαγγελίες στη Βουλή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τα κριτήρια που θα πρέπει να έχουν οι ομάδες για να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, που θα προκύψει με τη συγχώνευση με τη Φούτμπολ Λιγκ, δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα για τις ΠΑΕ.

Το μετοχικό κεφάλαιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 350.000 ευρώ και θα πρέπει να κατατεθεί εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ ύψους 150.000 ευρώ. Στον Ολυμπιακό Βόλου οι διοικούντες έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από την ομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και μάλιστα από τις 13 Μαΐου με γραπτή του δήλωση ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος καλεί όποιον ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, να έρθει να συζητήσει και να πάρει τις μετοχές.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico», είτε παραμείνει στα διοικητικά της ΠΑΕ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, είτε αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει καταθέσει πλήρη φάκελο, στις ημερομηνίες που έχει εξαγγείλει ο υπουργός, έχοντας καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο και την εγγυητική, για να μπορέσει η ομάδα να λάβει μέρος τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Σωτήρη Μαυρονάσιου:

Απόδοση: goalpost.gr

«Έχουμε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό και πριν ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος εκφράσει την απόφαση του να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ΠΑΕ, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σε πρώτη φάση κινηθήκαμε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 250.000 ευρώ, όπως μας είχαν πει – αρχικά- ότι πρέπει να είναι το μετοχικό κεφάλαιο των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2. Επαναλαμβάνω, όλες οι ενέργειες έχουν γίνει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 250.000 ευρώ, Πλέον, καλούμαστε να μπούμε σε μία άλλη φάση και να κάνουμε συμπληρωματική αύξηση, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Είναι θέμα χρόνου να τελειώσει το κομμάτι αυτό, καθώς έχουν δρομολογηθεί ήδη όλες οι νομικές ενέργειες.

Δεν είναι εύκολο να γίνει μία αύξηση κεφαλαίου, καθώς το διαδικαστικό κομμάτι είναι αρκετά δύσκολο. Γιατί θα πρέπει να βρεις και τα ανάλογα άτομα, τα οποία θα πληρούν τις προϋποθέσεις και οι μέτοχοι να έχουν το πόθεν έσχες. Είναι μία διαδικασία χρονοβόρα και δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα να κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουμε το πόθεν έσχες. Τα χρήματα θα τα βάλει η σημερινή διοίκηση και οι μέτοχοι που ήδη υπάρχουν στην ΠΑΕ.

Πριν ακόμα πάει το θέμα στη Βουλή, εμείς ήδη είχαμε μεριμνήσει και τρέχαμε τις διαδικασίες, για να έχουμε τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στην Σούπερ Λιγκ 2.

Κατά τη γνώμη μου είναι σωστές οι προϋποθέσεις που βάζει ο υπουργός, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αγωνιστούν στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία όσες ομάδες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για να έχουμε καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο και καλύτερες ομάδες λειτουργικά. Να μην χρωστάνε σε παίκτες και γενικά να μην έχουν οφειλές.

Κάνω, ωστόσο, κατηγορηματική δήλωση, ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, είτε παραμείνει στα διοικητικά ο κ. Τσιμπανάκος, είτε αποχωρήσει, στις ημερομηνίες που έχει εξαγγείλει ο υπουργός, θα είναι τυπικά και ουσιαστικά τακτοποιημένη. Όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο και την κάλυψη της εγγυητικής.

Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρο. Όταν εκπνεύσει η ημερομηνία, που θα πρέπει οι ομάδες να έχουν καταθέσει τους φακέλους, ο Ολυμπιακός θα είναι από τις πρώτες ομάδες που θα το έχει πράξει και θα έχει τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Θα πω για μία ακόμα φορά, ότι ως διοίκηση επιθυμούμε να βρεθεί κάποιος παράγοντας να αναλάβει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Όμως, αν περιμένουμε πρώτα να έρθει ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να αναλάβει την ΠΑΕ, η ομάδα δεν θα μπορέσει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχει θέσει η πολιτεία. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι μία ΠΑΕ που θα πληροί τις προϋποθέσεις να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου να βρεθεί και ο άνθρωπος που θα την αναλάβει.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μου έκανε την τιμή να υπηρετήσω τον Ολυμπιακό Βόλου από τη θέση του προέδρου. Έχω μία υποχρέωση απέναντί του κι αν αποχωρήσει από τα διοικητικά, είναι αυτονόητο ότι θα αποχωρήσω και εγώ από την ΠΑΕ.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ανακοινώσουμε και πάλι, ότι η ομάδα παραχωρείται. Αν, ωστόσο, δεν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος, θα καθίσουμε πάλι όλοι μαζί στο τραπέζι για να συζητήσουμε την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου.

Από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει οφειλές και θα έχει πάρει το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2, πιστεύω ότι θα βρεθούν και οι άνθρωποι εκείνοι που θα θελήσουν να λάβουν το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο για κάποιον να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις