Μπαίνουν τα χρήματα από το στοίχημα – Ευνοϊκή ρύθμιση για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν


Μοιράσου το άρθρο

Mε κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου οικονομικών και του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που εκδόθηκε στις 24 Ιουνίου, καθορίζονται τα ποσά που ήδη έχουν δοθεί στις ΠΑΕ τις Super League 1 (1.571.428,57 ευρώ εις εκάστη) και SL2 (από 250.000 ευρώ) από τη φορολόγηση των παικτών που κερδίζουν στα παιχνίδια του στοιχήματος και περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τις ΠΑΕ της Football League που θα λάβουν από 77.500 ευρώ εις εκάστη.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SoccerPlus, προστίθεται διάταξη ευνοϊκή για τις ομάδες που εισέπραξαν προκαταβολή και στη συνέχεια υποβιβάστηκαν, όπως για παράδειγμα είναι η ΑΕΛ  που εισπράττει τα περισσότερα χρήματα. Η διάταξη προβλέπει ότι αυτές οι ομάδες δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν ως προκαταβολή. Άρα, η ΑΕΛ που έλαβε περίπου 1,5 εκάτ. ευρώ ως ομάδα της SL1 θα διατηρήσει τα χρήματα, ενώ ως ομάδα της SL2 λάμβανε μόλις 250.000 ευρώ.

Δεν διευκρινίζεται αντιστοίχως τι θα γίνει με τις ομάδες που προβιβάστηκαν, όπως αντιστοίχως με την περίπτωση του Ιωνικού ο οποίος έλαβε προκαταβολή ως ομάδα της SL2 και στο μεταξύ προήχθη στη SL1.

H Kοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Στο Άρθρο 5 «Διανεμόμενο Ποσό» η παράγραφος 6 διαμορφώνεται ως εξής:

«6. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή της παρούσας και λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 προκαταβάλλεται σε όλες τις Α.Α.Ε. και στα Τ.Α.Α. ποσό, ως εξής: (α) στις Π.Α.Ε. της Α΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου – Super League 1 ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, προκαταβάλλεται ποσό 1.571.428,57 ευρώ εις εκάστη (συνολικό ποσό 22.000.000 ευρώ), έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, στις Π.Α.Ε. της Super League 2 προκαταβάλλεται ποσό 250.000 ευρώ εις εκάστη (συνολικό ποσό 3.000.000 ευρώ), έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, στις Π.Α.Ε. της Football League προκαταβάλλεται ποσό 77.500 ευρώ εις εκάστη (συνολικό ποσό 1.550.000 ευρώ). Σε όλες τις Κ.Α.Ε. προκαταβάλλεται ποσό 250.000€ εις εκάστη (συνολικό ποσό 3.250.000), έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών και στα Τ.Α.Π. της Α1 Ανδρών Βόλεϊ– Volley League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται προκαταβάλλεται ποσό 150.000 ευρώ εις εκάστη (συνολικό ποσό 1.200.000 ευρώ), έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα ποσά αυτά καταβάλλονται την 29 Μαρτίου 2021 ή την 1η Ιουλίου 2021 κατανέμονται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες. Οι Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. που έχουν ήδη λάβει προκαταβολή, δεν λαμβάνουν εκ νέου με βάση την παρούσα Κ.Υ.Α.»

Στο Άρθρο 5 «Διανεμόμενο Ποσό» προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

7. «Σε περίπτωση που Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Π. έλαβε προκαταβολή σύμφωνα με τους όρους της προηγούμενης παραγράφου και μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου υποβιβάζεται σε κατώτερη κατηγορία, δεν υποχρεούται σε επιστροφή του ποσού που εισέπραξε».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις