Βενέτης: «Στον Βόρειο Όμιλο με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στη ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, δίνοντας το στίγμα της ομάδας που «χτίζεται» για τη Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και εκφράζοντας την επιθυμία η ομάδα του να είναι στον ίδιο όμιλο με τον συμπολίτη Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Βενέτη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Για τους λόγους που η Νίκη ενώ ξεκίνησε ως φαβορί, βρέθηκε να παλεύει για τη σωτηρία της: «Ήταν μία αγωνιστική σεζόν γεμάτη προβλήματα. Έγινε ένα πρωτάθλημα-τουρνουά διάρκειας τριών μηνών, στο οποίο, θεωρώ, πως κάποιες ομάδες δεν κατάφεραν να δείξουν αυτό για το οποίο είχαν σχεδιαστεί τον Σεπτέμβριο. Μπήκαμε σ’ ένα πρωτάθλημα μετά από έναν χρόνο απραξίας, χωρίς φιλικά και μέχρι να βρουν οι ομάδες τα πατήματά τους, αυτό ολοκληρώθηκε. Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που προέκυψαν σε ομάδες λόγω κορωνοϊού τότε καταλαβαίνουμε πως ήταν ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα.

Εμείς αργήσαμε να βρούμε τα πατήματά μας. Χρειαστήκαμε 6-7 αγωνιστικές για να βρούμε τον ρυθμό μας. Ακόμη και όταν βρήκαμε τον ρυθμό μας δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που μας αναλογούσαν  βάσει αγωνιστικής εικόνας και απόδοσης. Ήμασταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή σε συνδυασμό με τη μικρή διάρκεια του πρωταθλήματος μας πρόσθεσε άγχος και αυτό έπαιξε ρόλο στη συνέχεια. Αναγκαστήκαμε να πάμε σε αλλαγή προπονητή αν και αυτό δεν είναι στη φιλοσοφία μας και στο τέλος καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα παίζοντας παράλληλα και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: «Είμαστε μία ομάδα που εδώ και δύο χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης. Έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, στην οργάνωση των υποδομών και σιγά-σιγά πιστεύω πως θα φέρουμε τη Νίκη Βόλου εκεί που πρέπει, βάσει της ιστορίας της και του κόσμου της. Η ομάδα έχει πολύ κόσμο που την ακολουθεί παντού και για πολλούς φιλάθλους μας είναι τρόπος ζωής. Οι φίλαθλοί μας πάνω απ’ όλα είναι Νίκη Βόλου, κάτι που σπάνια το συναντάς σε επαρχιακή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγάπη και πάθος. Στόχος μας είναι αυτόν τον κόσμο να τον συσπειρώσουμε και να τον φέρουμε ξανά κοντά στην ομάδα. Να σου δώσουμε χαρές γιατί στην ουσία, οι χαρές που έχει πάρει είναι ελάχιστες.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό προγραμματισμό, έχουμε συμφωνήσει για τη συνέχεια της συνεργασίας με τον κ. Βοσνιάδη, ο οποίος, να σημειώσω, ήταν ο προπονητής της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα της Football League το 2014. Έχει γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός και από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να ανακοινώνουμε παίκτες. Ο σχεδιασμός σ’ ένα μεγάλο ποσοστό έχει ολοκληρωθεί».

Για τους δύο ομίλους της Σούπερ Λιγκ 2 και το γεγονός πως την προηγούμενη σεζόν η Νίκη αγωνίστηκε στον Νότιο Όμιλο: «Μας είπανε πως έγινε μία κλήρωση και μας βάλανε στον Νότιο Όμιλο. Αυτή την κλήρωση εμείς δεν την είδαμε ποτέ…»

«Προτιμάμε τον Βόρειο Όμιλο και να είμαστε μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο Βασίλης Βενέτης ρωτήθηκε αν η ομάδα έχει προτίμηση για τον όμιλο στον οποίο θα αγωνιστεί: «Λόγω αποστάσεων, σίγουρα δεν θα είναι καλό να αγωνιστούμε στον Νότιο Όμιλο. Φέτος μόνο η Θεσσαλία έχει έξι ομάδες, οπότε σίγουρα προτιμάμε τον Βόρειο Όμιλο. Αντιθέτως στον Νότιο Όμιλο το πιο κοντινό ταξίδι θα είναι στην Αθήνα.

Επίσης, τα παιχνίδια στον Βόρειο Όμιλο είναι ντέρμπι και τα περιμένει ο κόσμος με ανυπομονησία. Θα θέλαμε να είμαστε στον ίδιο όμιλο με τον συμπολίτη, Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο στην πόλη του Βόλου. Ανταγωνιστικότητα υπάρχει, επίσης, με τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλίας, ΑΕΛ, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας»

Για το πώς κρίνει το πρωτάθλημα των 36 ομάδων: «Αν οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και λειτουργούν μ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιτέλους ελπίζω να τηρηθεί στη χώρα μας, δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα ο αριθμός των ομάδων. Είναι βασικό όμως όλες οι ομάδες να είναι επαγγελματικές και ανταγωνιστικές. Αν καλύπτονται οι προϋποθέσεις θα γίνει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Αν δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις, τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα. Είναι βασικό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα».

Οι στόχοι της ομάδας: «Θεωρώ πως θα κάνουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Λόγω του φετινού «μαθήματος», πρώτα πρέπει να σώσουμε γρήγορα τη χρονιά και στη συνέχεια αν υπάρξουν play off, να διεκδικήσουμε την είσοδό μας σ’ αυτά. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει κάθε αγώνα»

Για τον αριθμό των ξένων ποδοσφαιριστών που θα έχει η Νίκη στο νέο πρωτάθλημα: «Πέρυσι είναι αλήθεια πως είχαμε αρκετούς ξένους παίκτες. Στο πλάνο μας είναι να περιορίσουμε λίγο τον αριθμό, θα έχουμε λιγότερους από τους επτά που είχαμε πέρυσι».