Αμπασκάλ: Δουλεύουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας

Η Ουτρέχτη αποδείχθηκε ένας αντίπαλος πολύ δυνατός για τον Βόλο, με τους «κυανέρυθρους» να χάνουν με 6-2, καθώς δεν απέφυγαν τα λάθη, ενώ έδειξαν πως χρειάζονται ακόμη πολύ δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

Ο προπονητής του Βόλου, Γκιγέρμο Αμπασκάλ στις δηλώσεις του για το παιχνίδι τόνισε τα εξής:

Για τις εντυπώσεις του από το φιλικό με την Ουτρέχτη: «Υπάρχουν αρκετά πράγματα θετικά, αλλά και αρνητικά, τα οποία εντοπίσαμε στο φιλικό με την Ουτρέχτη. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία σε όλα τα φιλικά παιχνίδια έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο. Ο αντίπαλος αγωνίσθηκε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε τις αλλαγές που μπορούσαμε και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες.

Βέβαια, θα πρέπει να προβληματιστούμε για τα λάθη που κάναμε και με τον τρόπο που δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πετύχει γκολ. Έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε την ομάδα που θέλουμε, όταν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Σίγουρα, έγιναν λάθη, αλλά θέλουμε να τα λιγοστέψουμε, όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος. Αποτρέψαμε την Ουτρέχτη, ξέχωρα από το σκορ, να έχει τεράστιες ευκαιρίες για γκολ και ήμασταν συμπαγείς στη μεσαία γραμμή».

Για τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Βόλος μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν θέλαμε να αυτοκτονήσουμε. Όμως, όταν εσύ έχεις καλές στιγμές, πατάς καλά στο γήπεδο και έχεις αποτρέψει τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες και ξαφνικά πετυχαίνει γκολ, εκεί θα πρέπει να είσαι πιο συμπαγής και να μην του δώσεις την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα. Γιατί εκείνη τη στιγμή έχει την ψυχολογία».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά το 3-0 και μείωσε σε 3-2: «Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει το σκορ».

Για το αν οι παίκτες του δεν έχουν ακόμα αφομοιώσει το νέο τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα: «Θεωρώ ότι αυτή η ερώτηση δεν είναι επαρκής για να την απαντήσω. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι πιο έτοιμος από εμάς και έχει παίξει πολλά φιλικά με πολύ δύσκολες ομάδες. Δεν μπορούμε να δούμε αυτό το παιχνίδι ξεχωριστά και μεμονωμένα ως ένα γεγονός. Εμείς αυτό που θέλουμε να δούμε είναι, αν μπορούμε να προοδεύσουμε και αν έχει αντίκτυπο η δουλειά που κάνουμε, μέχρι τώρα, στο γήπεδο. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα από την ομάδα και τα παιδιά είχαν ορισμένες καλές ενέργειες, με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό».

Για το αν είδε σημεία βελτίωσης στο παιχνίδι με την Ουτρέχτη, σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό παιχνίδι με την Ντάινζε: «Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια, γιατί το προηγούμενο ματς ήρθε μετά από δυο-τρεις μέρες που παίξαμε με την Μαλίν και δεν είχε η ομάδα τον χρόνο να ξεκουραστεί. Βλέπουμε μία εξέλιξη και μία πρόοδο στο παιχνίδι, αλλά όπως προανέφερα θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις