Νίκη με ανατροπή στη Φιλιππούπολη (pics & vid)

Το δεύτερό της φιλικό έδωσε σήμερα το απόγευμα η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Οι Βολιώτες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κερδίσουν 3-2, μία ομάδα που θα συναντήσουν (κατά πάσα πιθανότητα) και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κώστα Χατζή στο 7’ και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 21’ με τον Λίταινα. Η Νίκη μείωσε αρχικά με τον Κάσσο στο 54’, ισοφάρισε στο 77’ με τον Τζιώρα ενώ ο Σιατραβάνης διαμόρφωσε στο 86’ το τελικό 3-2.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου στα δύο ημίχρονα

Με δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο και σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Στο πρώτο μέρος ο Μπάγιτς υπερασπίστηκε την εστία, ο Πάνος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Παναγιωτίδης το αριστερό, ενώ οι Τσιμπούκας και Ανδρέου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπόσιο και Κυριακίδης στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Κάσσο και Βλαχομήτρο να κινούνται στις δύο πτέρυγες της επίθεσης. Ο Ροχάνο αποτέλεσε την επιθετική αιχμή, με τον Γκαρσία να κινείται σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γρηγοριάδης πήρε τη θέση του Μπάγιτς, ο Γ. Κυρίτσης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Τζοβάρας το αριστερό, με τους Αλιατίδη και Γρομητσάρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα ο Μέτσε με τον Παναγιωτίδη σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τον Σιατραβάνη να κινείται μπροστά τους σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού. Τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κάσσος, την αριστερή ο Βασιλείου ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Τζιώρας. Στο 80’ οι υπό δοκιμήν, Αλτιτζής και Χατζηκωνσταντίνου πήραν τις θέσεις των Κάσσου και Σιατραβάνη.

Νευρική και χωρίς ενέργεια στο πρώτο μέρος

Η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας που παρουσιάστηκε με περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Οι Λαρισινοί κέρδισαν τις μονομαχίες, πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν βραχυκύκλωμα στην ανάπτυξη της Νίκης. Η Νίκη βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ όταν σε αδράνεια της άμυνας ο Χατζής έμεινε αμαρκάριστος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το χρονόμετρο να δείχνει το 7ο λεπτό του αγώνα. Στο 21’ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν, ο Απόλλων πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Λίταινα, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Αλλαγή σκηνικού και ανατροπή στην επανάληψη

Με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ριζικά τα πρόσωπα των δύο ενδεκάδων στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι Βολιώτες κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό, μέχρι το τέλος του αγώνα, πετυχαίνοντας παράλληλα τρία τέρματα που έφεραν την ανατροπή του τελικού αποτελέσματος.

Την αρχή έκανε με κεφαλιά ο Κάσσος στο 54’, όπως, επίσης, με κεφαλιά προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζιώρα στο 77’. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε με σουτ μέσα από την περιοχή ο Σάββας Σιατραβάνης στο 86’.

Κρατάει τη νίκη και το …βάθος

Η Νίκη στο πρώτο μέρος, όταν και αντιμετώπισε τους «βασικούς» του Απόλλωνα, δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην πίεση των γηπεδούχων και χωρίς υπομονή και καθαρό μυαλό, …χάρισε δύο τέρματα στον αντίπαλό της. Της έλειψε η διάθεση και η ενέργεια χάνοντας μονομαχίες σε άμυνα και επίθεση.

Η Νίκη αλλάζοντας τα 9/11 των παικτών του βασικού σχήματος, έδειξε πως διαθέτει 22, τουλάχιστον, ισάξιους ποδοσφαιριστές και αυτό ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλό της που δεν διέθετε το αντίστοιχο βάθος. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στο δεύτερο 45λεπτό ήταν εμφανής και σχετικά εύκολα η Νίκη κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε πως ακόμη κι αν πρόκειται για φιλικά είναι σημαντικό που «χτίζεται» ψυχολογία νικητή, κάτι που έλειψε στην περσινή προετοιμασία της.

Τον αγώνα διεύθυνε η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη με βοηθούς τους Μάνο και Βαλιώτη

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Στράτσια): Νόρμαν, Σκούπρας, Τιμπουέ, Καρρίκι, Γιαννίτσης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Λίταινας, Αμπντέλ, Παναγιώτου, Γκονζάλες.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μαντζάρης, Γεωργακόπουλος, Σκύφτας, Καλούσης, Λουκάς, Ερνάντες, Κοντοθανάσης, Ντόλοβατς, Αλμπάνης, Ενγκό, Καπουράνης.

Για τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν και οι Ζιάκας, Ζαχόπουλος

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Παναγιωτίδης, Πάνος, Τσιμπούκας, Ανδρέου, Μπόσιο, Κυριακίδης, Γκαρσία, Κάσσος, Βλαχομήτρος, Ροχάνο

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γρηγοριάδης (60’ Αποστολίδης), Τζοβάρας, Κυρίτσης Γ., Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Βασιλείου, Κάσσος (80’ Αλτιτζής), Σιατραβάνης (80’ Χατζηκωνσταντίνου), Τζιώρας

Το βίντεο του αγώνα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις