Ξύδας: Έχω πολλή όρεξη να παίξω μπάλα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Γιώργος Ξύδας είναι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου που έχουν παραστάσεις από τη Σούπερ Λιγκ με την Καλλονή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ γνωρίζει άριστα τη Σούπερ Λιγκ 2, έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία στον Κισσαμικό, αλλά και με την φανέλα του ΠΑΣ. Φέτος θα ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υπολογίζουν στην εμπειρία και στις ικανότητες του 24χρονου ακραίου επιθετικού.
Ο Γιώργος Ξύδας μίλησε στην εφημερίδα “Θεσσαλία” από το Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται η ομάδα, αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, στον Ολυμπιακό Βόλου, στις προσωπικές του φιλοδοξίες, ενώ ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει τα νέα παιδιά που ήρθαν στον Ολυμπιακό για τον οδηγήσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Είναι μία δύσκολη κατηγορία η Σούπερ Λιγκ 2 με αρκετές καλές ομάδες, που έχουν αγωνιστεί πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως είναι ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη, η Βέροια και η ΑΕΛ. Θεωρώ, όμως, πως και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι εξίσου μία μεγάλη ομάδα και ήδη έχουμε αρχίσει και βάζουμε τις βάσεις για να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της και μέσα από το σύλλογο να βοηθηθώ και εγώ. Γιατί πέρασε ένας δύσκολος χρόνος για μένα, καθώς δεν αγωνίστηκα, λόγω ενός προβλήματος υγείας που είχα. Παρόλα αυτά, έχω πολλή όρεξη, θέλω να δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω, όπως προανέφερα, τον Ολυμπιακό να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο για μένα. Γι’ αυτό και είπα ότι έχω πολύ μεγάλη όρεξη να παίξω και μέσα από την ομάδα να διακριθώ ως ποδοσφαιριστής».

Για το αν βλέπει να γίνεται φέτος ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων στη Σούπερ Λιγκ 2: «Υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις και οι ομάδες δυσκολεύονται να φτιάξουν τα ρόστερ τους. Πολλούς ποδοσφαιριστές δεν τους ευνοεί αυτό που έχει γίνει, με τον περιορισμό μεταγραφών που ισχύει για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς θα μείνουν χωρίς ομάδα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως θα υπάρξουν ομάδες δυνατές, που θα πρωταγωνιστήσουν και κάποιες άλλες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια, ίσως επηρεάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος και δούμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Είναι σημαντικό η Σούπερ Λιγκ 2 να διατηρηθεί σε ένα καλό και ποιοτικό επίπεδο».

Για την προετοιμασία που γίνεται στο Καρπενήσι: «Γίνεται σημαντική δουλειά στο Καρπενήσι και βλέπουμε καθημερινά την ομάδα να βελτιώνεται μέσα από τις σκληρές προπονήσεις. Σε συνεργασία και με τον προπονητή μας προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο και να είμαστε έτοιμοι, όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το αν μπορεί να «δέσει» η ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των πολλών νέων προσώπων: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και οι Έλληνες κυρίως, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ξένους, που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό. Γιατί χρειάζονται, όπως είναι λογικό, περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να «δεθεί» μία ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πιστεύω, όμως, πως αν δουλέψουμε σκληρά θα βελτιωθούμε σε σημαντικό βαθμό και σε βάθος χρόνου θα γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Για το ποια είναι η θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα: «Μπορώ να παίξω πίσω από τον επιθετικό, ως κρυφός φορ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Ωστόσο, μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι στις πλευρές και εκεί συνήθως αγωνίζομαι».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους και παρατηρούμε ακόμα και από την τηλεόραση, πόσο κρύο πράγμα είναι να βλέπεις ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Πόσο μάλιστα για μας τους ποδοσφαιριστές, που είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε χωρίς τη στήριξη των φιλάθλων. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι συνέχεια σε άδειο γήπεδο και χάνεται αυτό που λέμε το πλεονέκτημα έδρας. Ελπίζω φέτος να είναι καλύτερα τα πράγματα. Περιμένουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού στο γήπεδο, γνωρίζω ότι η ομάδα έχει πολύ κόσμο, θέλουμε να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, όπως το κάνει πολλά χρόνια τώρα. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να είναι όλο το γήπεδο γεμάτο.
Είμαστε όλοι στην ομάδα νέα παιδιά και ήρθαμε να παίξουμε στον Ολυμπιακό, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες. Ξέρουμε όλοι σε ποια ομάδα έχουμε έρθει, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος. Πιστεύω, πως με την καλή μας παρουσία στο γήπεδο θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις