Επίδειξη δύναμης του Βόλου με τριάρα στη Ριζούπολη (vid & pics)

Το δύο στα δύο έκανε ο Βόλος κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με σκορ 3-1. Με το απόλυτο των έξι βαθμών σε δύο αγώνες οι “κυανόερυθροι” φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους γηπεδούχους, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ο Πάολο Φερνάντες άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό. Στο ίδιο ακριβώς λεπτό της επανάληψης ο Φαν Βέερτ έκανε δύο τα τέρματα των φιλοξενούμενων και στο 63′ ο Μπαρτόλο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Βόλου.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Απόλλων είχε τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τον Ντεντάκη δεξί μπακ, τον Τουτουαρίμα αριστερά και στόπερ οι Λισγάρας, Άλβες. Στα χαφ οι Κάστρο, Παπαγεωργίου, Σλίβκα και οι Παμλίδης, Σαχλί πλαισίωναν τον Ντάουντα.

Ο Βόλος είχε τον Κλέιμαν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Πουρίτα κι αριστερό ο Φεράρι. Στόπερ οι Ρομέρο, Γκρίλο, κόφτης ο Τσοκάνης, στα άκρα Ρεγκατίν, Ροσέρο, εσωτερικοί Μπαρτόλο, Φερνάντες και κορυφή ο Φαν Βέερτ.

Γκολάρα ο Φερνάντες

Ο Απόλλων πίεσε πρώτος, όταν στο 3’ δεξί σουτ του Σλίβκα, έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 4’, όμως, ο Βόλος άνοιξε το σκορ. Ο Πάολο Φερνάντες, ο 23χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος έχει περάσει κι από τις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι, απέφυγε τον Σλίβκα και με αριστερό σουτ από τα 26 μέτρα και με ταχύτητα 88 χιλιόμετρα (όπως φάνηκε στην ψηφιακή ανάλυση), έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1!

Στο 8’ ο Λισγάρας σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Φαν Βέερτ και η συνέχεια ανήκει στον Απόλλωνα, ο οποίος όμως δεν βρήκε το 1-1.

Στο 14’ ο Κλέιμαν απέκρουσε το πλασέ από δύσκολη θέση του Ντάουντα και στο 21’ ο Ντεντάκης έδωσε στον Σαχλί, το σουτ του οποίου κόντραρε σε σώματα.

Στο 27’ σέντρα του Ντάουντα, κεφαλιά του Σλίβκα έφυγε άουτ.

Ξανά αιφνιδιασμός και 0-2!

Στο 4′ του πρώτου μέρους το 0-1, στο 4′ του δεύτερου το 0-2… Ο Βόλος με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου χτύπησε ξανά. Στο 49’ σέντρα του Πουρίτα, καρφωτή κεφαλιά του Φαν Βέερτ στην καρδιά της άμυνας και 0-2!

Πάρτι με Μπαρτόλο!

Ο Πετράκης άλλαξε όλη την επιθετική τριάδα μήπως και ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 62’ φάουλ του Μπρούνο Άλβες κατέληξε στα χέρια του Κλέιμαν και στο 63’ το πάρτι του Βόλου συνεχίστηκε. Ο Μπαρτόλο μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βέρχουλστ για το 0-3!

Μείωσε ο Ιωαννίδης

Στο 65’ ο Απόλλων μείωσε. Σε ωραία συνεργασία από δεξιά, ο Τσιλούλης έκανε τη σέντρα και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά πέτυχε το 1-3.

Παρά την πίεση που άσκησε, όμως, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν βρήκε άλλο γκολ. Στο 93′ ο Κλέιμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Ιωαννίδη στη σέντρα του Ματέι.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα (46’ Μπαξεβανίδης), Λισγάρας, Μπρούνο Άλβες, Παπαγεωργίου (60’ Ματέι), Σλίβκα, Κάστρο, Παμλίδης (53’ Φαν λα Πάρα), Σαχλί (53’ Τσιλούλης), Ντάουντα (53’ Ιωαννίδης).

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι,Τσοκάνης, Ρεγκατίν, Μπαρτόλο (74’ Σοάρες), Φερνάντες (64’ Νίνης), Ροσέρο (86’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις