Βαζάκας: «Μόνο ελέφαντες δεν υπήρχαν στα αποδυτήρια»

Στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Νεάπολης αλλά και των αποδυτηρίων στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαζάκας μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Αναλυτικά:

«Είναι γήπεδο αυτό για να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2; Μιλάμε για τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι μία από τις τρεις πιο ιστορικές ομάδες της κατηγορίας. Είναι μία ομάδα, η οποία προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κι είναι κρίμα ο Ολυμπιακός να παίζει σ’ αυτό το γήπεδο. Κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος, να αφήσουν τις κόντρες, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιστορία και θα πρέπει να παίζει σε καλό γήπεδο.

Δεν γνωρίζω ποιος φέρει την ευθύνη, αλλά αυτός ο αγωνιστικός χώρος είναι απαράδεκτος. Θα χαρακτήριζα το γήπεδο, ως χωράφι και είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Δύσκολα θα αποφύγουμε τραυματισμούς. Δεν μπορείς να βάζεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να παίξουν σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο.

Επαναλαμβάνω ότι η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Σούπερ Λιγκ. Ασχολούνται μόνο με την πάρτη τους και έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού όλες τις άλλες ομάδες. Είναι έγκλημα, επαναλαμβάνω, να παίζει η ομάδα σ’ αυτό το γήπεδο.

Αν βλέπατε τι υπήρχε στα αποδυτήρια, όταν ήρθαμε για να αγωνιστούμε, θα τρελαινόσασταν. Το Σάββατο απ’ ότι πληροφορήθηκα, κάποιες ομάδες έδωσαν σ’ αυτό το γήπεδο φιλικό παιχνίδι. Η λάσπη, η βρωμιά, τα πεταμένα μπουκάλια ήταν άλλο πράγμα. Μόνο… ελέφαντες δεν υπήρχαν στα αποδυτήρια. Είμαι τρελαμένος. Για να δείτε πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Δεν γλιτώνεις τους τραυματισμούς σ’ αυτό τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα φτιαχτεί σιγά-σιγά. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε μία ομάδα, η οποία σιγά-σιγά βάζει τις βάσεις. Θα παίξει ποδόσφαιρο το οποίο θα ευχαριστεί τον κόσμο. Έχουμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέσα από τα προβλήματα δείχνουν ότι αγαπούν αυτή την ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο κέρδος για μας. Γιατί τα προβλήματα να ξέρετε πάντα σε «δένουν», ως ομάδα. Από την πλευρά μας, όμως, δεν πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο; Αυτό το γήπεδο, επιμένω, είναι να βάλεις πρόβατα μέσα να βόσκουν.

Δουλεύουμε καθημερινά, οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν και έχουν φιλοδοξίες. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τη δυνατότητα να ξοδευτεί, να πάρει παίκτες με βαριά συμβόλαια και να ξεφύγει από τον προϋπολογισμό. Πήρε νεαρούς ποδοσφαιριστές, φιλόδοξους και χτίζουμε μία ομάδα, η οποία θα έχει παρόν, αλλά και μέλλον».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα το θέμα με την ανάκληση των δελτίων: «Θα υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας έχουν όλοι το δικαίωμα να αγωνιστούν. Από την ομάδα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές. Θα δούμε… Αυτό το οποίο γίνεται στη Σούπερ Λιγκ 2 είναι πρωτόγνωρο. Υπάρχουν 140 ποδοσφαιριστές που θα μείνουν άνεργοι. Τη μία η ΕΠΟ εκδίδει τα δελτία, την άλλη τα ανακαλεί. Εάν ισχύσουν τα συμβόλαια καταλαβαίνετε πόσο θα επιβαρυνθούν οι ομάδες από ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Οδηγούν τις ομάδες στην οικονομική καταστροφή.

Πρέπει να επέμβει το κράτος. Μόνο ο υπουργός μπορεί να δώσει λύση, για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν άνεργοι. Αυτοί οι παίκτες θα ανήκουν στην ομάδα, θα πληρώνονται και πείτε μου εσείς πού θα βρουν οι ομάδες τα χρήματα για να ανταποκριθούν και να πληρώνουν παίκτες, οι οποίοι δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα;».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις