Όρθιος στη Νίκαια ο Βόλος

Η ομάδα της Νίκαιας κρατούσε τη νίκη στα χέρια της με γκολ του Βαφέα, αλλά στο 86′ ο Ορόζ ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Ο Ιωνικός απείχε λίγα λεπτά μακριά από μία τεράστια νίκη.

Ο Βαφέας του είχε δώσει το προβάδισμα κόντρα στον Βόλο με 1-0 και οι Νικαιώτες έβλεπαν ακόμα και την εξάδα! Ένα γκολ που είχε και τη σφραγίδα του Άοσμαν. Έξι γκολ έχει ο Ιωνικός, τρία έχει πετύχει ο Σύριος κι έχει και ισάριθμες ασίστ.

Ο Νίκολας Ορόζ, όμως, έμελλε να κλέψει τη δόξα τους και να αφήσει το αποτύπωμά του. Ο 27χρονος Αργεντινός άσος έκανε το ντεμπούτο του, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και στο 86′ με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και κράτησε όρθιους τους Βολιώτες.

Σχηματισμοί

Ο Ιωνικός ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τον Μύγα δεξί μπακ και τον Βαλεριάνο αριστερό. Στόπερ οι Ρομαό, Βαφέας, στα χαφ οι Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, δεξιά ο Ματσούκας, αριστερά ο Καμπράλ και ο Άοσμαν πίσω από τον Τουράμ.

Ο Βόλος είχε στο τέρμα τον Κότνικ, τους Μπαρτόλο, Ρίνερ, Γκρίλο, Ρομέρο στην άμυνα, στον άξονα ήταν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης, δεξιά ο Ρεγκατέν, αριστερά ο Ροσέρο και στην κορυφή ο Φαν Βέερτ.

Το ματς στο ξεκίνημα ήταν μοιρασμένο με τον Ιωνικό, λόγω Καμπράλ να δείχνει πιο απειλητικός. Στο 7’ κεφαλιά του Τουράμ μπλόκαρε ο Κότνικ και στο 10’ σουτ του Βαλεριάνου ήταν άστοχο. Στο 19’ πάσα του Καμπράλ το σουτ εκτός περιοχής του Άοσμαν πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 21’ ο Ματσούκας δεν πρόλαβε την μπάλα στο γύρισμα του Καμπράλ.

Οι επόμενες καλές στιγμές ανήκαν στον Βόλο. Στο 28’ μακρινό σουτ του Ρομέρο, απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Χουτεσιώτης.

Στο 32’ υπέροχη ατομική ενέργεια από τον Νίνη και σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε στην κίνηση, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Στο 40’ ο Μύγας έκανε το γύρισμα, όμως, ο Ρομαό δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Πρωταγωνιστής ο Βαφέας και 1-0

Στο 45’+2’ ο Ιωνικός έχασε διπλή ευκαιρία με τον Βαφέα. Τρομερό κοντρόλ και ντρίμπλα του τελευταίου, εξαπέλυσε αριστερό σουτ κι ο Κότνικ απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο Βαφέας έκανε την σκαφτή κεφαλιά και ο Κότνικ απέκρουσε ξανά σε κόρνερ.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Βαφέας στο τέλος του πρώτου μέρους το έκανε στο ξεκίνημα του δεύτερου. Ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βαφέας με προβολή άνοιξε το σκορ για τον Ιωνικό!

Ο Βόλος, όπως ήταν λογικό, πήρε τα ηνία και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 69’ φάουλ του Ρεγκατέν έφυγε άουτ, ενώ ο Ιωνικός με τη σειρά του κρατούσε καλά στην άμυνα.

Στο 75’, παράλληλα, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Βοϊτκόφσκι.

Ισοφάρισε ο Ορόζ!

Στο 86′, όμως, ο Βόλος κέρδισε φάουλ, ο Ορόζ το εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε και στον Ρομαό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 92′ ο Ιωνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τουράμ, ο οποίος σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Κότνικ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (83’ Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Καμπράλ (83’ Κιάκος), Τουράμ (94′ Σάντσες)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Ρινέρ (83′ Τερεζίου), Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης (65’ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (54’ Ορόζ), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις