Χωρίς νικητή η μά-Χ-η της Νεάπολης

Σε μία Νεάπολη που πλημμύρισε από κόσμο, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με γκολ του Κουντουριώτη από τα αποδυτήρια, με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει στο 52’ με τον Μανώλη Παπαστεριανό.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα καθώς ο Γηραιός, υποχρεωτικά βγήκε μαζικά στην επίθεση, περιορίζοντας τους ερυθρόλευκους σε παθητικό ρόλο. Το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα έπαιξε με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές στο 21’ θα μπορούσε να «κλειδώσει» το τρίποντο, όμως ο Παλαβράκης νίκησε τον Βερνάρδο στο τετ α τετ. Ο Ηρακλής έπαιξε για τη νίκη και πίεσε ακόμη κι όταν το σκορ ήταν ισόπαλο, χάνοντας ευκαιρίες να την κατακτήσει.

Συμπερασματικά, το τελικό αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε αλλά και δεν στεναχώρησε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες και την πρώτη αγωνιστική είχαν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Με 3-5-2 ο Ολυμπιακός Βόλου

Με τρία στόπερ παρέταξε την ομάδα του κόντρα στον Ηρακλή ο Γιώργος Βαζάκας.

Ο Ξενοδόχοβ υπερασπίστηκε την εστία, Γραικός και Ναά κάλυψαν τη δεξιά και αριστερή πτέρυγα, τόσο της άμυνας όσο και της επίθεσης, με τους Παπακώστα, Μαρκοπουλιώτη και Φιλίποβιτς στο κέντρο της άμυνας. Σκοπελίτης και Κόλα στον άξονα με τον Μπάτροβιτς λίγο πιο προωθημένο μπροστά τους και τους Κουντουριώτη και Βερνάρδο να επιχειρούν στην επίθεση.

Έτσι παρατάχθηκε ο Ηρακλής

O Παλαβράκης ήταν στα γκολπόστ, ο Πανάγου στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μανωλάκη στο αριστερό. Κεντρικοί αμυντικοί οι Άγγελος Παπαστεριανός και Κωστούλας, στα αμυντικά χαφ οι Πήλιος με τον Μανώλη Παπαστεριανό.  Τη  δεξιά πλευρά της επίθεσης κάλυψε ο  Τότσκα, την αριστερή ο Τόμας  σε ρόλο οργανωτή ο Κάκκο και σέντερ φορ ο Μπαστακός.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με έμπνευση και εκτέλεση του Κουντουριώτη ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ερυθρόλευκος επιθετικός είδε εκτός θέσης τον Παλαβράκη και από τα 40 περίπου μέτρα «κρέμασε» τον πορτιέρε του Ηρακλή, ανοίγοντας το σκορ στη Νεάπολη.

Ο Ηρακλής στη συνέχεια πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους θέλοντας να φέρει το ματς στα ίσια μετά το σοκ του 2ου λεπτού. Στο 9’ σε κόρνερ του Κάκκο, ο Κωστούλας από κοντά έκανε με το «τακουνάκι» επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτή πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με δυνατό σουτ του Κάκκο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Στο 15’ σε φάουλ του Ματίας Τόμας οι Πήλιος και Άγγελος Παπαστεριανός δεν καταφεραν να στείλουν με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ ο Ηρακλής πίεζε ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του.  Συγκεκριμένα, στο 21’ ο Βερνάρδος βρέθηκε απέναντι από τον Παλαβράκη, μετά από πάσα του Κουντουριώτη, όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο πορτιέρε του Ηρακλή.

Γρήγορη ισοφάριση για τον Ηρακλή

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να άντεξε την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχθηκαν στο 2ο λεπτό, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει αρκετά νωρίς. Συγκεκριμένα στο 52’ ο Μανώλης Παπαστεριανός με δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχοβ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ισοφάριση δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση με τον Βαζάκα να περνά τον Οκάν Σουλεϊμάν στη θέση του Μπάτροβιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Όσο περνούσαν τα λεπτά του αγώνα ο ρυθμός έπεφτε και οι δύο ομάδες κοιτούσαν περισσότερο τα νώτα τους ώστε να αποφύγουν μία ενδεχόμενη ήττα. Στο τρίλεπτο 79-82’ ο Ηρακλής απείλησε εις διπλούν. Αρχικά το σουτ του Καρτσαμπά στο 79’ μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ και στη συνέχεια στο 82’ ο Βιτίνιο σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Μόνο κίτρινες κάρτες είχε το «σημειωματάριο» στη συνέχεια του αγώνα μέχρι το 94’ που ο κ. Βάτσιος σφύριξε τη λήξη του με τις δύο ομάδες να αποδέχονται το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ναά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης, Κόλα, Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς (64’ Σουλεϊμάν), Βερνάρδος

Ηρακλής: Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Αγ.Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πήλιος (λ.τρ. 67’ Χρουσιέλ), Εμ. Παπαστεριανός, Τότσκα (76’ Καρτσαμπάς), Τόμας (46’ Μασούρας), Κάκκο (46’ Βιτίνιο), Μπαστακός

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Δημήτρης Φίλος, Λεωνίδας Δελής (Βοιωτίας)

Δείτε εδώ την λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε από το LIVE EVENT του goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις