Τσιμπανάκος: «Σκληρός αντίπαλος για όλες τις ομάδες»

Μοιράσου το άρθρο

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Mαγνησίας και στην εκπομπή «Όλα στο κόκκινο» μίλησε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ένας σκληρός αντίπαλος για όλες τις ομάδες και φέτος είναι μία μεταβατική περίοδος στην οποία θα τεθούν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ευριπίδη Τσιμπανάκου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Ανατρέχοντας στο 2016 όταν η ομάδα αποχώρησε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα εγώ και μία ομάδα ανθρώπων μπήκαμε μπροστά για να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου να διαλύσει. Με την προσπάθεια του νομικού μας επιτελείου η ομάδα τότε κατάφερε να ενταχθεί στη Γ’ Εθνική, χωρίς τους μείων έξι βαθμούς και χωρίς το πρόστιμο των 50 χιλιάδων ευρώ. Με πολύ προσπάθεια καταφέραμε να ανέβουμε στη Β’ Εθνική αλλά με κυβερνητική απόφαση τότε, δημιουργήθηκε η SL2 και μας στέρησαν την άνοδο. Φέτος η αδικία αποκαταστάθηκε και αγωνιζόμαστε στην SL2.

Όταν ανεβήκαμε είχα δηλώσει ότι όποιος ενδιαφέρεται να έρθει να πάρει την ομάδα. Δύο μήνες δεν με ενόχλησε κανένας. Έμμεσα κάποιοι πηγαίνανε στον Ερασιτέχνη αλλά άλλο ΠΑΕ κι άλλο Ερασιτέχνης. Καμία πρόταση δεν υπήρξε.

Είμαστε από τις πρώτες ομάδες που καταθέσαμε την εγγυητική και έναν άρτιο φάκελο στην ΕΕΑ. Τα χρήματα για το μετοχικό κεφάλαιο και της εγγυητικής τα ξεχνάς. Πρέπει να περάσουν δύο μήνες για μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα του Μ.Κ. και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως στο διάστημα αυτό θα πρέπει να πληρώσεις προκαταβολές, μισθούς και άλλες υποχρεώσεις. Περιμένουμε τώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα να έχουμε κάποια έσοδα από τον τηλεοπτικό πάροχο και το ποσοστό του στοιχήματος ώστε η ομάδα να ρολάρει οικονομικά.

Είμαστε από τις λίγες ομάδες έχουμε πληρώσει μισθούς Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Μπορεί να είναι το αυτονόητο αλλά δεν συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Είναι κάτι που πρέπει να το λάβει υπόψη της η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός. Όλοι οι πρόεδροι των ομάδων της SL2 είναι ήρωες. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διοικήσεις μία ομάδα και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Η καθημερινότητα μίας ομάδας δεν είναι καθόλου εύκολη. Καθημερινά πρέπει να λύνεις ένα σωρό προβλήματα που παρουσιάζονται».

Για τον στόχο της ομάδας: «Εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά ούτε και για παραμονή. Φέτος θα είμαστε ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για όλες τις ομάδες, δεν θα είμαστε σάκος του μποξ. Θα είναι μία δυνατή ομάδα σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά και διοικητικά. Θα είναι για εμάς μία μεταβατική περίοδος. Βάζουμε τις βάσεις, φτιάχνοντας ένα προπονητικό κέντρο, κάτι που ήταν το όνειρό μου για την ομάδα. Δεν ήθελα η ομάδα να είναι «τσιγγάνος» και να πηγαίνει από γήπεδο σε γήπεδο για μία προπόνηση».

Για το προπονητικό κέντρο: «Ότι γίνεται τον τελευταίο καιρό γίνεται μόνο με τις δικές μου πλάτες. Όλοι είναι απέναντι. Οι μόνοι που μας βοήθησαν ήταν η κ. Κολυνδρίνη από την Περιφέρεια και ο κ. Νασίκας από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το ευχαριστώ είναι λίγο γι αυτούς τους ανθρώπους. Όλα τα έργα γίνονται με δικά μας χρήματα, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Γιατί δεν αξιώθηκαν οι προηγούμενοι να κάνουν ένα αθλητικό κέντρο για τον Ολυμπιακό Βόλου; Τα έργα δείχνουν ποιος είσαι.

Όταν είχαμε για πρώτη φορά στον Άγιο Γεώργιο, είχαμε απογοητευτεί γιατί ο χώρος ήταν για να βόσκουν πρόβατα. Τώρα είναι ένα μικρό παλατάκι. Τρία γήπεδα, από τα οποία τα δύο θα είναι έτοιμα αρχές Ιανουαρίου. Τότε θα ανακοινώσουμε κι ένα νέο έργο για την ομάδα».

«Ευχαριστώ τον Θ. Γκλαβίνη»

«Θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. στον Θοδωρή Γκλαβίνη που άνοιξε τις πόρτες του γηπέδου του Σαρακηνού για να κάνουμε προπόνηση, όταν δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία με όλες τις ομάδες του τοπικού που δίνουν κι αυτές τον δικό τους αγώνα».

Για τα τηλεοπτικά: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις. Πιστεύω πως θα γίνει κάτι καλό για τις ομάδες. Αν δεν βρεθεί η λύση με την ΕΡΤ πιστεύω πως θα υπάρξει άλλος τηλεοπτικός πάροχος. Εμείς κάναμε μία πρόταση στον κ. Καραπαπά για να τη μεταφέρει και να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα το ΟΝΕ Channel. Θα εξαρτηθεί από την απάντηση της ΕΡΤ»

Για τον κόσμο στο παιχνίδι της Νεάπολης με τον Ηρακλής: «Παρόλο που η ομάδα δεν κέρδισε ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα. Ήταν μία πολύ ωραία και συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Θέλω να σταθώ στη βράβευση στον κ. Βαϊνά, ο οποίος ήταν η πρώτη από μία σειρά βραβεύσεων ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον Σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο για την παρουσία του, έδωσε ώθηση στην ομάδα. Ο κόσμος εκτίμησε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις