Πρώτη ΝΙΚΗ, 1-0 την Αναγέννηση στο θεσσαλικό ντέρμπι

Το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα  της SL2. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Βλαχομήτρος στο 76’ έχοντας περάσει στη θέση του Μιράντα, 12 λεπτά νωρίτερα.

Η Νίκη Βόλου έπαιξε με υπομονή, δεν ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο και σαν να της το χρωστούσε η τύχη, κατέκτησε την πρώτη της νίκη απέναντι στην καλύτερη ομάδα από τις οποίες αγωνίστηκε έως τώρα στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ και οι δύο ομάδες. Στο δεύτερο η Αναγέννηση πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, χωρίς ωστόσο να απειλεί τα καρέ του Μπάγιτς. Μετά την αλλαγή σχηματισμού και παικτών από τον Αλέκο Βοσνιάδη, η Νίκη ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 76’ ο Βλαχομήτρος πέτυχε το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στη βολιώτικη ομάδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπιανκόνι αποβλήθηκε με δύο συνεχόμενες κάρτες καθώς διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα στον διαιτητή. Μάλιστα, ο παίκτης της ΑΣΑ, μετά και την αποβολή, επιτέθηκε στον κ. Πουλικίδη. Ευτυχώς για τον παίκτη τον κράτησαν οι συμπαίκτες του καθώς η τιμωρία του θα ήταν πολύ βαριά.

Με τριάδα στα στόπερ – Επιστροφή Μιράντα και Κάσσου

Για ακόμη μία αγωνιστική ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο της άμυνας που την αποτελούσαν οι Γρομητσάρης, Ανδρέου και Αλιατίδης. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς ενώ τις δύο πτέρυγες σε άμυνα και επίθεση κάλυψαν οι Πάνος και Τζοβάρας. Κυριακίδης και Τσουκαλάς στον άξονα με τον με τον Μιράντα να κινείται πίσω από τους Κάσσο και Ροχάνο

Με διάθεση για ποδόσφαιρο

Με διάθεση και από τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν και να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ξεκίνησε το ματς στο Πανθεσσαλικό. Η ΑΣΑ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και πριν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό είχε κερδίσει δύο κόρνερ, έχοντας και την πρώτη τελική με κεφαλιά του Μπιανκόνι που πέρασε άουτ. Σ’ αυτό το πρώτο δίλεπτο ο Περικλής Αμανατίδης υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή καθώς ο Κουτσιανικούλης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πολίτη.

Τριπλή μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη

Η Νίκη Βόλου στο 6’ έχασε μεγάλη τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Μιράντα από καλή θέση σούταρε με τον Γκέκα να λέει «όχι», η μπάλα έφτασε στον Ροχάνο που με τη σειρά του επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έσωσε και πάλι, για να τριτώσει το «κακό» για τη Νίκη όταν στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας μπλόκαρε και την κεφαλιά του Κάσσου.

Απάντησε η ΑΣΑ

Στο 11’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να φτάσουν κοντά στο γκολ. Ο Γκίνη έφτασε απέναντι από τον Μπάγιτς, όμως από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να κυλάει βασανιστικά παράλληλα στην εστία, στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 20’ ο Πάνος εξαπέλυσε «κεραυνό» από τη γωνία της περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο κόρνερ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, την κεφαλιά πήρε ο Αλιατίδης με τον Γκέκα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 27’ ο Ροχάνο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κάθετη του Τσουκαλά, όμως πριν βγει τετ α τετ με τον Γκέκα, ο Γκόλιας τον κράτησε, με αποτέλεσμα να μείνει ημιτελής η προσπάθεια των παικτών της Νίκης και τον παίκτη της Καρδίτσας να κιτρινίζεται. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τζοβάρας έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής, με την κεφαλιά του Κάσσου να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκέκα.

Χωρίς ρυθμό το 2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες κοίταξαν περισσότερο τα νώτα τους, θέλοντας αρχικά να διατηρήσουν το «μηδέν» στην εστία τους και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν μία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Αλλαγή σχηματισμού

Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν η κεφαλιά του Γκίνη πέρασε άουτ. Με την ΑΣΑ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ελέγχει τη μεσαία γραμμή, συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι και το 55’. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο ο Αλέκος Βοσνιάδης βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, άλλαξε σχηματισμό. Από το 3-5-2 η Νίκη πέρασε σε 4-2-3-1, με τον Γκαρσία να περνά στη θέση του Αλιατίδη. Ο Μιράντα τραβήχτηκε στην άκρη της επίθεσης με τον Λούκας Γκαρσία να κινείται πίσω από τον προωθημένο Ροχάνο και τον Κάσσο να κινείται στη άλλη πτέρυγα της επίθεσης.

Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό η Νίκη συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν τον διάδρομο προς τα καρέ του Μπάγιτς. Η έμπνευση του Αλέκου Βοσνιάδη να αντικαταστήσει τον κουρασμένο Μιράντα, με τον «φρέσκο» Ανδρέα Βλαχοδήμο άλλαξε τις ισορροπίες.

Χρυσή αλλαγή ο Βλαχοδήμος

Κι ενώ όλοι έβλεπαν πως το ματς βάδιζε προς το ισόπαλο αποτέλεσμα, ήρθε ο Βλαχομήτρος να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο νεαρός επιθετικός αντικατέστησε στο 64’ τον Μιράντα και λίγα λεπτά αργότερα ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα της Αναγέννησης. Στο 76’ ο Κάσσος σέρβιρε στον Βλαχομήτρο και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γκολ έφερε ηρεμία στους παίκτες της Νίκης κι εκνευρισμό σ’ αυτούς της ΑΣΑ. Στο 83’ ο Μπιανκόνι δέχθηκε δύο απανωτές κίτρινες κάρτες, σε έντονες διαμαρτυρίες προς τον τέταρτο αρχικά και προς τον κ. Πουλικίδη στη συνέχεια, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στην ίδια φάση, κίτρινη κάρτα δέχθηκαν τόσο ο κ. Αμανατίδης, όσο και ο κ. Μυροφορίδης, στον πάγκο της Αναγέννησης.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Νίκη κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, κατακτώντας το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Κίτρινη: Γκαρσία, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος – Γκόλιας, Λαγός, Μπιανκόνι
Κόκκινη: 83’ Μπιανκόνι (2η κίτρινη).
ΝΙΚΗ: Μπάγιτς, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης (56’ Γκαρσία, 91’ Παναγιωτίδης), Πάνος, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μιράντα (64’ Βλαχομήτρος), Κάσσος, Ροχάνο (91’ Μπόσιο).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Λαρέα, Πλέγας, Λαγός (84’ Βιντάλ) Κουτσιανικούλης (2’ λ.τρ. Πολίτης, 74’ Μανιός), Γκίνη, Μπενγκόα (74’ Αθανασιάδης), Μπιανκόνι.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας).
Βοηθοί: Καραθανάσης (Αν. Αττικής) – Πλακάς (Δ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Στάμος (Ηλείας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις