ΣΔΥ Βόλου: «Είναι βέβαιο ότι τα δυσάρεστα περιστατικά θα επαναλαμβάνονται…»

Στις 2 Δεκεμβρίου ο δρομέας μας έτρεξε για τη Δήμητρα. Για τη συναθλήτριά μας που πλήρωσε με τη ζωή της την επιλογή να μετακινείται με ποδήλατο.

Στις 5 Δεκεμβρίου ο δρομέας μας κινδύνεψε να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Στην προπόνησή του που έτρεχε, αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τον έριξε στη θάλασσα. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια το δρομικό κίνημα, τα ατομικά αερόβια αθλήματα, τρέξιμο, δυναμικό βάδισμα, ποδήλατο, γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη και τα ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Η Πολιτεία οφείλει να ακολουθήσει.

Δεν είναι δυνατό, πεζοί, δρομείς, περιπατητές, ποδηλάτες, να κινούνται και να γυμνάζονται στους ίδιους δρόμους με τα αυτοκίνητα. Είναι στατιστικώς βέβαιο ότι τα δυσάρεστα περιστατικά θα επαναλαμβάνονται.

Ζητάμε :

α) σε όλη την Ελλάδα τα στάδια και τα γήπεδα να είναι μόνιμα ανοιχτά, τόσο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όσο και για να εξυπηρετούνται αθλητές και αθλούμενοι που λόγω επαγγελματικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων προπονούνται σε ώρες που αυτά κλείνουν, με συνέπεια να αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους ακόμη και νύχτα.

β) διαχωρισμό από τα αυτοκίνητα σε πλήθος δρόμων, με δημιουργία είτε στην άκρη τους είτε εξ ολοκλήρου σε μερικούς από αυτούς, ποδηλατοδρόμων και δρόμων για πεζούς. Όπως για παράδειγμα έγινε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη στην άκρη στη λεωφόρο Νίκης, και που αν είχε γίνει παντού, δεν θα είχε συμβεί το τραγικό της 2 Νοεμβρίου.

Τα έργα χρειάζονται σε όλη την Ελλάδα χρόνο για να γίνουν, και η Πολιτεία έχει χρέος από σήμερα να ξεκινήσει, σεβόμενη τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που στρέφονται στον υγιή τρόπο ζωής, βοηθώντας τους, παρέχοντάς τους ασφάλεια, και δίνοντας το κίνητρο σε άλλους τόσους να ακολουθήσουν.

γ) ειδικά για τον δρόμο Βόλου – Αγριάς όπου έγινε το ατύχημα στον δρομέα μας, καθαρισμό και διαμόρφωση του χώρου των γραμμών τρένου, ως ποδηλατόδρομου και δρόμου για πεζούς και για δρομείς, με διατήρηση βέβαια των γραμμών για την περίπτωση που ξανακινηθεί το τρένο.

δ) σε περίπτωση που επιβληθεί κάποτε ξανά lockdown, να επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα για άσκηση ώστε οι αθλητές και αθλούμενοι να πηγαίνουν για προπόνηση σε ασφαλείς περιοχές. Επίσης να μη κλείνουν παραλίες και πάρκα, καθώς είναι από τα λίγα μέρη χωρίς κίνηση ιχ. Σε περίπτωση που επιβληθεί ξανά μελλοντικά απαγόρευση κυκλοφορίας στα βουνά για τον κίνδυνο πυρκαγιών, να επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά των αθλητών και αθλούμενων, καθώς εκτός από ότι τα προστατεύουν, δεν αντιμετωπίζουν στην προπόνησή τους τον κίνδυνο της κυκλοφορίας των ιχ.

Ευχόμαστε περαστικά στον δρομέα μας. Είμαστε κοντά του για οτιδήποτε, και με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί.

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις