Νέα σενάρια για την πληρότητα στα γήπεδα – Στο τραπέζι μείωση στο 40%

Σε ισχύ τίθενται από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (24/12) τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτά δεν αφορούν τα γήπεδα και τους χώρους διασκέδασης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό και θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα επανασυνεδριάσει στις 27 Δεκεμβρίου και θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των μέτρων έως τότε, αλλά είναι έτοιμη να προτείνει από τις 3 Ιανουαρίου νέα δέσμη που έχει ήδη εισηγηθεί και θα ανακοινωθεί όταν κριθεί αναγκαίο.

Τα νέα αυτά μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -καθώς επεξεργάζεται η επιτροπή διάφορα σενάρια για το ωράριο- τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, πιθανό είναι το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει να πάει σε πιο ήπιους περιορισμούς αναφορικά με τα γήπεδα, αλλά και τον χώρο της διασκέδασης. Η εισήγηση για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών έχει κατατεθεί, ωστόσο είναι πιθανό να αποφασιστεί ένα ηπιότερο μέτρο, η μείωση της πληρότητας στο 40%.

Όπως αναφέρθηκε, το νέο πακέτο μέτρων θα έρθει από τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει ένα ενδιάμεσο στάδιο από τις 28 Δεκεμβρίου, καθώς τη Δευτέρα θα «κλειδώσουν» όλες οι αποφάσεις από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Τα κλειδιά είναι η συμμόρφωση την περίοδο των Χριστουγέννων και η πορεία της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι πληροφορίες που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός, αναφέρουν ότι για το ωράριο της διασκέδασης υπάρχουν σκέψεις για να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα ή ακόμα και στις 23:00. Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει μικρότερη πληρότητα, παρότι είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, ενώ το τρίτο είναι η απαγόρευση της μουσικής.

Ακόμη, δεν έχει ξεκαθαρίσει το ερώτημα κατά πόσο θα υιοθετηθεί ή θα αποφασιστεί ένα ηπιότερο μέτρο όσον αφορά την παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Γι’ αυτό θα εξεταστεί η αυστηροποίηση των ελέγχων για πιστοποιητικά εμβολιασμού και μάσκες, αλλά και η μείωση της πληρότητας στο 40%.

Υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ρεβεγιόν με test
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, κάποιος δεν θα χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ή ενισχυμένης μάσκας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει η επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, οι νεότεροι να βγουν, αλλά να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδό τους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.

Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν από την είσοδό τους, θα πρέπει -μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις