Ο Απόλλων Λάρισας τη …Νίκη στη Νεάπολη

Ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε δίκαια 2-0 τη Νίκη Βόλου, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της SL2. Οι φιλοξενούμενοι με σφιχτή άμυνα δεν άφησαν στο συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να απειλήσει την εστία του Αστρά, πέρα από κάποιες μεμονωμένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλων Λάρισας προηγήθηκε μόλις στο 3’ με τον Νούσιο και σφράγισε τη νίκη του στο 81’ με τον Χατζή. Για τους Λαρισαίους αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν τη δεύτερη εντός έδρας ήττα και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο. Έτσι μετά το 0-1 με την Ξάνθη, ήρθε το 0-2 με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής άδειασαν το ρόστερ

Με τον Βλαχομήτρο να είναι τραυματίας και τους Κάσσο και Τζιώρα να ταλαιπωρούνται από ίωση, ο Αλέκος Βοσνιάδης αναγκάστηκε να ανακατέψει την «τράπουλα» απέναντι στον Απόλλωνα. Έτσι επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μπάγιτς, που ήταν και ο καλύτερος παίκτης της Νίκης, υπερασπίστηκε την εστία με τους Παναγιωτίδη, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Πάνο να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Μέτσε και Κυριακίδης στον άξονα με τον Τσουκαλά σε πιο οργανωτικό ρόλο μπροστά τους. Ο Γκαρσία έπαιξε από δεξιά ενώ ο Βασιλείου κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, με τον Ροχάνο να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς στη Νεάπολη, όμως όχι από τους γηπεδούχους που όλοι περίμεναν να μπει με φόρα, αλλά από την ομάδα της Λάρισας. Μόλις στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Μπάγιτς οι παίκτες του Θωμά Γράφα κέρδισαν δύο διαδοχικά κόρνερ. Στο δεύτερο η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, σε δεύτερο χρόνο έφτασε στον Νούσιο που με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ στο 3’.

Δεν βρήκε αντίδραση

Η αντίδραση της Νίκης ήταν υποτονική και όχι μόνο δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ αλλά κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 25’, όταν ο Μπαλογιάννης επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής υποχρεώνοντας τον Μπάγιτς σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο καλύτερό της δεκάλεπτο του αγώνα, από το 35’ έως στο 45’ η Νίκη έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ροχάνο. Αρχικά στο 35ο λεπτό ο Αστράς έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση όταν ο Αργεντινός επιθετικός της Νίκης με το κεφάλι έδωσε πορεία στην μπάλα προς το αριστερό «Γ» της εστίας και τον πορτιέρε τοου Απόλλωνα να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Ροχάνο αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Έμειναν από δυνάμεις

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Νίκης έμειναν από δυνάμεις και παρά την προσπάθεια του φρεσκαρίσματος της ομάδας από τον Αλέκο Βοσνιάδη, η εικόνα δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν με ευκολία τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν λύση, ούτε από κάποια στατική φάση. Αντιθέτως οι παίκτες του Θωμά Γράφα εκτός του τέρματος που πέτυχαν στο 81’ με τον Χατζή, είχαν ευκαιρίες να «κλειδώσουν» το τρίποντο αρκετά νωρίτερα.

Στο 59’ και στο 61’ ο Μπάγιτς κράτησε στο παιχνίδι τη Νίκη, σε δυνατό σουτ του Βίγια αρχικά και σε τετ α τετ με τον Λίταινα στη συνέχεια. Στο 81’ σε κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Χατζής με σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Τα υπόλοιπα λεπτά αποτέλεσαν τυπική διαδικασία με το τελικό σφύριγμα του κ. Βεργέτη να αποτελεί το έναυσμα πανηγυρισμών για τον Απόλλωνα Λάρισας και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (67′ Κυρίτσης), Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Μέτσε (54′ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βασιλείου, Ροχάνο.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Σκούπρα (19′ λ.τ Λουκάς), Βίγια (90+1′ Ζιάκας), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κόζου, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης (72′ Λεμάνγκρ).

Διαιτητές

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδία)

Α’ Βοηθός: Δημήτρης Κύριος (Αρκαδία)

Β’ Βοηθός: Λεωνίδας Δελής (Βοιωτία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις