Βόλος: Τη Δευτέρα το πρωί η απόφαση για τα σχολεία

Στιγμιότυπο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Τα σχολεία επαναλειτούργησαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με την εφαρμογή νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε πλήρη ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις δυσμενείς προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία αύριο Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022, από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό να σημειωθεί έντονη χιονόπτωση ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Νωρίς το πρωί και ανάλογα με την εκδήλωση φαινομένων και την έντασή τους θα ληφθεί απόφαση από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο για τη λειτουργία των σχολείων. Στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.
Από τη Δημοτική Αρχή απευθύνεται έκκληση στους πολίτες όπως σε περίπτωση χιονόπτωσης περιορίσουν στο ελάχιστο και μόνο στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους και για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο των συνεργείων.

Λόγω των συνεχιζόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), με βάση την πρόγνωση και προκειμένου να προστατευτούν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής ή και θέρμανσης στα καταλύματά τους ο Δήμος Βόλου και αύριο, Δευτέρα, και για όσες ημέρες χρειαστεί, θα διατηρεί ανοιχτό σε 24ωρη βάση το Κοινωνικά Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ.24210 91760 ) όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.
Παράλληλα θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 20252) το ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) .

Τέλος ενημερώνουμε ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το Δημαρχείο Βόλου και το πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και από τα πρώην δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων του Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις