Όρθια κόντρα σε κούραση, ΠΑΟΚ και Μελτζανίδη

Η Νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β’, εκτός της κούρασης είχε να αντιμετωπίσει κι έναν ανεκδιήγητο διαιτητή που ξεκάθαρα διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο κ. Μελτζανίδης από τη Βέροια, εφήυρε  πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρέου στον Τάχατο, στο 11ο λεπτό, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κούτσιας από την άσπρη βούλα. Το 2-0 σημειώθηκε δέκα λεπτά αργότερα σε λάθος συνεννόηση του Αλιατίδη με τον Μπάγιτς και παρεμβολή του Τζίμα. Η παρέμβαση του Βοσνιάδη ήταν άμεση και αλλάζοντας πρόσωπα και σχηματισμό άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη βολιώτικη ομάδα που πέτυχε τρία γκολ, αλλά ο κ. Μελτζανίδης ακύρωσε το ένα, στερώντας της τους τρεις βαθμούς που δικαιούταν. Το 2-1 πέτυχε ο Τζιώρας στο 54’ ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Παναγιωτίδης στο 94’

3-5-2 και με νέα πρόσωπα η Νίκη

Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης έχοντας στο βασικό σχήμα αρκετά νέα πρόσωπα, δίνοντας παράλληλα «ανάσες» σε παίκτες που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος των συνεχόμενων παιχνιδιών. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς με τους Αλιατίδη, Ανδρέου και Γρομητσάρη να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Τις δύο πτέρυγες ως φουλ μπακ κάλυψαν οι Πάνος από τα δεξιά και Αθανασίου από τα αριστερά. Κυριακίδης και Παναγιωτίδης στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων με τον Μέτσε να συμπληρώνει την τριάδα σε πιο δημιουργικό ρόλο. Βλαχομήτρος και Κάσσος αποτέλεσαν τις δύο επιθετικές αιχμές της Νίκης.

«Σβηστά» και με Μελτζανίδη 2-0 ο ΠΑΟΚ

Σ’  ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πέτυχαν δύο τέρματα, βάζοντας δύσκολα στη Νίκη Βόλου που δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση.

Πριν ακόμη οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, στο ο κ. Μελτζανίδης είδε ανατροπή σε μαρκάρισμα του Ανδρέου στον Τάχατο που μπήκε από πλάγια στην περιοχή της Νίκης Βόλου. Παρά τις διαμαρτυρίες η απόφαση δεν άλλαξε, με τον Κούτσια να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η Νίκη όχι μόνο δεν βρήκε αντίδραση αλλά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα σε διπλό λάθος τόσο του Αλιατίδη όσο και του Μπάγιτς. Ο πρώτος από κοντινή απόσταση γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα, αυτός δεν μπόρεσε να διώξει σωστά με την μπάλα να κοντράρει στον Τζίμα και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Μοναδική καλή στιγμή της βολιώτικης ομάδας στο πρώτο μέρος ήταν μία σέντρα σουτ του Παναγιωτίδη που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού των γηπεδούχων, στο 30’. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπάγιτς αποσόβησε το 3-0 χάρη σε εντυπωσιακή του επέμβαση στη δεξιά του γωνία σε σουτ του Κούτσια από το ύψος της περιοχής.

Στο 37’ ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στο παιχνίδι τους Γκαρσία και Τσουκαλά αποσύροντας τους Πάνο και Ανδρέου. Ο σχηματισμός άλλαξε σε 4-2-3-1(Μπάγιτς – Κυριακίδης, Αλιατίδης, Γρομητσάρης Παναγιωτίδης – Τσουκαλάς, Μέτσε – Κάσσος, Γκαρσία, Αθανασίου – Βλαχομήτρος), η πίεση των φιλοξενούμενων μεγάλωσε χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία. Στο 42’ καταγράφηκε η μοναδική φάση που η Νίκη απείλησε όταν το σουτ του Κάσσου μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης. Στο 45’ η αναμπουμπούλα στα καρέ του ΠΑΟΚ δεν απέφερε καρπούς για τους φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Πέτυχε τρία γκολ, μέτρησαν τα δύο

Η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Στο 46’ ο Τζιώρας πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου στην κορυφή της επίθεσης και ο Βασιλείου τη θέση του Αθανασίου στο 53’. Ένα λεπτό αργότερα η Νίκη μείωσε με τον Χρήστο Τζιώρα, με τον επιθετικό της βολιώτικης ομάδας να αξιοποιεί την σέντρα του Βασιλείου και αφού πρώτα κατέβασε με το στήθος στη συνέχεια ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 58’ η Νίκη άγγιξε την ισοφάριση όταν η κεφαλιά του Τζιώρα σε σέντρα του Κυριακίδη πέρασε άουτ.

Οι Βολιώτες συνέχιζαν να πιέζουν και στο 62’ η πολιορκία στα καρέ του Ταλιχμανίδη δεν απέδωσε καρπούς καθώς τόσο το σουτ του Γκαρσία, όσο και αυτό του Βασιλείου, κόντραραν σε αμυντικούς των γηπεδούχων. Στο 70’ οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία απείλησαν με τρίτο τέρμα ωστόσο ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ του Πανίδη.

Στο 77’ η Νίκη πέτυχε γκολ όμως ο Μελτζανίδης το ακύρωσε καθώς υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Κάσσο που σκόραρε με το κεφάλι σε κόρνερ του Γκαρσία. Παρά τον εκνευρισμό για τα αλλεπάλληλα φαλτσοσφυρίγματα του κ. Μελτζανίδη, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη κράτησαν την ψυχραιμία τους μέχρι το τέλος. Ακόμη κι όταν ο ρέφερι από τη Βέροια υπέδειξε επιθετικό φάουλ σε σύγκρουση παίκτη του ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακά του!

Στο 93’ η Νίκη πέτυχε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης και η είδηση είναι πως μέτρησε κανονικά καθώς ο «εφευρέτης» Μελτζανίδης, προφανώς ντράπηκε να το ακυρώσει. Ο Κυριακίδης σέντραρε οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν, με τον Παναγιωτίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά.

Στο τελευταίο κόρνερ της αναμέτρησης η Νίκη δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ, με τον απίθανο Μελτζανίδη να σφυρίζει τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (53’ Χατζηστραβός), Μελετίδης (71’ Γρόσδης), Τσοπούρογλου (71’ Καλουτσικίδης), Κούτσιας (61’ Πανίδης), Τζίμας (71’ Γαϊτανίδης).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (38′ Γκαρσία), Αθανασίου (53’ Βασιλείου), Ανδρέου (38′ Τσουκαλάς), Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Παναγιωτούδης, Μέτσε, Κάσσος, Βλαχομήτρος (46’ Τζιώρας).

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Τσακίρης (Δράμας)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις