Άμυνα και Νεάπολη… «βυθίζουν» τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία

Τα προβλήματά του στον ανασταλτικό τομέα, σε συνδυασμό με την αδυναμία του να εκμεταλλευτεί την έδρα του, είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι που ο Ολυμπιακός Βόλου συγκατοικεί με την Καβάλα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Α’ ομίλου της Super League 2.

Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του ομίλου, έχοντας δεχτεί 27 τέρματα, με την Καβάλα των… ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του πρώτου γύρου να έχει, μόνο, χειρότερη επίδοση, με 56 γκολ παθητικό. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε καμία αναμέτρηση του πρωταθλήματος, πλην του παιχνιδιού στην Καβάλα, με τον ΑΟΚ των γνωστών του προβλημάτων, προ Ιανουαρίου.

Το πλέον αρνητικά αξιοσημείωτο στατιστικό, όμως, στη φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδας του Βασίλη Βούζα είναι ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου την έδρα του. Συγκεκριμένα, σε οκτώ αναμετρήσεις στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου με 3-2, στις 24 Νοεμβρίου, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, συγκεντρώνοντας πέντε βαθμούς από τους συνολικά 24 που διεκδίκησε στο «σπίτι» του!

Βέβαια, το «παιχνίδι» της παραμονής, σε καμία περίπτωση, δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος, με συγκομιδή 13 βαθμών, βρίσκεται μόλις ένα «τρίποντο» μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά, δεδομένα, οφείλει να βρει τις δικές του λύσεις στα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, σε ένα «θρίλερ επιβίωσης» 7-8 ομάδων που βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και θα διεκδικήσουν την αποφυγή του υποβιβασμού τους στη Γ’ Εθνική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις