“Έσπασαν” τα ισόβια του 46χρονου Βολιώτη που σκότωσε τον αδερφό του με τηγάνι

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 15 ετών στον 46χρονο Βολιώτη που τον Απρίλιο του 2017 τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο αδελφό του, χτυπώντας τον με το τηγάνι στο κεφάλι. Με την απόφαση αυτή ακυρώθηκε η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο έκρινε πάλι ένοχο τον 46χρονο Βολιώτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, αντί των ισοβίων, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής, όπου κρατείται.

Όπως είπε ο συνήγορός του Νίκος Δαγκλής, ο πελάτης του έχει ήδη εκτίσει κάθειρξη 4 ετών και 10 μηνών και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε χρονικό διάστημα δυο μηνών θα μπορούσε να βγει από τη φυλακή.

Στην απολογία του ο 46χρονος επανέλαβε την ομολογία του ότι είχε σκοτώσει με τηγάνι τον 38χρονο αδερφό του, παραμονή Πρωτομαγιάς 29 προς 30 Απριλίου 2017, στο σπίτι τους, στις εργατικές κατοικίες Φυτόκου, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο. Ο 46χρονος είχε εγκαταλείψει τον τραυματισμένο αδελφό του έξω από το σπίτι. Αρχικά είχε δηλώσει στην αστυνομία, πως ο ίδιος είχε βρει το πρωί τον αδερφό του. Ωστόσο, έπεφτε σε αντιφάσεις, καθώς είχε δηλώσει πως αυτός και ο αδερφός του είχαν πέσει θύματα ληστείας από τρεις άνδρες…

Ο 46χρονος είχε ανακριθεί από την αστυνομία και μία ημέρα μετά ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος και πως σκότωσε τον αδερφό του με ένα τηγάνι.

πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις