Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις η Νίκη, 0-0 με Ξάνθη

Ξάνθη και Νίκη Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλες, δίχως τέρματα, στο “Ξάνθη Αρένα”, σε ένα αποτέλεσμα, πέρα για πέρα δίκαιο, βάσει της εικόνας στον αγωνιστικό χώρο – Ακόμα μία καλή εμφάνιση των κυανόλευκων, με εξαιρετική τακτική προσήλωση, δεν έδωσαν περιθώρια στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν ιδιαίτερα και, μάλιστα, είχαν τις δικές τους καλές στιγμές να “κλέψουν” και το διπλό, σε ένα παιχνίδι, πάντως, με λιγοστές φάσεις, μπροστά στις δύο εστίες.

4-2-3-1 επέλεξε ο Αλέκος Βοσνιάδης

Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Κάσσος, αριστερά ο Αθανασίου και στο κεντρικό δίδυμο οι Ανδρέου και Αλιατίδης. Την τριάδα στον άξονα απάρτιζαν οι Παναγιωτίδης, Κυριακίδης και Τσουκαλάς, με τους Μιράντα και Γκαρσία να κινούνται στις πτέρυγες, ως εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κουσκουνάς.

Το ματς

Το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό, με τη Νίκη να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει, απέναντι σε μία Ξάνθη που έδειξε την πρόθεση να περιμένει τον αντίπαλο πίσω από την μπάλα, επιχειρώντας να “χτυπήσει” στο ανοικτό γήπεδο. Η πρώτη -και μοναδική, για το πρώτο ημίχρονο- τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 18′, με το σουτ του Γκάβριτς, ύστερα από μεταβίβαση του Ουνγιαλίδη, να καταλήγει αρκετά άουτ.

Το παιχνίδι, στη συνέχεια, ισορρόπησε, με την Ξάνθη να επιχειρεί να “ανεβάσει” τον ρυθμό της, τη Νίκη να περιορίζεται σε κάπως πιο παθητικό ρόλο, αλλά να συνεχίζεται η παντελής απώλεια ευκαιριών για κάποιο τέρμα. Ένα ματς αλληλοεξουδετέρωσης των δύο ομάδων, οι οποίες δεν άφησαν ποτέ ακάλυπτες τις άμυνές τους και επιχειρούσαν “δειλά-δειλά” να απειλήσουν επιθετικά. Ξάνθη και Νίκη είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα, δίχως, όμως, να υπάρξει κάτι ιδιαίτερο, όσον αφορά κάποια “κλασική” ευκαιρία για γκολ. Το 0-0, δεδομένα, θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, όπως κι έγινε.

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων 45′, ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Τσουκαλά στο 37′, στη θέση του οποίου πέρασε ο Θωμάς Βασιλείου, με τον αρχηγό της Νίκης, σε σύγκρουσή του με ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, λίγα λεπτά νωρίτερα, να αποκομίζει ένα σκίσιμο στο πρόσωπο. Ο Τσουκαλάς προσπάθησε, για περίπου ένα τέταρτο, να συνεχίζει να αγωνίζεται, δίχως, όμως, επιτυχία, καθώς η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη, παρά τα πρόχειρα ράμματα που του έγιναν.

Η έναρξη της επανάληψης ήταν τελείως διαφορετική, σε σχέση με όλο το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά ορεξάτες για δημιουργία και σπατάλησαν από μία καλή ευκαιρία. Στο 47′, από πλευράς Νίκης, ο Αθανασίου έβγαλε μία σέντρα, ο Ουνγιαλίδης απομάκρυνε άσχημα, με τον Μιράντα να επιχειρεί ένα μονοκόμματο σουτ και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η Ξάνθη απάντησε, με τον Αλί Μπαμπά να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Αλιατίδη και να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάγιτς.

Από ‘κει και πέρα, όμως, το σκηνικό θύμισε πολύ αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Η Ξάνθη είχε μία ελαφριά υπεροχή, απέναντι σε μία Νίκη που είχε στο μυαλό της, κυρίως, τα ανασταλτικά της καθήκοντα, επιχειρώντας να χτυπήσει στην “κόντρα”. Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 67’ κι ήταν για λογαριασμό των γηπεδούχων. Την εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιγγίρη εκμεταλλεύτηκε ο Μιχαήλ, η κεφαλιά του οποίου, όμως, απομακρύνθηκε από αμυντικούς, με την μπάλα να έχει πάρει κατεύθυνση προς την εστία. 13 λεπτά αργότερα, η Ξάνθη είχε ακόμα μία καλή στιγμή. Ο Αλί Μπαμπά βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, εκείνος, αντί να σουτάρει, προτίμησε να “σπάσει” την μπάλα στον Μονρόουζ, με τους αμυντικούς της Νίκης να διώχνουν έγκαιρα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη στιγμή για γκολ. Η Ξάνθη κυκλοφορούσε την μπάλα ανούσια, η επιλογή του Αλέκου Βοσνιάδη να “περάσει” τον Βλαχομήτρο, σε θέση σέντερ φορ, αναστάτωσε, κάποιες φορές, την αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, καθώς ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε, σε καταστάσεις αντεπιθέσεων, την έκρηξη και την ταχύτητά του, δίχως, όμως, να δημιουργηθεί κάτι ιδιαίτερο, με το τελικό 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Τους 32 βαθμούς έφτασε η Νίκη, ούσα στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τέσσερις λιγότερους από την Ξάνθη που διατηρήθηκε στην τετράδα.

Ξάνθη (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Γκάβριτς (59′ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης (59′ Δόρης), Δεληγιαννίδης, Κρητικός, Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (87′ Γκινσάρι), Αλί Μπαμπά, Γκόμεζ

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (37′ λ.τρ. Βασιλείου), Γκαρσία (56′ Βλαχομήτρος), Μιράντα (76′ Πάνος), Κουσκουνάς (76′ Μέτσε)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις