Βάφτηκε “μπλε” ο Βόλος, “διπλό” της Νίκης στην έδρα του Ολυμπιακού (1-2)

“Μπλε” έβαψε την πόλη η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας στην έδρα του τον Ολυμπιακό Βόλου, με 2-1, στο μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Super League 2, αποτυπώνοντας την ανωτερότητά της, έναντι του αντιπάλου της, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης – Σκόρερ για τους νικητές οι Κάσσος (26′) και Τσουκαλάς (45+1′), μείωσε για τους γηπεδούχους ο Σιαφά.

3-5-2 ξανά, μετά την Αριδαία, για τον Ολυμπιακό

Βασικός πορτιέρε ήταν ο Ξενοδόχοβ, με την τριάδα στα στόπερ να απαρτίζεται από τους Φιλίποβιτς, Παπακώστα και Μαρκοπουλιώτη. Ως μπακ-χαφ, αγωνίστηκαν οι Βερνάρδος (δεξιά) και Σκοπελίτης (αριστερά). Ντιαμπί, Μάνγκα και Ντος Σάντος ήταν η τριάδα στα κεντρικά χαφ, με τον τελευταίο να έχει πιο δημιουργικό ρόλο, σε σχέση με τους πρώτους δύο που θα περιοριστούν, κατά βάση, στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ξύδας και Σιαφά ήταν τα δύο φορ.

“Κλασικό” 4-2-3-1 για τη Νίκη

Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Κάσσος, αριστερά ο Αθανασίου και στο κεντρικό δίδυμο οι Ανδρέου και Γρομητσάρης. Η τριάδα στον άξονα, στα χαφ, ήταν οι Κυριακίδης, Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς, με τους Βλαχομήτρο και Μιράντα να αγωνίζονται μεσοεπιθετικά, στις πτέρυγες. Ο Νίκος Κουσκουνάς ήταν η “αιχμή του δόρατος” στην κυανόλευκη επίθεση.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερη διάθεση στις προσωπικές μονομαχίες, πίεζε σωστά και προσπαθούσε να δημιουργήσει, απέναντι σε μία Νίκη ιδιαίτερα “νευρική”. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 13′ για τους γηπεδούχους, με τον Σκοπελίτη να δοκιμάζει ένα σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής κι αριστερά, με την μπάλα να περνά πολύ άουτ. Η Νίκη, σταδιακά, ισορρόπησε το ματς κι έκανε κι εκείνη το πρώτο της σουτ, στο 19′, με τον Κουσκουνά, εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε πολύ άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η πρώτη “κλασική” ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Κουσκουνάς βρέθηκε, ύστερα από προσωπική του “κούρσα”, απέναντι από τον Ξενοδόχοβ, με τον σέντερ φορ της Νίκης να εκτελεί υπό πίεση και τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Η Νίκη προειδοποίησε και “χτύπησε”, τελικώς, στο 26′, με τον Κάσσο. Ο Μιράντα, με εκπληκτική σέντρα, στην “καρδιά” της περιοχής του Ολυμπιακού, έβγαλε σε θέση βολής τον δεξιό οπισθοφύλακα των φιλοξενουμένων, ο οποίος, με πλασέ, νίκησε τον Ξενοδόχοβ, για το 0-1.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, δίχως, όμως, να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση, εκτός από ένα σουτ του Βερνάρδου στην κίνηση, από θέση εντός περιοχής, στο 32′, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπαγιτς. Κι ενώ ο ρυθμός έπεφτε, όσο προχωρούσαμε προς την ανάπαυλα, με τη Νίκη να διαχειρίζεται ψύχραιμα και σωστά το υπέρ της σκορ, ήρθε ο αρχηγός της, ο Τσουκαλάς, να “διπλασιάσει” τα τέρματα της ομάδας του. Η εκτέλεση φάουλ του Μιράντα έφερε την μπάλα εντός περιοχής, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να αδρανούν και να δίνουν την ευκαιρία στον κεντρικό χαφ της Νίκης να “εκτελέσει” τον Ξενοδόχοβ, με σουτ στην αριστερή του γωνία, για το 0-2, φάση που ήταν και η τελευταία στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε το ίδιο νευρικά που ξεκίνησε και το πρώτο, για τις δύο ομάδες, με πολλά ατομικά λάθη, συνεχόμενες εναλλαγές κατοχής και καμία καλή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή της “επανάληψης” ήρθε στο 62’. Ο Μιράντα πάσαρε στον Κάσσο, με τον δεύτερο να κάνει μία ωραία σέντρα, η οποία βρήκε αποδέκτη τον Τσουκαλά, με τον αρχηγό της Νίκης να στέλνει, με προβολή, την μπάλα άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, δίχως κάτι το αξιοσημείωτο, και σε ανύποπτο χρόνο, ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με γκολ του Σιαφά. Συγκεκριμένα, στο 76′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Παπακώστας πήρε την κεφαλιά και ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, από θέση εντός περιοχής, κέρδισε με πλασέ τον Μπαγιτς, για το 1-2. Αυτό το γκολ έδωσε “άγρια” ομορφιά στο ματς, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανεβάζουν στροφές για την ολική ανατροπή σκηνικού στη Νεάπολη και στο 83′ “άγγιξε” την ισοφάριση, “σπαταλώντας” τεράστια ευκαιρία. Ξανά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Μάνγκα πήρε την κεφαλιά, με Κουντουριώτη και Φιλίποβιτς, στο δεύτερο δοκάρι, να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Από ‘κει κι έπειτα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό και την ευκαιρία να προσεγγίσει ξανά με αξιώσεις τα “καρέ” του Μπάγιτς, με τη Νίκη να βρίσκει τη συγκέντρωσή της και να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της σκορ, μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με αυτό της το “τρίποντο” η Νίκη Βόλου “πάτησε” τριάδα, με 44 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παραμένει σε δεινή θέση, πέντε πόντους μακριά από τις θέσεις που δίνουν τη σωτηρία και τον Πιερικό, ο οποίος ηττήθηκε στου Ρέντη, από τον Ολυμπιακό Β’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Βερνάρδος (88′ Χατζής), Σκοπελίτης, Ντιαμπί (56′ Κόλα), Μάνγκα, Ντος Σάντος (46′ Κουντουριώτης), Ξύδας (28′ λ.τρ. Γκαργκαλατζίδης), Σιαφά

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου (88′ Πάνος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (88′ Μέτσε), Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (67′ Βασιλείου), Μιράντα (80′ Αλιατίδης), Κουσκουνάς (80′ Τζιώρας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις