“Θρίλερ” στη μάχη της παραμονής του Ολυμπιακού Βόλου, με άρωμα… “Ιωαννίνων”!

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε στο ΕΑΚ τους Ικάρους Τρικάλων, το απόγευμα της Κυριακής (17/4), παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με δύο νίκες, στα παιχνίδια που μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, παραμένει στη Β’ Εθνική, ό,τι και να συμβεί.

Πώς συμβαίνει αυτό; Βάσει των υφισταμένων δεδομένων, μοναδικός αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου για τη σωτηρία, είναι ο Σ.Κ. Ιωαννίνων, ο οποίος βρίσκεται έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν είναι, όμως, στο χέρι του να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, έναντι του Ολυμπιακού, καθώς, την ερχόμενη αγωνιστική, θα πραγματοποιήσει το ρεπό του, το οποίο οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κάνει. Ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα παιχνίδι παραπάνω από τον ΣΚΙ, στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος, ένα κόντρα στον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, εκτός έδρας, κι ένα στο ΕΑΚ, κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Μελίκη. Ο Σ.Κ. Ιωαννίνων θα αγωνιστεί, την τελευταία αγωνιστική, εντός έδρας, κόντρα στη Δόξα Λευκάδας.

Ο Ολυμπιακός, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει 29 βαθμούς, ενώ ο Σ.Κ.Ι. 30. Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν το 2/2, φτάνουν τους 33, αφήνοντας κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία, ακόμα και με “ροζ φύλλο”, κόντρα στη Δόξα, θα φτάσει τους 32. Σε περίπτωση που Ολυμπιακός Βόλου και Σ.Κ. Ιωαννίνων τερματίσουν ισόβαθμοι, στους 32 βαθμούς, στο τέλος του πρωταθλήματος, πράγμα, το οποίο θα συμβεί με 1/2 νίκες των ερυθρόλευκων και νίκη του Σ.Κ.Ι. επί της ομάδας της Λευκάδας, η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα υποβιβάζεται, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία, έναντι του αντιπάλου της. Βεβαίως, υπάρχει και το σενάριο να φτάνει μόνο μία νίκη στον Ολυμπιακό για τη σωτηρία του, στα επόμενα δύο παιχνίδια, αν ο Σ.Κ. Ιωαννίνων ηττηθεί, την τελευταία αγωνιστική, στην έδρα του από τη Δόξα Λευκάδας, καθώς ο Ολυμπιακός θα τερματίσει με 32 πόντους, έναντι 31 του συνδιεκδικητή της.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός παίζει την… “ζωή” του στα Γιάννενα, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στον Α.Γ.Σ.Ι., την έτερη ομάδα των Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν και αποδράσουν από τα Γιάννενα με το “διπλό”, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στην αδιάφορη και ήδη πεσμένη Μελίκη, δύσκολα θα του χαλάσει τα σχέδια σωτηρίας του.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις