Το “κυανόλευκο” αήττητο χάθηκε, αλλά η φιλοσοφία μένει ίδια

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, από τον Απόλλωνα Λάρισας που έπαιζε για την “επιβίωσή” του στην κατηγορία, με μία ήττα που έβαλε “στοπ” στο εντυπωσιακό κυανόλευκο αήττητο σερί.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, πριν την αναμέτρηση της Κυριακής, ήταν αήττητη για 11 σερί αγωνιστικές, με συγκομιδή οκτώ νικών και τριών ισοπαλιών. Το σερί της Νίκης δύναται να αξιολογηθεί ως εκπληκτικό, κι όχι απλά αξιόλογο, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως διαμορφώθηκε, με τους Βολιώτες να έχουν ως μοναδικό τους κίνητρο, την αγωνιστική τους αξιοπρέπεια, απέναντι σε ομάδες που, κάθε εβδομάδα, “καίγονταν” βαθμολογικά. Συγκεκριμένα, κέρδισε ομάδες που, μέχρι και τώρα, “κυνηγούν” την αποφυγή του υποβιβασμού τους (Απόλλων Πόντου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Τρίκαλα) και στέρησε βαθμούς από ομάδες που “κοιτούσαν” την κορυφή, όπως η Ξάνθη και η ΑΕΛ.

Κόντρα στον Απόλλωνα συνέβη κάτι απολύτως φυσιολογικό, βάσει της κοινής ποδοσφαιρικής λογικής. Κουρασμένη από το ντέρμπι με την ΑΕΛ, μεσοβδόμαδα, η Νίκη παρατάχθηκε με αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, εκτός έδρας, με αντίπαλο μία ομάδα που χρειαζόταν μόνο τη νίκη, για να διατηρήσει το μικρό προβάδισμά της για την παραμονή. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και “βαρύς”, λόγω της έντονης και συνεχόμενης βροχόπτωσης, κι από τη στιγμή που ο Απόλλων προηγήθηκε, ήταν πολύ εύκολο για εκείνον, στο δεύτερο ημίχρονο, να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, περιμένοντας πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό της και πηγαίνοντάς τον “στη δύναμη” και στις προσωπικές μονομαχίες. Η Νίκη προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε. Κι αυτό είναι στο πρόγραμμα.

Παρά την ήττα από τον Απόλλωνα, η κυανόλευκη φιλοσοφία δεν αλλάζει. Μετά τις διακοπές του Πάσχα, η Νίκη θα αντιμετωπίσει, εντός έδρας, τον Ολυμπιακό Β’ και τον Πανσερραϊκό, στις Σέρρες. Στόχος της είναι το “εξάποντο” που θα της χαρίσει την τρίτη θέση, την ηθική της ικανοποίηση και την αγωνιστική της δικαίωση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις