Στη F1 Πόρσε και Άουντι!


Μοιράσου το άρθρο

Ο CEO της Volkswagen ανακοίνωσε την συμφωνία των Audi και Porsche για να μπουν στην Formula 1 το 2026.

Μετά από 34 χρόνια η Porsche επιστρέφει στην Formula 1 μαζί με την Audi! Ο CEO της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, με δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως οι δύο εταιρίες θα μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2026 που θα αλλάξουν οι κινητήρες στην F1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Porsche έχει έρθει σε συμφωνία με την Red Bull, ενώ οι συζητήσεις της Audi με την McLaren κατέρρευσαν πρόσφατα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο CEO της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις:

«Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να μπουν στη Formula 1. Η απόφαση της Porsche είναι ήδη αρκετά θεμελιωμένη, αλλά της Audi όχι και τόσο αφού η Porsche θα δίνει τους κινητήρες της στην Red Bull.

Αν είσαι στο χώρο των motosport πρέπει να είσαι στη Formula 1. Αυτή είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν μπορείς να μπει στη Formula 1 αν δεν ανοίξει ένα τεχνολογικό παράθυρο, χρειάζεται μια αλλαγή κανονισμών για να φτάσεις εκεί. Χρειάζεται να εξελίξεις έναν νέο κινητήρα, και για να τον εξελίσσεις χρειάζεσαι τρία ως τέσσερα χρόνια.

Υποθέτουμε ότι το 2026 ή το 2028, αυτό θα είναι ακόμη το μεγαλύτερο αγωνιστικό θέαμα του κόσμου, περισσότερο ακόμα και από σήμερα. Ακόμα πιο πολύ στην Κίνα και τις ΗΠΑ, κι έτσι η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα για premium οχήματα».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις