Βοσνιάδης: «Απομάκρυνα τους διπρόσωπους – Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς και δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου ανέφερε πως θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα και βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου. Εκτενή αναφορά έκανε σε ανθρώπους που χαρακτήρισε διπρόσωπους, τους οποίους εντόπισε και απομάκρυνε από την ομάδα ενώ τέλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους όσους συνεργάστηκε  μαζί τους τη φετινή περίοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά τον απολογισμό της αγνωιστικής χρονιάς που μόλις τελείωσε, έδωσε το στίγμα της επόμενης σεζόν.

Για το αύριο της Νίκης και του ίδιου: «Εγώ σαν προπονητής αυτής της ομάδας, θέλω να τη δω στο ψηλότερο σκαλί της. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να τη δούμε πάλι εκεί που την είδαμε για λίγο το 2014. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για την επόμενη χρονιά θέλουμε καλύτερη θέση από τη φετινή»

Για το αν υπάρχει συμφωνία με τη διοίκηση: «Εύχομαι να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Δεν μας χωρίζουν πολλά με διοίκηση, είναι πολύ λίγα και πρέπει να τα συζητήσουμε με τη διοίκηση αυτόν τον μήνα και να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά. Πιστεύω θα υπάρξει συνέχεια και το θέλουμε όλοι. Από τη μεριά μου δεν το συζητάμε… και η διοίκηση θα το δείξει. Έχουμε μιλήσει και ήδη σχεδιάζουμε δειλά-δειλά κάποια πράγματα για την επόμενη χρονιά».

Η ανακοίνωση θα γίνει στην ώρα της αλλά γίνονται πράγματα που αφορούν την επόμενη χρονιά και όλα δείχνουν πως θα είμαστε μαζί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από την πλευρά μας το θέλουμε πολύ κι ευχόμαστε να γίνει. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, ήταν κάτι που το ονειρευόμουν, να γυρίσω σ’ αυτή την ομάδα και να μπορέσω να κάνω πράγματα που θα μείνουν στην προίκα της και να μπορώ να είμαι για αρκετά χρόνια εδώ»

«Θα κατεβάσουμε λίγο τον μέσο όρο ηλικίας»

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας ομάδας: «Η ομάδα έχει βάση. Δεν θα αλλαχτούν πολλά πράγματα. Ίσως κάποια παιδιά που θέλουν περισσότερες συμμετοχές ή θέλουν κάτι διαφορετικό να ψάξουν το μέλλον τους αλλού. Ο κορμός υπάρχει οπότε θα πάμε σε λίγες κινήσεις αλλά πολύ προσεκτικές. Με τη διοίκηση μαζί θα αποφασίσουμε. Ούτε βιαστικές μεταγραφές, ούτε κινήσεις με βάση το συναίσθημα. 4-5 μεταγραφές και τελειώσαμε.

Στόχος μας ως ομάδα είναι να κατεβάσουμε λίγο τον μέσο όρο της ηλικίας. Να έρθουν παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα κοιτάζουν το μέλλον τους μέσα απ’ αυτή την ομάδα. Παίκτες φιλόδοξοι, γιατί είναι σημαντικό σε μία ομάδα να υπάρχει κι αυτό το στοιχείο.

Φέτος είχαμε την τύχη να έχουμε ποδοσφαιριστές πάνω την ηλικία των 30 και ήταν πρώτοι σε όλα. Πρώτοι στην προπόνηση, σοβαροί επαγγελματίες, πολλά τρεξίματα. Θέλουμε τέτοιους παίκτες όμως θέλουμε και πολλά φιλόδοξα παιδιά. Θα το ισορροπήσουμε φέτος λίγο καλύτερα. Θα είναι παίκτες του επιπέδου που θέλουμε ώστε να κατακτήσουμε τον στόχο που θα θέσουμε»

Για τους διπρόσωπους και την πλακίτσα στα αποδυτήρια…

«Με τη διοίκηση αυτή ένιωσα σιγουριά. Έχω δουλέψει με διοικήσεις που δεν υπήρχε η λέξη ήττα στο λεξιλόγιο τους. Όποτε υπήρχε ήττα υπήρχε πρόβλημα. Εδώ μου δώσανε τη δυνατότητα να συνεχίσω να δουλεύω και στην …στραβή, να μην έχω έννοια. Κι όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν αποκτάς μεγαλύτερη δύναμη. Γιατί σαν ομάδα περάσαμε δυσκολίες και μπορέσαμε να κρίνουμε ανθρώπους. Αυτούς που έχεις δίπλα σου θα τους κρίνεις στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Ήρθαν άνθρωποι που στην καλή ήταν αγκαλιές και στην κακή κάτι λέγανε από μέσα τους και απ’ έξω τους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τώρα ξέρουμε σε ποιους μπορούμε να στηριχθούμε και ποιους να τους έχουμε λίγο πιο μακριά. Μακάρι να είναι όλοι δίπλα μας αλλά όποιος δεν θέλει ας είναι λίγο από απόσταση.

Στην δύσκολη περίοδό μας, όταν η ομάδα μας ήταν αποδεκατισμένη, μπορέσαμε να κρίνουμε καταστάσεις και πρόσωπα και πλέον να μη χρειάζεται να περάσουμε ανθρώπους από το …ζύγι».

Στη συνέχεια ο προπονητής της Νίκης μετά από παρότρυνση των οικοδεσποτών έγινε πιο συγκεκριμένος: «Δεν θα με πείραζε αν κάποιος από τους φιλάθλους που είναι μακριά μου, να μου κάνει κριτική, στο ποδόσφαιρο είμαστε, εμένα μ’ ενοχλεί αυτός που είναι δίπλα μου, ο οποίος, ενώ κάνουμε χειραψίες και μιλάμε, μου λέει από την κερκίδα βγάλε αυτόν και βάλε τον άλλον ή να μου φωνάζει «ξύπνα, κοιμάσαι.

Δεν μπορείς να έρχεσαι δίπλα μου, να μου μιλάς όλη τη βδομάδα, να κάνουμε και λίγο πλάκα, να λέμε και πράγματα μεταξύ μας και δεν είναι ένας, είναι 3-4, και αμέσως μετά να σε ακούν να κάνεις τον προπονητή της κερκίδας. Ένας απ’ αυτούς ανέλαβε πόστο και σε άλλη ομάδα. Δεν μπορείς να μου κάνεις χειραψίες στο ματς με την ΑΕΛ, να κάνουμε κουβέντα και στο επόμενο παιχνίδι που εγώ έχω 11 ποδοσφαιριστές, έναν στόπερ και έναν τερματοφύλακα στον πάγκο με τον Απόλλωνα Λάρισας και που είμαστε εξουθενωμένοι, έχοντας παίξει Τετάρτη και ξαναπαίζουμε Σάββατο, να στραβώνει το παιχνίδι και να ακούω αυτόν που μιλούσαμε φιλικά να φωνάζει «Βοσνιάδη, άλλαξέ το, δεν πάει έτσι». Αφού έχεις επιλέξει να κάνεις τον προπονητή, κάτσε λοιπόν μακριά μου και δεν χρειάζεται να έρχεσαι δίπλα μου. Εγώ μ’ αυτούς τα είχα.

Προπονητής είμαι θα δεχθώ κριτική. Και όπως έχει ανοίξει το διαδίκτυο μπορεί να σε διασύρει ο καθένας. Αυτά τα έχω βγάλει από το μυαλό μου. Εγώ απλώς δεν αντέχω τους διπρόσωπους. Αυτόν που θα έρχεται και θα με αγκαλιάζει μέσα στη βδομάδα και την Κυριακή θα φωνάζει από την κερκίδα και θα πουλάει και τρέλα. Εγώ αυτούς περιόρισα και τους έκανα μακριά.

Έλα δίπλα μου στην προσπάθεια, κατάλαβε τι ακριβώς θέλω και από κει και μετά, αν δεν σε καλύπτει αυτό που κάνω, διάλεξε θέση. Ή γύρω από την ομάδα ή μακριά και φώναζε όσο θέλεις. Τέτοια έγιναν αρκετά, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν με χαλάνε. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να κάνω κολεγιές, ούτε να κάνω τον αρεστό, ούτε γυρίζω στη Νέα Ιωνία για να κάνω φιλίες. Έβλεπα πως διαχειριστήκαν την προηγούμενη κατάσταση με τον προηγούμενο προπονητή. Εγώ δεν ήρθα να κάνω τον κολλητό εδώ,  ήρθα σε μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε και σώθηκε από μία κατάσταση και δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο την επόμενη χρονιά ή και τα επόμενα χρόνια ακόμη. Δεν χρειαζόταν να συστηθώ πολλές φορές. Έχω ξαναπεράσει και με επιτυχία. Ήρθα για να μην κάνω κολλητηλίκια για τα δύσκολά μου. Δεν το έχω ανάγκη, έχω περάσει δύσκολα στην καριέρα μου και όπου έφτασα, έφτασα, χωρίς να έχω πλάτες. Έκανα την προσπάθειά μου χωρίς να έχω προίκα. Τα αποτελέσματα με έφεραν εδώ.

Όταν αποφάσισα να έρθω στη Νίκη, έλεγα ότι θα κάνω μία προσπάθεια μαζί με τη διοίκηση, ώστε η ομάδα να μην ξαναλείψει οκτώ χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Χάνοντας τόσα χρόνια η ομάδα, αυτό έφερε κουσούρια των κάτω κατηγοριών. Χάθηκε η σειρά, χάθηκαν οι αρχές, χάθηκε ο επαγγελματισμός.

Ο καθένας μπορούσε να ανοίξει μία πόρτα να μπει και να κάνει πλάκα. Σταματούσε η προπόνηση, για να μπει κάποιος μέσα και ν’ αγκαλιάσει έναν παίκτη, ενώ ο προπονητής μιλούσε ακόμη. Γινόταν πράγματα που αντιλήφθηκα την προηγούμενη χρονιά και είπα να τελειώσει η περσινή σεζόν, να γλιτώσει η ομάδα και να δούμε τι θα κάνουμε.

Αυτό όμως παρεξηγήθηκε. Όταν εγώ είπα «παιδιά, μέχρι εκεί μπορείτε», γιατί το έκανα αυτό; Γιατί είμαι αυταρχικός; Όχι. Το έκανα, γιατί ήθελα να φέρω στο επίπεδο που δικαιολογεί αυτή η κατηγορία. Πέρυσι παρακαλούσα παίκτες να έρθουν. Φέτος η ομάδα δεν το έχει αυτό. Η ομάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, έχει μία πολύ καλή διοίκηση, είναι ανταγωνιστική. Αυτό διευκολύνει εμένα και τη διοίκηση για την επόμενη ομάδα που θα χτιστεί.

Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Έρχεται ο Τσουκαλάς ο οποίος έχει παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο. Αν έβλεπε πλακίτσα θα καταλάβαινε σε τι ομάδα ήρθε από την πρώτη εβδομάδα. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να έρθουν κάποια παιδιά στην ομάδα. Αν ο ποδοσφαιριστής δει άλλα πράγματα, θα τον χάσεις και ο ίδιος θα έχει στείλει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Δώσαμε μάχη να το φτιάξουμε αυτό. Αυτό που θέλω περισσότερο απ’ όλα είναι να μπουν οι βάσεις σε μία ομάδα που πραγματικά αγαπώ και ας είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που λέω».

Τέλος ο Αλέκος Βοσνιάδης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τη διοίκηση της ομάδας και ιδιαίτερα τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη, τον κόσμο που στήριξε την ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα, τον Βαγγέλη Αγγελή που μπορεί να μην φαινόταν αλλά βοήθησε πολύ στην καθημερινότητα της ομάδας, τον Αποστόλη Κουφογεώργο που τον εμπιστεύομαι απόλυτα, τους ποδοσφαιριστές, το βοηθητικό προσωπικό που ήταν καθημερινά μαζί μας, τα παιδιά των γραφείων, τον Ανδρέα Κικίλια, τον Κώστα Καραγεωργόπουλο, τον Νίκο Χαλμπέ, τις δύο κυρίες στη γραμματεία που ήταν τεράστια η προσπάθειά τους κι ας μη φαίνεται, ευχαριστώ όλα τα στελέχη και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της ομάδας, είτε ήταν της πρώτης γραμμής, είτε έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθειά μας.  Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ραδιόφωνο του Blue Heart FM που μας βοηθήσατε πολύ όλη τη χρονιά και να είστε δίπλα μας και την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις