Τον Μπένετ πρότεινε για διάδοχο του Κλάτενμπεργκ ο Μπαλτάκος

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, εξήγησε πως λόγω της ασυμφωνίας των τεσσάρων μεγάλων στο θέμα “Κλάτενμπεργκ” προτείνει για νέο Πρόεδρο της ΚΕΔ τον Άγγλο Στέφεν Μπένετ.

Αναλυτικά η δήλωση Μπαλτάκου:

Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.
Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων,

σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις