Grand Prix Ουγγαρίας: Πρώτη pole position για τον Ράσελ

Απίθανο, εξωπραγματικό και όμως έγινε. Ο Τζορτζ Ράσελ με έναν τρομερό γύρο πήρε την πρώτη του pole position ever και άφησε με την… όρεξη τους Σάινθ και Λεκλέρκ. Καταστροφή για τον Φερστάπεν.

Και όμως το έκανε. Ο νεαρός πιλότος της Mercedes με έναν εξωπραγματικό γύρο εκεί που κανείς δεν τον πίστευε πως η γερμανική ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί στην pole αφού δεν είχε τα όσα χρειαζόταν όπως έδειξε την Παρασκευή.

Όμως εκεί που σταματά η λογική αρχίζει η Formula 1! Ο Τζορτζ Ράσελ με έναν τρομερό γύρο και χάρη σε πρόβλημα του Μαξ Φερστάπεν, ο νεαρός Άγγλος αντικατέστησε τον team mate του στον πίνακα των pole position στην Ουγγαρία για την πρώτη του pole ever στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πίσω από τον εξωπραγματικό νεαρό που στο ντεμπούτο του στην Merc έχει κάνει τρομερό ξεκίνημα, για τα δεδομένα και του μονοθεσίου, θα βρίσκεται ο Κάρλος Σάινθ που αν και είχε provisional pole και βελτίωσε ελαφρώς τον χρόνο του έμεινε στο P2. Ενώ το σίγουρο 1-2 της Ferrari έγινε 2-3, αφού στην 3η θέση βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρκ που μετά την καταστροφή στην Γαλλία δείχνει να επανέρχεται.

Στην 4η θέση είχαμε άλλη μία έκπληξη με τον Λάντο Νόρις να έχει ένα καλό qualifing, ενώ ο Ρικιάρντο βρίσκεται στην 9η θέση. Οι δύο τρομερές Alpine των Οκόν – Αλόνσο, άφησαν 7ο τον Χάμιλτον. Με τη δεκάδα να κλείνει από τους Μπότας – Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να μην έχει κάνει κανένα καλό γύρο λόγω προβλήματος στο μονοθέσιό του.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως εκτός έμεινε ο Σέρχιο Πέρες αφού για τα δεδομένα της Red Bull, είχε ένα τραγικό Σάββατο στη Βουδαπέστη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις