Πήρε θέση για τον “Βορρά” ο προπονητής της Προοδευτικής: “Φαβορί για άνοδο η ΑΕΛ”

«Η ΑΕΛ είναι φαβορί για άνοδο, όπως αρμόζει στο σήμα και τη φανέλα της. Φαίνεται άλλωστε από το ορθολογικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει με την μπάλα να ξεκινάει από πίσω και τους αυτοματισμούς σε μεσαία γραμμή και επίθεση».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της, νεοφώτιστης στην κατηγορία, Προοδευτικής, Καρδιτσιώτη Γιάννη Μάγγου, μετά τον φιλικό αγώνα στο Καρπενήσι Προοδευτική-ΑΕΛ 2-2.

Ο Μάγγος, που υπήρξε γυμναστής της ΑΕΛ, αλλά και προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, πρόσθεσε: «Βέβαια στο φιλικό μεταξύ μας παιχνίδι οι δύο ομάδες έδειξαν αμυντικές αδυναμίες και φαίνεται από τα τέσσερα γκολ και από τη σωρεία ευκαιριών που χάθηκαν. Μπορούσαμε να κερδίσουμε στο τέλος με 4-2 ή να χάσουμε με το ίδιο σκορ. Νομίζω ότι για σιγουριά η ΑΕΛ χρειάζεται ένα ψηλό σέντερ μπακ γιατί σ’ αυτήν την κατηγορία υπάρχουν πολλές μονομαχίες στον αέρα, ενώ και δύο ακόμα επιθετικοί θα ήταν χρήσιμοι. Ο Πεντρόζο μου άρεσε, είναι πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Πέτυχε ένα γκολ, είχε μία ασίστ, θεωρώ ότι είναι καλή μεταγραφή (σ.σ. τον παίκτη έφερε στην ΑΕΛ ο πρώην παίκτης της, Λιονέλ Πότσι). Έλειπαν και παίκτες όπως οι: Πλέγας, Μαυρίας, Ραμίρες που προορίζονται για την αρχική ενδεκάδα. Θεωρώ ότι με τις προσθήκες που θα γίνουν είναι εφικτή η άνοδος για την ΑΕΛ, αφού τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες γνωρίζουν καλά την κατηγορία».

Πώς σχολιάζεις τα δύο υπό δοκιμή ξένα αριστερά μπακ;

«Χρειάζεται να τους δω σε περισσότερα παιχνίδια και κάθε συμπέρασμα είναι παρακινδυνευμένο».

Υπήρξες προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας, πώς βλέπεις την ομάδα με νέα διοίκηση και νέο προπονητή;

«Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια από μια νέα διοίκηση με έναν νέο άνθρωπο στον πάγκο που κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας βρίσκει τον τρόπο να παραμένει στην κατηγορία και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχει».

Ο Ηρακλής Λάρισας μπορεί να παίξει στη Σούπερ Λίγκα 2;

«Υπάρχει πιθανότητα απ’ ό,τι πληροφορούμαι, και χαίρομαι γιατί έχει έναν πρόεδρο με όραμα και μεράκι που μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Ο 40χρονος προπονητής της Προοδευτικής, που ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανόδου της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα 2, έκλεισε με την ευχή το Πρωτάθλημα να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου γιατί οι πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν εγκυμονούν κινδύνους για έναρξη τον Οκτώβριο, γεγονός που θα είναι κοστοβόρο για τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Πηγή: Ελευθερία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις