Δεν συμφώνησαν Αυγενάκης και ΕΠΟ για το Μητρώο – Αγωνία σε σωματεία και ΕΠΣ

Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν κυρίως από την πλευρά την ΕΠΟ για λύση του “προβλήματος με το μητρώο της ΓΓΑ”, στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού με τις ΕΠΟ, FIFA και UEFA δεν επήλθε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές επέμειναν στις αρχικές τους θέσεις. Ο κ. Αυγενάκης ότι όλα τα σωματεία πρέπει να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ και τα υπόλοιπα θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου, που είναι η απαγόρευση συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου.

Η πλευρά του ποδοσφαίρου υποστήριξε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει αθλητικές ποινές, δηλαδή να αποκλείει τα σωματεία από τα πρωταθλήματα, ήτοι να αποφασίζει το υφυπουργείο αθλητισμού ποιες ομάδες θα αγωνίζονται και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές συνελεύσεις των ΕΠΣ.

Το χάσμα δεν γεφυρώθηκε…

Η παράταση που έχει δοθεί από τον Αυγενάκη για εγγραφή στο μητρώο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα αλλά συνάγεται ότι θα δοθεί νέα μικρή παράταση, αφού οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, με την αγωνία να παραμένει στις ΕΠΣ και στα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Η επίσημη ενημέρωση από ΕΠΟ και υφυπουργείο αθλητισμού αναφέρει τα εξής: “Πολύωρη, διεξοδική και παραγωγική συζήτηση είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, Χάιντι Μπέχα, Λούκα Νικόλα, Μάριο Γεωργίου, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον εκτελούντα χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου, Ιάκωβο Φιλιππούση, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την εγγραφή τους σ’ αυτό.

Η συζήτηση σε επίπεδο στελεχών του Υφυπουργείου και της ΕΠΟ θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα.”

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις